Werkwijze

BodySwitch staat voor een integrale aanpak. De behandelwijze is gebaseerd op de aanpak van de oorzaak van de klachten en het herstellen van de balans in het lichaam. Met inzet van de juiste voeding, beweging, orthomoleculaire voedingssupplementen en fytotherapie kunnen eventuele verstoringen in de stofwisseling verholpen worden. Uw klachten worden snel minder of verdwijnen. Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen in het algemeen zonder problemen gebruikt worden naast andere behandelingen zoals regulier geneeskundige behandelingen. Orthomoleculaire middelen en reguliere medicatie beïnvloeden elkaars werking, meestal in positieve zin. Vanzelfsprekend is het van belang dat de samenwerking hiervan wordt besproken.

1. Intakeconsult

Van tevoren ontvangt u een uitgebreide vragenlijst en een voedingsdagboek. U wordt verzocht deze thuis op uw gemak in te vullen en mee te brengen naar uw eerste consult. Tijdens het eerste consult bespreken we samen de door u ingevulde formulieren en wordt een verdere anamnese afgenomen. Op dat moment bespreekt BodySwitch met u wat het vervolgplan zal zijn. Afhankelijk van de uitkomsten van de anamnese kan het nodig zijn om aanvullend bloed- en/of fecesonderzoek te verrichten. Eventuele kosten die hiermee zijn gemoeid worden uiteraard eerst met u besproken.

2. Behandelplan

Het behandelplan heeft als doel om de fysieke en emotionele balans te herstellen en het zelfherstellende vermogen van uw lichaam te versterken. Klachten zullen daardoor minder worden of verdwijnen. Ook kan het risico op complicaties bij bijvoorbeeld Diabetes type 2 (ouderdomssuiker) en hart- en vaatziekten verminderen.

In alle gevallen stelt BodySwitch een persoonlijk behandelplan op. De uitgangspunten van het plan hangen af van de doelen die we samen bepalen. Voor u kan dit misschien zijn dat u wilt afvallen en tegelijkertijd wilt werken aan de klachten die u heeft. Of u wilt "alleen maar" uw gezondheid verbeteren. Door de gecombineerde kennis van voeding, sport, gewichtsbeheersing, coaching en Orthomoleculaire geneeskunde heeft u een effectief behandelplan met een integrale aanpak.

Het einddoel van het behandelplan is om u te laten zien dat u zelf regisseur kunt zijn van uw eigen gezondheid.

‚Äč