Long COVID klachten behandelen?

Beter herstellen van Long COVID?

Vermoed je of weet je dat je Long COVID hebt en voel je je daarom niet optimaal? Heb je bijvoorbeeld een slechte conditie gekregen, last van extreme vermoeidheid zonder oorzaak of reuk- en smaakverlies? Weet dan dat Long COVID vaak effectief behandeld kan worden en dat je klachten kunnen worden verminderd.

Wij hebben specialisten in huis die veel weten over  Long COVID en de bijbehorende klachten. BodySwitch bestaat uit een team van orthomoleculaire specialisten (therapeuten en artsen) die elkaar ondersteunen om jou zo goed mogelijk van je chronische klachten af te helpen door naar de oorzaak op zoek te gaan.

Met de inzichten uit de orthomoleculaire geneeskunde helpen wij mensen op weg naar een betere gezondheid. Dat is de kracht van BodySwitch.

BodySwitch: expert netwerk voor chronische klachten

Wat is Long COVID?

Long COVID, oftewel het post-COVID syndroom, zijn klachten die men overhoudt na een COVID infectie te hebben doorgemaakt. ‘Long’ van het woord Long COVID betekent langdurig: men houdt langdurige klachten over na een besmetting.

 

We spreken van Long COVID als klachten langer dan 4 weken aanhouden en niet door een alternatieve diagnose kunnen worden verklaard.

Wist u dat 1 op de 8 coronapatiënten (uit het eerste coronajaar) langdurig klachten heeft?

Klachten en symptomen Long COVID

Mensen met Long COVID hebben uiteenlopende klachten en symptomen. De meest voorkomende klachten zijn:

 

 • Vermoeidheid 
 • Kortademigheid bij inspanning
 • Spierpijn
 • Reuk en smaakverlies
 • Concentratiestoornissen
 • ‘Brain fog’
 • Hartkloppingen
 • Druk op de borst
 • Pijnklachten
 • Haaruitval

Andere symptomen en klachten

Naast bovenstaande klachten kan Long COVID ook klachten zoals angst, depressie en slaapproblemen veroorzaken.

De diversiteit in klachten en symptomen na een COVID besmetting hebben onder andere te maken met het hechten van het virus aan de zogenoemde ACE2 receptoren, die zich op diverse weefsels in het lichaam bevinden. Deze ACE2 receptoren bevinden zich op verschillende plekken in het lichaam: longen, hersenen, darmen, spieren, bloedbaan, hart, nieren en zenuwen.

Vandaar de uiteenlopende klachten die men ziet bij Long COVID.

Long COVID behandeling

Gelukkig kunnen klachten die optreden bij Long COVID vaak effectief worden behandeld door onze specialisten en kunnen je klachten snel minder worden. Voor meer informatie over onze Long COVID behandeling kun je contact opnemen of een vrijblijvende afspraak maken.

Hoe ziet een behandeling bij BodySwitch eruit?

Bij BodySwitch werken we met een integrale en persoonlijke aanpak. Eerst zullen we een uitgebreide anamnese afnemen (intake) om jouw klachten in kaart te brengen. Mocht het nodig zijn maken we hierna gebruik van een uitgebreid laboratoriumonderzoek (o.a. bloed en ontlasting) om de oorzaak van jouw klachten op te sporen.

 

Op basis van de uitkomsten van de analyse stellen we een persoonlijk behandelplan op dat we volledig op jou afstemmen. Met onze aanpak bestrijden we niet de symptomen, maar de oorzaak van de klachten. Dit is wat BodySwitch uniek maakt ten opzichte van reguliere zorg.

 

We zullen samen met jou de volgende stappen doorlopen bij het werken naar herstel:

Stap 1: Verwijderen van eventuele virale resten

Stap 2: Het immuunsysteem tot rust brengen

Stap 3: Herstel van mitochondriën

Stap 4: Herstel van spier- en longweefsel

Meld je aan voor een vrijblijvend adviesgesprek!

We begrijpen dat mogelijk niet alles duidelijk is en dat je misschien vragen hebt over de behandeling van long COVID. Daarom kun je je vrijblijvend aanmelden voor een adviesgesprek met een van onze specialisten.

Hij/zij vertelt je hoe en of wij je kunnen helpen. Klik op de knop om je aan te melden en alles te weten over onze Long Covid behandeling.

Veelgestelde vragen

We spreken van Long COVID als klachten langer dan vier weken aanhouden (na een COVID besmetting te hebben doorgemaakt) en de klachten niet door een alternatieve diagnose kunnen worden verklaard.

Nee, Long COVID is niet besmettelijk voor anderen. Aangezien Long COVID pas na 4 weken klachten kan worden gesteld, ben je dan zeker niet meer besmettelijk. Vooral in de begin periode dat iemand besmet raakt met COVID is het virus besmettelijk en makkelijk over te dragen aan de anderen.

Dit verschilt per persoon. Het herstel kan weken, maanden of zelfs jaren duren en is afhankelijk van de ernst van de klachten. Zonder behandeling herstellen sommige personen helemaal niet meer.

Dat is lastig te voorspellen aangezien elk persoon anders is. Factoren die kunnen meespelen in de duur van het herstel zijn de huidige lichamelijke conditie en in hoeverre iemand proactief met de adviezen aan de slag gaat. Een behandeling naar volledig herstel duurt over het algemeen 6 tot 12 maanden.

Dat is mogelijk. Bij een deel van de personen worden de klachten minder in de loop van de tijd. Helaas houdt een deel van de mensen klachten die niet verminderen. Met de juiste behandeling kun je het herstelproces stimuleren en versnellen.

Aanhoudende vermoeidheid, cognitieve problemen, kortademigheid, spierzwakte en druk op de borst. Maar ook depressie en slaapproblemen.

Ja, dat is mogelijk. Ook na vaccinatie kun je nog steeds (ernstig) ziek worden van COVID en daardoor ook Long COVID ontwikkelen.

Wil je weten of je Long COVID hebt of een afspraak maken voor een behandeling?

Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij brengen je in contact met de onze specialist bij jou in de buurt. Hij/zij geeft antwoord op al je vragen en vertelt hoe wij jou helpen.

 

We nemen normaal gesproken binnen 24 uur contact met je op.

Meer weten? Neem contact op!

Twee jaar geleden begon ik mij heel erg moe en lamlendig te voelen. Ik zat in een drukke fase met kleine kinderen en een pittige baan. De huisarts dacht dat ik tegen een burn-out aan zat. Ik ben het rustiger aan gaan doen en minder gaan werken. Helaas hielp dit niet: de klachten werden alleen maar erger. Gelukkig ben ik door de behandeling bij BodySwitch erachter gekomen, wat de oorzaak was van mijn klachten. Ik heb mijn leefstijl en voedingspatroon grondig aan moeten passen, maar ik voel me weer fit en energiek.

 

Claudia (behandeld voor vermoeidheidsklachten/burn-out)

Traject behandeling Long COVID

Stap 1: Analyse

 

We starten de behandeling met een uitgebreide analyse. Om te achterhalen waar je klachten vandaan komen is het nodig dat we veel van je weten. Deze informatie verzamelen we door:

 

 • een uitgebreide online vragenlijst
 • een voedingsdagboek
 • een uitgebreid intakegesprek
 • aanvullend laboratoriumonderzoek (bloed en ontlasting)


Door de analyse van alle beschikbare informatie krijgen we inzicht in de factoren die een rol kunnen spelen bij het veroorzaken van de klachten.

Stap 2: Persoonlijk behandelplan

 

Op basis van de uitkomsten van de analysefase maken we een persoonlijk behandelplan voor je. Deze is gebaseerd op onze vier pijlers: voeding, suppletie, beweging en mindset.

 

Ons behandelplan is gericht op het aanpakken van de factoren die de chronische klachten veroorzaken. We geven hierbij een uitgebreid beweegadvies, dat specifiek is afgestemd op je conditionele situatie. De doelstelling van de behandeling is dat je je snel beter en fitter voelt en de klachten afnemen.

 

Wij werken bij voorkeur samen met de behandelend arts of specialist, zodat in overleg het beste kan worden geboden aan de patiënt.

Stap 3: Begeleiding

 

De resultaten van je behandeling zijn mede afhankelijk van je motivatie en discipline. Onze specialisten begeleiden je hierbij intensief en besteden veel aandacht aan coaching en kennisoverdracht.

 

Om de voortgang goed te bewaken, plannen we regelmatig vervolgconsulten in. Tijdens deze consulten bespreken we de tussentijdse resultaten met je en indien nodig laten we aanvullend laboratoriumonderzoek doen. Als het nodig is passen we het behandelplan tussentijds aan.

Aanpak BodySwitch

Fase 0
Analyse
Fase 1
Opstart
Fase 2
Opbouw
Fase 3
Optimali-satie
Fase 4
Onderhoud

Aanbevolen vestigingen

Voor deze behandeling kunt u terecht bij een van onze onderstaande aanbevolen vestigingen.

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

   JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

   BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.