Hormonale klachten? BodySwitch weet er raad mee!

Zijn jouw hormonen uit balans?

Heb jij het idee dat je hormonen uit balans zijn? Dan zou dat heel goed kunnen. Een hormonale disbalans komt namelijk heel vaak voor.

 

Een hormonale disbalans betekend dat je lichaam te veel of juist te weinig van bepaalde hormonen aanmaakt. Het gevolg hiervan is dat je bijvoorbeeld niet lekker in je vel zit, dat je stemmingswisselingen hebt, weinig eetlust of bijvoorbeeld veel stress ervaart.

 

Hormonale klachten zijn er in verschillende vormen en maten. Gelukkig kunnen de meeste hormonale klachten effectief worden behandeld.

 

Lees hieronder meer.

Wat zijn hormonale klachten?

Om te weten welke hormonale klachten er zijn moet je eerst weten wat hormonen zijn. Hormonen hebben namelijk een essentiële rol in het lichaam. Hormonen sturen veel lichaamsprocessen aan, zoals stofwisseling en eetlust, slaapcyclus, hartslag, stemming en stressniveau.

 

Een hormonale disbalans kan daarom veel lichaamsfuncties in de war schoppen. Bekende hormonale klachten bij vrouwen zijn overgangsklachten zoals opvliegers rondom de menopauze of premenstruele klachten.

 

Daarnaast zijn er ook veel klachten die veroorzaakt worden door onze hormonen, maar minder bekend zijn. Het zijn vage klachten, die je ook zonder hormonale problemen zou kunnen hebben.

 

Maar ook vermoeidheid, gewrichtspijn, migraine, aankomen of afvallen in gewicht zijn symptomen die voort kunnen komen uit een hormonale disbalans.

 

Deze klachten kunnen veel impact hebben op het dagelijks functioneren. Gelukkig kan hormonale disbalans vaak zeer effectief op natuurlijke wijze behandeld worden.

 

Wil je meer hierover weten? Neem dan contact op met onze specialisten.

Hormonale klachten behandeling bij BodySwitch.

In onze praktijken behandelen wij mensen met uiteenlopende hormonale klachten, waaronder overgangsklachten.

 

Om de oorzaak van de hormonale klachten te achterhalen maken we een uitgebreide analyse van jouw probleem. Hierbij hanteren wij een integrale aanpak en maken gebruik van gespecialiseerd laboratoriumonderzoek (bloed, speeksel, urine en ontlasting).

 

Op basis van de resultaten van het onderzoek stellen we een persoonlijk behandelplan op maat op. Door aanpassing van je voeding en leefstijl krijgen de meeste cliënten hun hormonale klachten onder controle.

 

Het grote voordeel bij BodySwitch is dat we niet de symptomen bestrijden, maar dat we het probleem vanuit de kern aanpakken.

 

Zo helpen we jou van je problemen af en brengen we je hormonen weer in balans!

Wil jij van je hormonale klachten af? Neem dan contact met ons op!

Bij BodySwitch is er altijd een specialist die jou verder kan helpen. BodySwitch bestaat uit een team van specialisten die elkaar ondersteunen om jou van je problemen af te helpen.

 

Dat is de kracht van BodySwitch. Wil je meer weten over onze hormoon behandeling? Vul dan onderstaand contactformulier in.

 

Wij brengen je in contact met de juiste specialist bij jou in de buurt.

Meer weten? Neem contact op!

“Ik eet gezond, slaap goed en beweeg best veel. Toch voelde ik mij al jaren niet fit. Ik had ook veel last van allerlei klachten zoals hoofdpijn en huidproblemen. Sinds mijn behandeltraject bij BodySwitch weet ik dat mijn hormonen uit balans waren. Ik heb inzicht gekregen in welke voedingstekorten ik had en hoe ik mijn hormoonhuishouding in balans kan houden. Ik voel mij weer fit en energiek en ben van mijn gezondheidsklachten af. Wat genieten is dat!”

 

Margot (behandeld voor hormonale klachten)

Behandeltraject hormonale klachten

Stap 1: Analyse

 

We starten de behandeling met een uitgebreide analyse. Om te achterhalen waar je hormonale klachten vandaan komen is het nodig dat we veel van je weten. Deze informatie verzamelen we door:

 

 • een uitgebreide online vragenlijst
 • een voedingsdagboek
 • een uitgebreid intakegesprek
 • aanvullend laboratoriumonderzoek (bloed en ontlasting)

 

Door de analyse van alle beschikbare informatie krijgen we inzicht in de factoren die een rol kunnen spelen bij het veroorzaken van de klachten.

Stap 2: Persoonlijk behandelplan

 

Op basis van de uitkomsten van de analysefase maken we een persoonlijk behandelplan voor je. Deze is gebaseerd op onze vier pijlers: voeding, suppletie, beweging en mindset.

 

Het behandelplan is gericht op het aanpakken van de factoren die de hormonale klachten veroorzaken. We geven daarnaast een uitgebreid beweegadvies, dat specifiek afgestemd is op je conditionele situatie. De doelstelling van de behandeling is dat je je snel beter en fitter voelt en de klachten afnemen.

 

Wij werken bij voorkeur samen met de behandelend arts of specialist, zodat in overleg de beste aanpak kan worden geboden voor de patiënt.

Stap 3: Begeleiding

 

De resultaten van je behandeling zijn mede afhankelijk van je motivatie en discipline. Onze specialisten begeleiden je hierbij intensief en besteden veel aandacht aan coaching en kennisoverdracht.

 

Om de voortgang goed te bewaken, plannen we regelmatig vervolgconsulten in. Tijdens de consulten bespreken we de tussentijdse resultaten met je en indien nodig laten we aanvullend laboratoriumonderzoek doen. Als het nodig is passen we het behandelplan tussentijds aan.

Aanpak BodySwitch

Fase 0
Analyse
Fase 1
Opstart
Fase 2
Opbouw
Fase 3
Optimali-satie
Fase 4
Onderhoud

Aanbevolen vestigingen

Nisl diam etiam enim tempus facilisis sollicitudin sit. Et mattis aliquam lorem tortor pretium. Non arcu enim vitae maecenas leo etiam aenean.

BodySwitch
Amsterdam Zuid

Bekijk meer
BodySwitch
Rotterdam-Kralingen

Bekijk meer

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

   JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

   BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.

   Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

   Meld je dan gratis aan voor een adviesgesprek en ontvang persoonlijk advies voor jouw situatie.