Is een Ketogeen Dieet & Leefstijl wat voor jou?

Leefstijl als oorzaak…!

Steeds vaker horen we de term “leefstijlziektes”, maar wat betekent het eigenlijk? Het verwijst naar alle ziektes waarbij factoren zoals voeding, beweging, ontspanning, slaap en andere aspecten van onze levensstijl een belangrijke rol spelen.

Het is verbazingwekkend dat maar liefst 95% van alle ziektebeelden hieronder valt!

Wat voorheen werd gezien als het “noodlot”, blijkt nu sterk te verbeteren door aanpassingen in onze levensstijl, zelfs bij aandoeningen die als “chronisch” werden beschouwd.

Een ketogeen dieet en ketogene levensstijl kan hier een belangrijke rol bij spelen.

specialisatie-bodyswitch-rotterdam-crooswijk

Wat is het effect van keto dieet of leefstijl?

Een ketogene levensstijl of dieet blijkt een geweldig en positief effect te hebben op onze stofwisseling en dus op ons hele lichaam. Het leidt tot meer energie, beter gewichtsbeheer, helderheid van geest en een algehele verbetering van onze gezondheid.

Graag vertellen we je alles over de gezondheidsvoordelen van ketogene voeding en leefstijl. 

De missie van onze ketogene experts

Onze missie is om de voordelen van een ketogene leefstijl en keto dieet bij een breder publiek bekend te maken. Daarom werkt BodySwitch aan het creëren van een netwerk van professionals en deskundigen, waardoor er een platform ontstaat voor ketogene diëten als leefstijl en therapie. Samen streven we naar een wereld waarin leefstijlziektes geen kans meer krijgen!

 

Ketogene leefstijl en orthomoleculaire therapie laten samenwerken om de oorzaak van jouw chronische gezondheidsklachten te bestrijden. We geloven in de kracht van herstel op een natuurlijke manier. Door gebruik te maken van de functie en werking van je eigen lichaam.

Er is geen medicijn ter wereld wat zo breed en krachtig werkt als de lichaamseigen moleculen die je door middel van gezonde voeding zelf kunt produceren.

Wat ketogene leefstijl en therapie voor jou kan betekenen

Wie een ketogeen voedingspatroon volgt beperkt sterk de koolhydraten, voegt gezonde vetten toe en let op een optimale hoeveelheid eiwitten. Op deze manier schakelt het lichaam van “koolhydraatverbranding” over op “vetverbranding”.

Wanneer de vetverbranding op een bepaald niveau is, dan komen er ketonen vrij. Deze ketonen zijn lichaamseigen moleculen die als extra brandstof in de cellen gebruikt kunnen worden om energie te produceren. Deze extra energie stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Onze cellen willen namelijk maar één ding; en dat is optimaal hun functie uitvoeren. Door allerlei oorzaken lukt dit niet meer waardoor klachten kunnen ontstaan en op den duur zelfs ziektes.

Herstel van het energiemetabolisme geeft de cellen weer de kracht om optimaal te werken en zo tot verbetering van de gezondheid te komen.

Dit is niet de enige werking van de ketonen. Het is bekend dat ketonen ook een signaalfunctie hebben waardoor allerlei processen in het lichaam veel beter gaan werken, tot op DNA-niveau toe.

Dit heeft verbluffende resultaten in het herstel van ziektes en verbetering van allerlei klachten.

Mogelijke voordelen keto dieet en leefstijl

 1. Gewichtsverlies: een ketogeen dieet kan leiden tot significant gewichtsverlies, vooral in de eerste weken, omdat het de insulinespiegels verlaagt en het lichaam dwingt om vet als brandstof te gebruiken.

 2. Verbeterde vetverbranding: door het beperken van koolhydraten en het verhogen van vetinname, stimuleert een ketogeen dieet het lichaam om vetten efficiënter te verbranden, wat kan helpen bij het verminderen van lichaamsvet.

 3. Verhoogde mentale helderheid: sommige mensen ervaren een verbeterde focus en mentale helderheid bij het volgen van een ketogeen dieet, mogelijk als gevolg van de stabilisatie van de bloedsuikerspiegel en de toename van ketonen in de hersenen.

 4. Verlaagde bloedsuikerspiegel en insulineresistentie: een ketogeen dieet kan helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel en het verminderen van insulineresistentie, wat gunstig kan zijn voor mensen met diabetes type 2 of pre-diabetes.

 5. Verbeterde gezondheid van het hart: hoewel er meer onderzoek nodig is, suggereren sommige studies dat een ketogeen dieet kan helpen bij het verbeteren van risicofactoren voor hartziekten, zoals bloeddruk, triglyceriden en HDL-cholesterolniveaus.

 6. Verhoogde energieniveaus: mensen die goed zijn aangepast aan een ketogeen dieet rapporteren vaak een toename van energie en uithoudingsvermogen, mogelijk als gevolg van een stabielere bloedsuikerspiegel en een constante toevoer van energie uit vetten.

 

Let op! Het is wel belangrijk op te merken dat een ketogeen dieet niet voor iedereen geschikt is en dat het belangrijk is om professioneel advies in te winnen voordat je grote veranderingen in je dieet en leefstijl aanbrengt, vooral als je gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt. Onze specialisten kunnen je adviseren en begeleiden bij het volgen van een keto dieet.

Hoe start ik een keto dieet of ketogene leefstijl?

Onder begeleiding de omslag maken naar een ketogene leefstijl? Dat is mogelijk! Bij BodySwitch hebben wij Ketogeen experts die je begeleiden. Pak je gezondheid en vitaliteit terug door je aan te melden voor het Keto leefstijl programma.

Professionele begeleiding ketogeen dieet

Het is mogelijk om je te laten begeleiden door eens van onze therapeuten of artsen. Neem daarvoor contact met ons op via het formulier onderaan de pagina.

Stel je eens voor hoe geweldig het zou zijn als je binnenkort kunt zeggen:

 • Ik ben in controle over mijn lichaam en gewicht
 • Ik voel me gezonder dan ooit tevoren
 • Ik kom moeiteloos op gewicht en behoud het met gemak
 • Mijn klachten en aandoeningen zijn verminderd en sommige zijn zelfs volledig verdwenen
 • Ik geniet volop van het leven
 • Ik heb geen stress meer over wat ik wel en niet mag eten


Dat is mogelijk wanneer je aan de slag gaat met ketogene leefstijl! Ontdek alles wat je nodig hebt om jouw gezonde ketogene leefstijl, zowel voor jezelf als je familie, tot een succes te maken.

voordelen-keto-dieet

De Keto Switch Challenge is een goed begin van je ketogene leefstijl en de eerste grote stap naar een lichter, gezonder en energieker leven.

 • Wil je grip op je gewicht, je energie, je gezondheid en je cravings?
 • Wil je al een tijdje starten met een ketogene leefstijl?
 • Hik je er tegenaan want je weet niet hoe te beginnen?
 • Ben je een beginner en wil je een goede start maken.
 • Ook voor ervaren low carbers die een stap verder willen.
 • Live calls met Louisette waarin je je vragen kunt stellen.
 • Voor echte aanpakkers!


Ben jij dit? Doe dan mee met de Keto Switch Challenge en voel ervaar zelf de kracht van ketose! Informeer naar de  nieuwe startdata!

insoline-resistentie-test

Insuline Respons Test

Ontdek of je insulineresistent bent met de Insuline Respons Test, een uitstekende methode om te bepalen hoe metabool gezond je bent. Deze test, gebaseerd op Dr. Kraft’s methode, meet zowel glucose als insuline, waardoor een curve ontstaat die jouw insulinerespons in kaart brengt en het risico op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen kan voorspellen.

 • Test of je insulineresistent bent
 • Persoonlijk advies achteraf
 • Meer informatie over insulineresistentie


Let op:
 deelname is alleen mogelijk voor personen vanaf 18 jaar.

Wil je meer weten? Klik dan op de knop hieronder.

Meer weten over Keto dieet of leefstijl? Neem vrijblijvend contact op.

Wil je meer weten over het ketogeen dieet, ketogene voeding, ketogene therapie of ketegone leefstijl en wat het voor jou kan betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Wij brengen je in contact met de juiste specialist!

Meer weten? Neem contact op!

Meer weten of een vraag? Maak een afspraak met een van onze specialisten!

Ik had nooit verwacht dat ik van mijn klachten af zou kunnen komen. Ik heb al zoveel geprobeerd, maar niets hielp. Met de inzichten die ik heb gekregen, kan ik mijn leven weer in eigen hand nemen. Ik ben niet alleen pijnvrij, maar ook veel energieker. Nooit gedacht dat dit mogelijk zou zijn.

 

Pieter (behandeld voor overige klachten)

Gezondheidsklachten? Zo werkt een behandeltraject bij BodySwitch

Stap 1: Analyse

We starten onze behandelingen alijd met een uitgebreide analyse. Om te achterhalen waar je klachten vandaan komen is het nodig dat we veel van je weten. Deze informatie verzamelen we door:

 • een uitgebreide online vragenlijst
 • een voedingsdagboek
 • een uitgebreid intakegesprek
 • aanvullend laboratoriumonderzoek (bloed en ontlasting)


Door de analyse van alle beschikbare informatie krijgen we inzicht in de factoren die een rol kunnen spelen bij het veroorzaken van de klachten.

Stap 2: Persoonlijk behandelplan

Op basis van de uitkomsten van de analysefase maken we een persoonlijk behandelplan voor je. Deze is gebaseerd op de vier pijlers: voeding, suppletie, beweging en mindset.

 

Het behandelplan is gericht op het aanpakken van de factoren die de klachten veroorzaken, zoals stress, voeding, parasieten, schimmels, en toxine. We geven daarnaast een uitgebreid beweegadvies, dat specifiek afgestemd is op je conditionele situatie. Doelstelling van de behandeling is dat je je snel beter en fitter voelt en de klachten afnemen.

 

Wij werken bij voorkeur samen met de behandelend arts of specialist, zodat in overleg het beste kan worden geboden voor de patiënt.

Stap 3: Begeleiding

De resultaten van je behandeling zijn mede afhankelijk van je motivatie en discipline. Onze specialisten begeleiden je hierbij intensief en besteden veel aandacht voor coaching en kennisoverdracht.

 

Om de voortgang goed te bewaken, plannen we regelmatig vervolgconsulten in. We bespreken de tussentijdse resultaten met je en indien nodig laten we aanvullend laboratoriumonderzoek doen. Als hier aanleiding voor is, passen we het behandelplan tussentijds aan.

 

Bijwerkingen en medicatie:
Ons uitgangspunt is dat een goede behandeling geen bijwerkingen heeft. Veel patiënten die bij ons komen gebruiken zware medicatie, waar zij graag vanaf willen, vanwege ernstige bijwerkingen die sommige medicijnen hebben.

 

Een voorbeeld hiervan is immunosuppressiva, die het immuunsysteem als het ware uitzet. Deze medicijnen kunnen als gevolg hebben dat bacteriële infecties vrij spel hebben om zich verder uit te breiden. Hierdoor kan het ziektebeeld kan verergeren. En soms hebben patiënten al veel operaties achter de rug tot aan het stadium van het plaatsen van een stoma.

 

Onze behandeling is erop gericht dat je je beter voelt, je klachten afnemen en je meer energie hebt. Bij veel patiënten is medicatie na afloop van de behandeling niet meer nodig. De ontstane schade door operaties kan helaas niet meer worden hersteld. Wel kan de gezondheidssituatie in de meeste gevallen worden gestabiliseerd en kan de kwaliteit van leven flink worden verbeterd.

Contact opnemen.

Wil je meer weten over onze aanpak en behandeling, vul dan ons contactformulier in of zoek hieronder je dichtstbijzijnde vestiging.

Aanpak BodySwitch

Fase 0
Analyse
Fase 1
Opstart
Fase 2
Opbouw
Fase 3
Optimali-satie
Fase 4
Onderhoud

Aanbevolen vestigingen

Voor deze behandeling kunt u terecht bij een van onze onderstaande aanbevolen vestigingen.

BodySwitch
Heemskerk

Mijn naam is Frank Jonkers, Integraal behandelaar en specialist met focus op chronische ziektebeelden en auto-immuunziekten.

picture BodySwitch Heemskerk

Frank Jonkers

Orthomoleculair specialist

BEKIJK VESTIGING
BodySwitch
Rotterdam-Kralingen

Mijn naam is Laura Leichtenberg, orthomoleculair arts werkzaam bij BodySwitch Rotterdam-Kralingen en ik help je graag om je weer gezond en fit te voelen.

picture BodySwitch Rotterdam-Kralingen

Laura Leichtenberg

Orthomoleculair arts

BEKIJK VESTIGING
BodySwitch
Alkmaar

Heb jij al jaren gezondheidsklachten? Last van je darmen, buik, overgewicht, pijnlijke gewrichten, een trage schilklier of een andere klacht waar je maar niet vanaf komt.

picture BodySwitch Alkmaar

Saskia de Keulenaar

Orthomoleculair therapeut

BEKIJK VESTIGING
BodySwitch
Hoeksche Waard

Ik ben Diane Simonis, orthomoleculair therapeut van BodySwitch Hoeksche Waard en ik help je graag om je weer gezond en fit te voelen!

picture BodySwitch Hoeksche Waard

Diane Simonis

Orthomoleculair therapeut

BEKIJK VESTIGING

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

   JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

   BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.