Heb jij een Chronische ziekte? BodySwitch is specialist in leefstijlgeneeskunde

58% van de Nederlandse bevolking heeft een Chronische ziekte!

Uit onderzoek van het Rijksinstituut van de Volksgezondheid blijkt dat 9,9 miljoen mensen dus ongeveer 58% van de Nederlandse bevolking een chronische ziekte of aandoening heeft.

Dit kunnen we dan ook gerust een groot probleem noemen, vooral omdat het in de lijn der verwachting is dat het aantal chronisch zieken de komende jaren stijgt! Maar wat is een chronische ziekte eigenlijk? En heb jij er mee te kampen?

Meer over chronische ziektes en klachten lees je hieronder.

chronische-ziekte-behandelen-bodyswitch

Wat is een chronische ziekte?

Chronische ziekte of chronisch ziek zijn termen die je wellicht vaak hebt gehoord, maar waarvan je niet precies weet wat het is.

Iemand met een chronische aandoening heeft langdurig last van dezelfde aandoening. Deze ziekte kan lichamelijk of psychisch zijn. De ziekte duurt minstens drie maanden of leidt tot meer dan drie ziekteperioden per jaar.

Meest voorkomende chronische ziekten

Vooral op latere leeftijd, maar soms ook al jong, krijgen mensen chronische ziekten. Voorbeelden zijn hart- en vaatziekten, diabetes, kanker, COPD (chronic obstructive pulmonary disease) en aandoeningen van het bewegingsapparaat. Dit heeft veel impact op hun lichamelijk en geestelijk welbevinden.

 

Aangezien mensen steeds ouder worden, neemt ook het aantal mensen met een chronische ziekte toe. Daar komt bij dat steeds meer mensen meer dan één chronische ziekte hebben.

 

Het is van belang deze ziekten zo veel mogelijk te voorkomen. Dat levert een betere kwaliteit van leven op en voorkomt onnodige zorg.

Veel chronische ziekten houden verband met leefstijl

Veel van de genoemde chronische aandoeningen hebben een relatie met leefstijl, zoals overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten en darmklachten.

Het is mogelijk om de trend van het groeiend aantal chronisch zieken te doorbreken, als veel mensen overgaan op een gezondere leefstijl. Dit is niet alleen de sleutel naar het verlagen van de kosten van de zorg, maar vooral naar een verbetering van de kwaliteit van leven.

Veel chronische klachten komen voort uit problemen in de darmen. Ook klachten, waarvan in eerste instantie niet gedacht wordt aan de darm, zoals migraine, eczeem of depressies, hebben vaak een relatie met de gezondheidssituatie van je darmen.

Gelukkig zijn deze gezondheidsklachten vaak heel goed te behandelen, door een integrale aanpak.

Wanneer ben je chronisch ziek?

Je bent dus chronisch ziek wanneer de ziekte minstens drie maanden aanhoudt of leidt tot meer dan drie ziekteperioden per jaar.

Wil je weten of jij een chronische ziekte hebt? Neem dan contact met ons op!

Chronische ziekte behandelen bij BodySwitch

Gelukkig is het mogelijk om chronische ziektes effectief te bestrijden. Bij BodySwitch gaan we altijd eerst op zoek naar de oorzaak van de gezondheidsklachten.

Om de oorzaak te achterhalen doen we een uitgebreide analyse van je klachten. Hierbij hanteren wij een integrale aanpak en maken we gebruik van gespecialiseerd laboratoriumonderzoek (bloed en ontlasting).

Op basis van de uitkomsten van de analyse stellen we een persoonlijk behandelplan op. Hierdoor bestrijden we niet de symptomen, maar wordt het probleem vanuit de kern aangepakt.

Dit is ook direct het grote voordeel bij BodySwitch. Wij bestrijden niet de symptomen, maar we pakken het probleem vanuit de kern aan.

Meer weten over chronische ziektes of onze behandeling?

Wil je weten of je jouw klachten als gevolg van een chronische aandoening kunt verlichten? Of wil je meer informatie wat BodySwitch voor je kan betekenen?

 

Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij brengen je in contact met de onze specialist bij jou in de buurt.

Meer weten? Neem contact op!

Door heftige migraine, moest ik me bijna elke maand wel een dag ziek melden. En daarna duurde het nog wel een dag of twee, voordat ik me weer fit voelde. Ik ben er nu achter dat ik met de juiste voeding en leefstijl veel kan doen, om deze aanvallen te voorkomen. Het vergt wel wat discipline, maar het levert me heel veel op.

 

Yvonne (behandeld voor overige klachten, migraine)

Behandeltraject chronische ziekte

Stap 1: Analyse

 

We starten de behandeling met een uitgebreide analyse. Om te achterhalen waar je chronische klachten vandaan komen is het nodig dat we veel van je weten. Deze informatie verzamelen we door:

 

 • een uitgebreide online vragenlijst
 • een voedingsdagboek
 • een uitgebreid intakegesprek
 • aanvullend laboratoriumonderzoek (bloed en ontlasting)

 

Door de analyse van alle beschikbare informatie krijgen we inzicht in de factoren die een rol kunnen spelen bij het veroorzaken van de klachten.

Stap 2: Persoonlijk behandelplan

 

Op basis van de uitkomsten van de analysefase maken we een persoonlijk behandelplan voor je. Deze is gebaseerd op onze vier pijlers: voeding, suppletie, beweging en mindset.

 

Ons behandelplan is gericht op het aanpakken van de factoren die de chronische klachten veroorzaken. We geven hierbij een uitgebreid beweegadvies, dat specifiek is afgestemd op je conditionele situatie. De doelstelling van de behandeling is dat je je snel beter en fitter voelt en de klachten afnemen.

 

Wij werken bij voorkeur samen met de behandelend arts of specialist, zodat in overleg het beste kan worden geboden aan de patiënt.

Stap 3: Begeleiding

 

De resultaten van je behandeling zijn mede afhankelijk van je motivatie en discipline. Onze specialisten begeleiden je hierbij intensief en besteden veel aandacht aan coaching en kennisoverdracht.

 

Om de voortgang goed te bewaken, plannen we regelmatig vervolgconsulten in. Tijdens deze consulten bespreken we de tussentijdse resultaten met je en indien nodig laten we aanvullend laboratoriumonderzoek doen. Als het nodig is passen we het behandelplan tussentijds aan.

Aanpak BodySwitch

Fase 0
Analyse
Fase 1
Opstart
Fase 2
Opbouw
Fase 3
Optimali-satie
Fase 4
Onderhoud

Aanbevolen vestigingen

Voor deze behandeling kunt u terecht bij een van onze onderstaande aanbevolen vestigingen.

BodySwitch
Alkmaar

Heb jij al jaren gezondheidsklachten? Last van je darmen, buik, overgewicht, pijnlijke gewrichten, een trage schilklier of een andere klacht waar je maar niet vanaf komt.

picture BodySwitch Alkmaar

Saskia de Keulenaar

Orthomoleculair therapeut

BEKIJK VESTIGING
BodySwitch
Heemskerk

Mijn naam is Frank Jonkers, Integraal behandelaar en specialist met focus op chronische ziektebeelden en auto-immuunziekten.

picture BodySwitch Heemskerk

Frank Jonkers

Orthomoleculair specialist

BEKIJK VESTIGING

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

   JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

   BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.

   Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

   Meld je dan gratis aan voor een adviesgesprek en ontvang persoonlijk advies voor jouw situatie.