Werkwijze

BodySwitch staat voor een integrale aanpak. De behandelwijze is gebaseerd op de aanpak van de oorzaak van de klachten en het herstellen van de balans in het lichaam. Met inzet van de juiste voeding, beweging, orthomoleculaire voedingssupplementen en fytotherapie kunnen eventuele verstoringen in de stofwisseling verholpen worden. Uw klachten worden snel minder of verdwijnen. Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen in het algemeen zonder problemen gebruikt worden naast andere behandelingen zoals regulier geneeskundige behandelingen. Orthomoleculaire middelen en reguliere medicatie beïnvloeden elkaars werking, meestal in positieve zin. Vanzelfsprekend is het van belang dat de samenwerking hiervan wordt besproken.

1. Intakeconsult

Van tevoren ontvangt u een uitgebreide vragenlijst en een voedingsdagboek. U wordt verzocht deze thuis op uw gemak online in te vullen via uw persoonlijke portal. Tijdens het eerste consult bespreken we samen de door u ingevulde vragenlijst en wordt een verdere anamnese afgenomen. Op dat moment bespreekt BodySwitch met u wat het vervolgplan kan zijn. Afhankelijk van de uitkomsten van de anamnese kan het nodig zijn om aanvullend bloed- en/of fecesonderzoek te verrichten. Eventuele kosten die hiermee zijn gemoeid worden uiteraard eerst met u besproken. Wij stellen hiervoor een stappenplan en kostenraming op.

2. Behandelplan

Het behandelplan heeft als doel om de fysieke en emotionele balans te herstellen en het zelfherstellende vermogen van uw lichaam te versterken. Klachten zullen daardoor minder worden of verdwijnen. 

In alle gevallen stelt BodySwitch een persoonlijk en integraal behandelplan op. De uitgangspunten van het plan hangen af van de doelen die we samen bepalen. Voor u kan dit misschien zijn dat u wilt afvallen en tegelijkertijd wilt werken aan de klachten die u heeft. Of u wilt "alleen maar" uw gezondheid verbeteren.

Het einddoel van het behandelplan is om u te laten zien dat u zelf regisseur kunt zijn van uw eigen gezondheid.

‚Äč