Diabetes type 2, klachten en ziekte

Interview met Ria, cliënt bij BodySwitch. Hoe zij in enkele maanden tijd is genezen van Diabetes type 2, klachten en ziekte.
Hoe zij met medicatie het doel niet bereikte en daarom bij ons kwam naar aanleiding van het lezen van het boek “Kerngezond- Leefstijl als medicijn”.

Soorten diabetes
Er bestaan verschillende typen diabetes, waarvan de meest bekende diabetes mellitus type 1 (genetische aanleg), en type 2, ook wel ‘ouderdomssuiker’ genoemd. De verschillende soorten diabetes hebben verschillende oorzaken en meestal ook een eigen reguliere behandeling. Alhoewel diabetes type 2 volledig door leefstijl ontstaat kan dezelfde behandeling en aanpak ervoor zorgen dat ook bij Diabetes type 1 uitstekende resultaten worden geboekt waarbij in veel gevallen de hoeveelheid insuline drastisch kan worden geminderd of zelfs worden gestopt, een en ander afhankelijk van de persoonlijke situatie.

Integraal BodySwitch plan
BodySwitch heeft een integraal Diabetes leefstijlplan met als doel de insulinegevoeligheid van het lichaam te laten toenemen en de kans op complicaties, zoals ontstekingen en hart- en vaatziektes, te verminderen. Uiteraard wordt rekening gehouden met de verschillen tussen Diabetes type 2 (bijna altijd leefstijl gerelateerd!) en Diabetes type 1 (erfelijk bepaald, maar uitstekend te beïnvloeden).

Het plan is tevens zéér geschikt voor het direct onder controle krijgen van Obesitas waardoor bijvoorbeeld een maagband (met veel negatieve kanten) kan worden voorkomen. Ook hebben veel mensen hun maagband al laten "leeglopen" of verwijderen en voelen zij zich vele malen gezonder dan voorheen. Zij hebben weer het zelfvertrouwen en de gezondheid in eigen hand. Zij zijn weer regisseur van hun eigen gezondheid. Wist u dat een maagband of maagverkleining de stofwisseling ernstig verstoord waardoor u ernstige tekorten krijgt aan zeer belangrijke voedingsstoffen?

Wist u overigens dat de meeste mensen die al gedurende langere tijd (veel) overgewicht hebben in het voorstadium van Diabetes verkeren? Een verhoogd triglyceriden gehalte in het bloed, verhoogde nuchtere bloedglucose, een te hoge middelomvang, hoge bloeddruk zijn de belangrijkste symptomen. Dit wordt ook wel het "metaboolsyndroom" genoemd. De stofwisseling is dan al verstoord.

Het BodySwitch Diabetes en Obesitas leefstijlplan, een plan voor het leven
Het plan is gebaseerd op beweging, voeding, voedingssuppletie, coaching en het overbrengen van de juiste benodigde kennis aan u en is volledig wetenschappelijk onderbouwd. Dit uitgekiende plan, speciaal voor u op maat gemaakt, zorgt ervoor dat veel klachten vaak als gevolg van Diabetes, kunnen afnemen of zelfs verdwijnen. Door het combineren van al deze even belangrijke componenten kunnen mooie resultaten worden geboekt. Resultaten waarbij veel (huis)artsen vaak nog voor een raadsel staan. Dat is geen "raketwetenschap" maar dat is de werking volgens de natuur. Medicatie kan in veel gevallen worden afgebouwd in overleg met de huisarts of (sterk) worden geminderd. En dat is in belang van uw gezondheid. Optimale coaching en kennisoverdracht zorgen ervoor dat u na afloop zelf de regie kunt houden en terugval kunt voorkomen. Meer hierover kunt u ook lezen in het boek "Kerngezond - Leefstijl als medicijn tegen westerse ziektes" van BodySwitch oprichter Frank Jonkers.

Voordelen van het Diabetes en Obesitas leefstijlplan
Het grote voordeel om Diabetes op deze manier aan te pakken is dat u niet terecht komt in een neerwaartse spiraal of dit risico kan verkleinen. De kans is groot dat u naast Diabetes verdere complicaties en klachten krijgt aan onder andere de ogen, hart- en vaten en infecties aan uw benen. U lost immers het achterliggende probleem en de oorzaak van het ontstaan niet op. De illusie hebben dat een pil, spuit of pomp alles voor u oplost zonder zelf actief deel te nemen is een droom. Alhoewel we die droom wel graag in de meeste gevallen willen geloven en veel mensen zich bij dit "lot" neerleggen.

Het plan kan ervoor zorgen dat u geen, of (veel) minder medicatie kunt gaan gebruiken. Dit altijd in overleg met uw huisarts en alleen als u daartoe zelf beslist en de regie in eigen hand wilt houden van uw gezondheid.

Voorkomen en het doorbreken van de neerwaartse spiraal en voedingstekorten
Hoe meer medicatie u gebruikt hoe moeilijker vaak ook het afvallen wordt. Insuline is een groeifactor en teveel insulineaanmaak of gebruik zorgt voor gewichtstoename en toename van het aantal verdere klachten en symptomen. Medicatie zorgt er meestal voor dat u (ernstige) voedingstekorten krijgt doordat de medicatie ervoor zorgt dat belangrijke voedingsstoffen sterk verminderd worden opgenomen. Ondervoeding van belangrijke voedingsstoffen, waardoor u nog meer complicaties kunt krijgen, is dan ook vaak aan de orde. Het BodySwitch Diabetes en Obesitas leefstijlplan doorbreekt deze neerwaartse spiraal. U kunt vaak zelf een veel grotere rol hierin spelen dan u wellicht tot nu toe dacht.

Resultaten zijn volledig meetbaar
Alle stappen die u neemt hebben geen nadelige gevolgen voor uw gezondheid. Zij versterken juist uw gezondheid. Belangrijk is om deze stappen wel altijd in overleg te doen met uw huisarts. Maar vaak is uw huisarts nog weinig of niet bekend met deze materie. Kijk daar dan ook niet van op. Maar stel deze dan wel op de hoogte en vraag of deze er kennis van wil nemen in uw belang. Altijd zijn wij bereid om de betreffende arts meer informatie te verstrekken indien gewenst. Alle resultaten zijn volledig meetbaar. Als u al Diabetes hebt of andere klachten dan staat u meestal onder controle en krijgt u periodieke controle van onder meer nuchtere glucose, HbA1c, HDL en LDL cholesterol en Triglyceriden. Als u zich houdt aan het maatwerk plan, dan zult u zien dat deze waardes vaak al snel verbeteren en dat medicatie in de meeste gevallen in overleg kan worden verminderd. 

Wilt u ook de regie van uw gezondheid weer in eigen hand hebben?
En een Switch maken naar een gezonder leven? 

Maak dan een afspraak voor een eerste consult zodat we samen kunnen kijken hoe we uw situatie kunnen verbeteren!

Neem contact met ons op

Vul onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.
Vink aan waarover je contact met ons wilt opnemen*:


Vul het nummer, zoals hieronder weergegeven:
captcha

BodySwitch Nederland B.V.
Rijksstraatweg 55, 1969 LC Heemskerk
0251 - 745 084