Hart- en vaatziekten behandeling bij BodySwitch

BodySwitch behandelt hart- en vaatziekten vanuit de kern!

Heb jij last van hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol? Of misschien heb je al hart- en vaatziekten? Lees dan deze pagina goed door.

 

Hart- en vaatziekten vormen, zoals je mogelijk weet, een enorme bedreiging op je gezondheid. BodySwitch weet dat ook en onze specialisten zijn bekend met de risico’s van deze nare ziekten.

 

Onze specialisten weet ook hoe ze hart- en vaatziekten moeten behandelen. Namelijk vanuit de kern met een persoonlijk behandelplan.

 

Lees hieronder meer.

hart-en-vaatziekten-behandelen

Wat zijn hart en vaatziekten?

Hart- en vaatziekten is een verzamelnaam voor ontstekingsziekten van de slagaders. De medische term hiervoor is atherosclerose.

 

Door deze ontstekingen kan zich vet ophopen aan de binnenkant van de slagaders, met als gevolg dat de slagaders langzaam vernauwd raken. Het gevaar is dat een verdikt bloedvat openscheurt, waardoor het bloed samenklontert.

 

Daardoor kan het vat helemaal afgesloten raken en ontstaat een infarct.

Hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol zijn de eerste signalen van hart en vaatziekten.

Klachten zoals hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol zijn vaak de eerste meetbare kenmerken van hart- en vaatziekten.

 

Vaak denken mensen dat de hoge bloeddruk of de cholesterol het probleem is. Maar dit zijn “slechts” waarschuwingen van ons lichaam dat er “onderwater” iets mis is.

 

De oorzaak van deze signalen is een chronische ontstekingstoestand in het lichaam. En het zijn dan ook de ontstekingen die moeten worden aangepakt.

 

BodySwitch pakt de ontstekingen vanuit de kern aan!

Oorzaken hart en vaatziekten

Hart- en vaatziekten kennen vele oorzaken, waaronder onze westerse leefstijl. De laatste jaren blijkt uit onderzoek dat onze westerse leefstijl een directe relatie heeft met het ontstaan van hart- en vaatziekten.

 

De belangrijkste klassieke risicofactoren voor hart- en vaatziekten zijn:

 

 • Een ongezonde levensstijl (veel transvetten en fructose)
 • Ontstekingen en een slechte status van de darmen (darmklachten)
 • Ontstekingsfactoren veroorzaakt door roken, omgevingsfactoren en een ongezonde leefstijl.
 • En ziektebeelden zoals suikerziekte (diabetes mellitus), een hoog cholesterol, en hoge bloeddruk

Wil je meer weten over onze aanpak van hart en vaatziekten klik dan op de knop hieronder.

Behandel hart- en vaatziekten met BodySwitch!

Bij BodySwitch gaan we op zoek naar de oorzaak van de hart- en vaatziekten. Om de oorzaak te achterhalen maken we een uitgebreide analyse van je klachten.

 

Hierbij hanteren wij een integrale aanpak en maken we (indien nodig) gebruik van gespecialiseerd laboratoriumonderzoek (bloed en ontlasting). Op basis van de uitkomsten van de analyse stellen we een persoonlijk behandelplan op.

 

Het grote voordeel bij BodySwitch is dat we niet de symptomen bestrijden, maar dat we het probleem vanuit de kern aanpakken.

Neem contact op voor een hart en vaatziekten behandeling op een natuurlijke manier.

Wil je meer weten over onze hart- en vaatziekten behandeling? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij brengen je met contact met onze specialist bij jou in de buurt.

Meer weten? Neem contact op!

Een hoge bloeddruk en hoog cholesterol zit bij mij in de familie. Ik kreeg medicijnen voorgeschreven, die ik waarschijnlijk de rest van mijn leven zou moeten slikken. Daar voelde ik mij veel te jong voor! Ik ben er nu achter gekomen, dat ik mijn bloeddruk en cholesterol zelf onder controle kan houden. Door het aanpassen van mijn leefstijl en voeding, heb ik geen medicijnen meer nodig.

 

Kim (behandeld voor hoge bloeddruk en cholesterol)

Behandeltraject hart- en vaatziekten

Stap 1: Analyse

 

We starten de behandeling met een uitgebreide analyse. Om te achterhalen waar je klachten vandaan komen is het nodig dat we veel van je weten. Deze informatie verzamelen we door:

 

 • een uitgebreide online vragenlijst
 • een voedingsdagboek
 • een uitgebreid intakegesprek
 • aanvullend laboratoriumonderzoek (bloed en ontlasting)

 

Door de analyse van alle beschikbare informatie krijgen we inzicht in de factoren die een rol kunnen spelen bij het veroorzaken van de klachten.

Stap 2: Persoonlijk behandelplan

 

Op basis van de uitkomsten van de analysefase maken we een persoonlijk behandelplan voor je. Deze is gebaseerd op de vier pijlers: voeding, suppletie, beweging en minste.

 

Het behandelplan is gericht op aanpakken van de factoren die de hart- en vaatziekten veroorzaken. Met de juiste voeding en suppletie worden de ontstekingen tot rust gebracht, het cholesterol, hoge bloeddruk of andere risicofactoren verlaagd. We geven een uitgebreid beweegadvies, specifiek afgestemd op je conditionele uitgangssituatie.

Gedurende je behandeling bij BodySwitch is het belangrijk dat je onder controle blijft van je huisarts en/of specialist. Bespreek met hen je BodySwitch leefstijl plan. Het gevolg van de behandeling is meestal dat de controles dusdanig positief veranderen dat het minderen of afbouwen van de medicatie nodig kan zijn.

Stap 3: Begeleiding

 

De resultaten van de behandeling zijn mede afhankelijk van je motivatie en discipline. Om je hierbij te begeleiden besteden onze specialisten veel aandacht aan coaching en kennisoverdracht.

 

Om de voortgang goed te bewaken, plannen we regelmatig vervolgconsulten in. We bespreken de tussentijdse resultaten met je en indien nodig laten we aanvullend laboratoriumonderzoek doen. Als hier aanleiding voor is, passen we het behandelplan tussentijds aan.

Aanpak BodySwitch

Fase 0
Analyse
Fase 1
Opstart
Fase 2
Opbouw
Fase 3
Optimali-satie
Fase 4
Onderhoud

Hart- en vaatziekten: achtergronden en inzichten

Hart- en vaatziekten worden veroorzaakt door een ontsteking van de slagaders. Dit kan voortkomen uit een directe beschadiging van de vaatwand, zoals door hoge bloeddruk, of beschadiging door vrije radicalen.

 

Deze vrije radicalen zijn kleine agressieve deeltjes, die veel schade (aan de vaatwand) kunnen aanrichten. Mensen die roken krijgen veel van deze vrije radicalen binnen. Ook ons afweersysteem produceert vrije radicalen. Bij een overactief immuunsysteem (zoals bij auto-immuunziekten) kan dit beschadiging van de vaatwand veroorzaken.

 

Vrije radicalen ontstaan ook door ongewenste oxidatie van bijvoorbeeld vetzuren (Oxidatie is het door zuurstof afbreken van stoffen (zoals bij roesten)). Normaal beschikt de cel over antioxidanten, die de gevolgen van oxidatie tegengaan. Bij veel stress kunnen deze reserves echter opraken, waardoor er meer schade aan de vaatwand ontstaat.

 

Als cholesterol oxideert, wordt dit geoxideerde cholesterol ‘opgegeten’ door macrofagen (een type witte bloedlichaampjes). Bij transvetten gebeurt eigenlijk hetzelfde. Hierdoor worden deze macrofagen pro-inflammatoir (ontstekingsbevorderend). Deze kunnen zich vervolgens naar verschillende plekken in het lichaam verplaatsen en daardoor naast atherosclerose ook andere ziektes veroorzaken. Zo kan in de gewrichten reuma en in de huid psoriasis ontstaan.

 

Naast transvetten is fructose de grote boosdoener in het huidige westerse voedingspatroon. Fructose is fruitsuiker (niet te verwarren met druivensuiker) en wordt door de voedingsindustrie aan bijna alles (wat een label heeft) toegevoegd. Fructose kan niet direct door het lichaam worden omgezet in energie. In plaats daarvan wordt het in de lever omgezet in triglyceriden.

 

Triglyceriden worden met behulp van cholesterol getransporteerd naar vetcellen. Om dit goed te kunnen laten plaatsvinden is choline (o.a. uit eieren), omega- 3 vetzuren en vitamine D essentieel. Als dit proces niet goed verloopt kunnen deze vetzuren gaan oxideren en wat vervolgens leidt tot ontstekingen van de slagaders.

 

Ook de rol van de darmen moet niet worden onderschat. Een slechte status van de darmen, denk aan ontstoken darmen, kan een directe oorzaak zijn voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Vandaar dat we ook ruim aandacht besteden aan feces (ontlasting) onderzoek.

 

Contact opnemen.
Wil je meer weten over hart- en vaatziekten of wil je informatie over een behandeling, vul dan ons contactformulier in of zoek hieronder je dichtstbijzijnde vestiging.

Aanbevolen vestigingen

Voor deze behandeling kunt u terecht bij een van onze onderstaande aanbevolen vestigingen.

BodySwitch
Amsterdam-West

Ik ben Sicco Weertman, orthomoleculair arts. Na een initiële carrière van zo’n 7 jaar in de reguliere geneeskunde, heb ik mij verder ontwikkeld in de integrale geneeskunde.

picture BodySwitch Amsterdam-West

Sicco Weertman

Orthomoleculair arts

BEKIJK VESTIGING
BodySwitch
Arnhem

Heb je al tijden last van gezondheidsklachten waar je graag vanaf wil? Bijvoorbeeld maag- en darmklachten, vermoeidheidsklachten, een burn-out, schildklierklachten of hormonale klachten? Lees dan verder!

picture BodySwitch Arnhem

Jerrold Verwey

Orthomoleculair therapeut

BEKIJK VESTIGING

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

   JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

   BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.