Heb jij schildklier klachten? En wil je er graag vanaf?

Behandel schildklier klachten op een natuurlijke manier bij BodySwitch!

Heb jij schildkier klachten? Bijvoorbeeld een traag werkende schildklier, ook wel een trage schildklier genoemd, of juist een snel werkende schildklier? Beide schildklierproblemen kunnen je leven behoorlijk beïnvloeden.

Van moeite hebben met afvallen en extreme vermoeidheid, tot juist het tegenovergestelde en moeilijk in slaap komen. Gelukkig hebben wij een behandelplan en ben je bij BodySwitch aan het juiste adres om van je schildklierklachten af te komen.

Ons team van specialisten weet alles van schildklierproblemen en weet hoe we jouw schildklierklachten kunnen verhelpen. Wil je meer weten? Lees dan verder!

Wat zijn schildklier klachten?

Schildklierklachten vallen in de categorie auto-immuunziekten. We kunnen schildklierklachten in twee groepen verdelen: een te snel werkende schildklier of een te traag werkende schildklier.

Het meest voorkomend is een te traag werkende schildklier. Ongeveer een half miljoen Nederlanders heeft last van een te traag werkende schildklier, met alle vervelende  gevolgen van dien.

De schildklier (ook wel thyroid genoemd) is een heel klein, maar zeer belangrijk orgaan. Het zit aan de voorkant van de hals, tegen de slokdarm aan.

Er gaan maar vier slagaders naar de schildklier.

Klachten traag werkende schildklier

Schildklierklachten kunnen je leven behoorlijk beïnvloeden. De schildklier maakt het schildklierhormoon aan. Dit is belangrijk voor veel functies in het lichaam, zoals een goede hartslag, bloeddruk, groei, energie, verbranding van vetten en je gemoedstoestand.

Wanneer je schildklier niet goed werkt kun je daarom ernstige problemen krijgen met je gezondheid. Met een traag werkende schildklier kunt je extreem moe zijn en moeite hebben met afvallen.

Klachten te snel werkende schildklier

Heb je een te snel werkende schildklier, dan gebeurt eigenlijk het tegenovergestelde. Je kunt je erg opgejaagd voelen en moeilijk in slaap komen. Ook kun je juist onverklaarbaar gewicht verliezen of onregelmatige hartslag ervaren.

Er zijn nog meer mogelijke symptomen, die we graag persoonlijk met je bespreken als je denkt een problemen te hebben met je schildklier.

Zo kunnen we advies op maat geven.

Behandeling van schildklierklachten

Gelukkig is het mogelijk om schildklierklachten te behandelen op een natuurlijke manier. Bij BodySwitch gaan we altijd eerst op zoek naar de oorzaak van de schildklierklachten.

Om de oorzaak te achterhalen doen we een uitgebreide analyse van je klachten. Hierbij hanteren wij een integrale aanpak en maken we (indien nodig) gebruik van gespecialiseerd laboratoriumonderzoek (bloed en ontlasting).

Op basis van de uitkomsten van de analyse stellen we een persoonlijk behandelplan op. Alleen zo kunnen we je van je problemen af helpen!

Het grote voordeel bij BodySwitch is dat we niet de symptomen bestrijden, maar dat we het probleem vanuit de kern aanpakken.

 

Meer weten over een schildklierbehandeling?

Bij BodySwitch is er altijd een specialist die jou verder kan helpen. BodySwitch bestaat uit een team van specialisten die elkaar ondersteunen om jou van je problemen af te helpen.

Dat is de kracht van BodySwitch. Wil je meer weten over onze schildklierbehandeling? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Wij brengen je in contact met de juiste specialist bij jou in de buurt.

Meer weten? Neem contact op!

Een jaar geleden kwam ik bij BodySwitch met veel lichamelijke klachten. Ik gebruikte medicatie voor een langzaam werkende schildklier en had daarnaast last van artrose. Vrij snel na de start van de behandeling kon ik de medicijnen laten staan, omdat mijn schildklier weer goed functioneerde. Ik heb nu weer energie voor tien. Ongelofelijk wat gezonde voeding en leefstijl kunnen doen!

Kitty (behandeld voor schildklierklachten)

Behandeltraject schildklierklachten

Stap 1: Analyse

 

We starten de behandeling met een uitgebreide analyse. Om te achterhalen waar je klachten vandaan komen is het nodig dat we veel van je weten. We verzamelen deze informatie door:

 

 • een uitgebreide online vragenlijst
 • een voedingsdagboek
 • een uitgebreid intakegesprek
 • aanvullend laboratoriumonderzoek (bloed en ontlasting)

 

Door de analyse van alle beschikbare informatie krijgen we inzicht in de factoren die een rol kunnen spelen bij het veroorzaken van de schildklierklachten.

Stap 2: Persoonlijk behandelplan

 

Op basis van de uitkomsten van de analysefase maken we een persoonlijk behandelplan voor je. Ons behandelplan is gericht op het aanpakken van de factoren die de schildklierklachten veroorzaken.

 

Het is algemeen bekend dat voeding een grote invloed kan hebben op schildklierklachten. Wij maken daarom een persoonlijk voedings- en supplementenplan, dat gericht is op het herstel van je lichaam. We geven daarnaast uitgebreid beweegadvies, wat specifiek afgestemd is op je conditionele situatie.

 

De doelstelling van de behandeling is dat je je snel weer beter voelt, klachten afnemen en je meer energie hebt.

Stap 3: Begeleiding

 

De resultaten van je behandeling zijn mede afhankelijk van je motivatie en discipline. Om je hierbij te begeleiden besteden onze specialisten veel aandacht aan coaching en kennisoverdracht.

 

Om de voortgang goed te bewaken, plannen we regelmatig vervolgconsulten in. We bespreken de tussentijdse resultaten met je en indien nodig laten we aanvullend laboratoriumonderzoek doen.

 

Ook kunnen we het behandelplan tussentijds aanpassen indien nodig.

Aanpak BodySwitch

Fase 0
Analyse
Fase 1
Opstart
Fase 2
Opbouw
Fase 3
Optimali-satie
Fase 4
Onderhoud

Schildklierproblemen: achtergronden en inzichten

Het ontstaan van schildklierproblemen kan meerdere oorzaken hebben. Belangrijke oorzaken zijn voedingstekorten van belangrijke mineralen zoals jodium en selenium.

Naast voedingstekorten kunnen ook juiste voedingsmiddelen direct of indirect problemen veroorzaken. Denk hierbij aan de rol van gluten en zuivel die auto-immuun reacties kunnen veroorzaken. Ook kunnen (laag gradige) ontstekingen zorgen voor auto-immuunreacties van de schildklier. Ook hier weer speelt de status van de darmen een grote rol. Een zogenaamde hyper permeabele darm kan zorgen voor auto-immuunreacties op vele fronten door het lichaam waaronder ook de schildklier.

Contact opnemen?
Wil je meer weten over schildklierklachten of wil je informatie over onze schildklierbehandeling, vul dan ons contactformulier in of zoek hieronder je dichtstbijzijnde vestiging.

Aanbevolen vestigingen

Voor deze behandeling kunt u terecht bij een van onze onderstaande aanbevolen vestigingen.

BodySwitch
Rotterdam-Kralingen

Mijn naam is Laura Leichtenberg, orthomoleculair arts werkzaam bij BodySwitch Rotterdam-Kralingen en ik help je graag om je weer gezond en fit te voelen.

picture BodySwitch Rotterdam-Kralingen

Laura Leichtenberg

Orthomoleculair arts

BEKIJK VESTIGING
BodySwitch
Alkmaar

Heb jij al jaren gezondheidsklachten? Last van je darmen, buik, overgewicht, pijnlijke gewrichten, een trage schilklier of een andere klacht waar je maar niet vanaf komt.

picture BodySwitch Alkmaar

Saskia de Keulenaar

Orthomoleculair therapeut

BEKIJK VESTIGING
BodySwitch
Hoeksche Waard

Ik ben Diane Simonis, orthomoleculair therapeut van BodySwitch Hoeksche Waard en ik help je graag om je weer gezond en fit te voelen!

picture BodySwitch Hoeksche Waard

Diane Simonis

Orthomoleculair therapeut

BEKIJK VESTIGING

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

   JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

   BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.

   Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

   Meld je dan gratis aan voor een adviesgesprek en ontvang persoonlijk advies voor jouw situatie.