BodySwitch Amsterdam Zuid-West

Openingstijden:
Maandag van: 13:00 - 21:00
Dinsdag t/m vrijdag van: 09:00 - 17:00


Adres:
Derkinderenstraat 118
1061 VX Amsterdam


Tel.nr: 06-19186321
E-mail: amsterdam-1@bodyswitch.nl

Lidnummer MBOG: 1030 AL
AGB-code praktijk: 84057287
AGB-code: 84101337
 
Uw Specialist

Drs. Sicco Weertman

Vink aan waarover u contact met ons wilt opnemen*:

verstuur

Persoonlijke bio van drs. Sicco J. Weertman, arts 

Jonge jaren

Drs. S.J. Weertman, medisch arts, BodySwitch AmsterdamIk ben geboren in 1981 en kom uit een hulpverleners-gezin. Mijn vader heeft jarenlang met veel passie in de jeugdhulpverlening gewerkt en mijn moeder is nog steeds succesvol psychotherapeut. Toen ik op mijn 19e ging studeren was geneeskunde een logische keuze. Tijdens mijn studie ervoer ik echter een gebrek aan verdieping in de achterliggende oorzaak van ziektes. Omdat ik per se arts wilde worden heb ik mij hier overheen gezet en de studie medio 2007 afgerond.

Initiële carrière als arts

Na mijn artsenexamen koos ik voor de cardiologie, mede ingegeven door een logische benadering van ziektes, resultaatgerichte aanpak en langdurige begeleiding van patiënten. Eerst heb ik nog een half jaar bij de interne geneeskunde ervaring opgedaan. Vervolgens gedurende 3 jaar in 3 ziekenhuizen als arts-assistent cardiologie gewerkt. Hoewel ik inhoudelijk goed functioneerde kwam ik niet in opleiding, omdat ik volgens de opleiders "niet in de cultuur paste". Daar hebben ze achteraf gelijk in gehad. Ik verzette mij onbewust tegen het productie denken en gebrek aan aandacht voor de individuele patiënt. Zonder dat ik het doorhad was ik mezelf aan het kwijtraken.

Op zoek naar de juiste plek ben ik daarna werkzaam geweest bij de spoedeisende psychiatrie, in een huisartspraktijk in Suriname en in een verpleeghuisinstelling. Deze ervaring heeft mij veel inzicht geboden in gezondheidszorg in de breedste zin van het woord.

Keuze voor BodySwitch

Uiteindelijk kwam ik uit bij de huisartsopleiding. Dit leek mij het beste te passen: dicht bij de mensen, persoonlijke aandacht, meer tijd, bredere blik, enz. In de praktijk bleek echter dat ik nog steeds mijn passie niet kwijt kon en te weinig ruimte en tijd had om mij te verdiepen in de  individuele patiënt.

Bij toeval kwam ik tijdens mijn eerste jaar in contact met Frank Jonkers, toen ik hem aansprak op een lab aanvraag voor een patiënt. In opeenvolgende gesprekken raakte ik steeds meer onder de indruk van zijn visie, gepassioneerde werkwijze en logische benadering van gezondheidsvraagstukken. Toen Frank mij vroeg om ook een BodySwitch vestiging te starten was ik direct geïnteresseerd. Het idee dat ik op een innovatieve, wetenschappelijk onderbouwde manier, afgestemd op de individuele persoon, zou kunnen werken aan de gezondheid van mensen sprak mij zeer aan. Daarom heb ik besloten de huisartsopleiding per direct te stoppen en mij volledig op mijn eigen BodySwitch praktijk te focussen. 
Hier heb ik eindelijk de mogelijkheid om uitgebreid te kunnen kijken naar de problematiek van de patient in de breedste zin van het woord. Om samen te zoeken naar de dieper liggende oorzaken en een behandelplan op te stellen dat bij deze persoon past. 

Het voelt alsof het zo moest zijn.

Lees meer

Locatie Impressie

Tarieven

Consult 25 minuten € 55,-

Consult 50 minuten € 110,-

Telefonisch of e-mail consult (15 minuten) € 27,50

1e Consult (Intake) tot max. 75 min.(incl. bijkomende werkzaamheden) € 145,-

2e Consult (bespreken behandelplan) tot max. 75 min. € 145,-

Kosten aanvraag en behandeling bloed- of fecesonderzoek (per onderzoek), indien noodzakelijk. (aanvraag, interpretatie en evt. contact n.a.v. de uitslagen € 47,50
Opstellen persoonlijk behandel- en/of suppletieplan € 145,-

Opstellen persoonlijk voedingsplan € 105,-


Tarieven per 1 januari 2015 inclusief 21% BTW.

•Indien u een aanvullende zorgpolis hebt, komt u in de meeste gevallen in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding van de consulten. Kijk voor meer informatie bij vergoeding.

•Als cliënt krijgt u korting op eventueel benodigde voedingssupplementen.

•Tijdens iedere afspraak krijgt u een factuur mee die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar