Prikkelbare darm (PDS)

Het prikkelbare darm syndroom (PDS), oftewel: het hebben van een spastische darm, kan erg lastig zijn. Het gebeurt al snel dat wanneer er uit onderzoek geen specifiek of duidelijk probleem te achterhalen is, mensen met buik- en darmklachten de stempel PDS (Prikkelbare darm syndroom) opgedrukt krijgen. Het is een chronische stoornis van de darmen die bij steeds meer mensen voorkomt (tot 20% van de Nederlandse bevolking). Het kan zorgen voor dagelijkse buikkrampen, obstipatie en/of diarree, een opgeblazen gevoel en winderigheid. In de ‘reguliere’ gezondheidszorg is er geen goede verklaring voor het prikkelbare darm syndroom gevonden. Het beleid berust dan ook voornamelijk op het geruststellen van de patiënt en de proberen te verlichten met behulp van psychologische ondersteuning en leefstijladviezen. Wat dat vervolgens zal inhouden voor een individuele patiënt blijft echter meestal onduidelijk en helpt meestal weinig. Mensen die last hebben van een spastische darm, dan wel gediagnosticeerd zijn met het prikkelbare darm syndroom krijgen daardoor vaak weinig erkenning voor hun probleem en een oplossing is meestal helemaal ver te zoeken.


Op zoek naar de oorzaak

Alhoewel men zegt dat de oorzaak tot op heden niet precies bekend is, zien wij bij onze patiënten dat meestal meerdere factoren een rol kunnen spelen. Bijvoorbeeld door verkeerde voeding, parasieten, abnormale verwerking van prikkels in het maagdarmkanaal en stress. BodySwitch gaat middels gespecialiseerd laboratoriumonderzoek op zoek naar de mogelijke factoren die uw prikkelbare darm, vaak ook wel spastische darm genoemd, veroorzaakt.


Persoonlijk behandelplan

Indien deze factoren bekend zijn die bij u de problemen veroorzaken,kan aan herstel worden gewerkt middels een op maat gemaakt behandelplan waarbij we de problemen vanuit de kern aanpakken, in plaats van de symptomen te verlichten. Bij onze patiënten zien we vaak een combinatie van meerdere factoren, waaronder voedingsproblemen/intoleranties, parasieten in de darmen, darmdysbiose en de manier van voedingsinname. Dit zal blijken uit ons onderzoek, op basis waarvan een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld. 

Wilt u meer weten wat wij voor u kunnen doen?

Neem dan contact op voor een eerste consult.

Neem contact met ons op

Vul onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.
Vink aan waarover je contact met ons wilt opnemen*:


Vul het nummer, zoals hieronder weergegeven:
captcha

BodySwitch Nederland B.V.
Rijksstraatweg 55, 1969 LC Heemskerk
0251 - 745 084

‚Äč