Prikkelbare Darm Syndroom op een natuurlijke manier behandelen?

BodySwitch behandelt de oorzaak van jouw klachten, zodat jij je weer goed voelt!

Blijf jij veel last hebben van je buik en darmen? Het meest voorkomende symptoom van het Prikkelbare Darm Syndroom is zeurende, krampende of stekende pijn in de buik. Dit zorgt helaas voor veel ongemak. 

Gelukkig kan PDS effectief worden behandeld met orthomoleculaire therapie en kunnen wij je klachten verminderen. Onze specialisten weten hoe ze jouw klachten moeten behandelen, zodat jij weer lekker in je vel zit en geen pijn in je buik meer hoeft te hebben.

Wil je meer weten over onze behandeling?
Meld je dan gratis aan voor een adviesgesprek t.w.v. €27,95.

Tijdens een adviesgesprek bespreken we jouw klachten en legt onze specialist uit of en hoe we jou kunnen helpen.

PDS behandelen? Lees hier hoe wij te werk gaan

Vaak wordt er gedacht en gezegd dat je niets tegen PDS-klachten kunt doen en er maar mee moet leren leven. Gelukkig is dit niet het geval en zijn klachten in veel situaties op een natuurlijke en gezonde manier te behandelen. Zonder medicatie en vanuit de bron.

Dit geldt niet alleen voor het Prikkelbare Darm Syndroom, maar voor de meeste buik- en darmklachten.

BodySwitch behandelt alle soorten darmklachten, waaronder het Prikkelbare Darm Syndroom. Wij onderzoeken altijd eerst de oorzaak van de klachten en op basis daarvan maken wij een persoonlijk behandelplan.

Onze behandeling is erop gericht dat je je snel beter voelt en je klachten afnemen.

BodySwitch is expert op het gebied van de behandeling van PDS en Darmklachten

Om de oorzaak van de ziekte te achterhalen doen we meestal gespecialiseerd laboratoriumonderzoek (bloed en ontlasting). De resultaten van de onderzoeken geven ons inzicht in de oorzaken van de ziekte.

Op basis van de uitkomsten stellen we een persoonlijk behandelplan op. Het grote voordeel is dus dat we niet de symptomen bestrijden, maar dat we het probleem vanuit de kern aanpakken. Zo helpen we jou verder.

 • Stap 1: Analyse – wat is de oorzaak van jouw klachten?
 • Stap 2: Opstellen persoonlijk behandelplan
 • Stap 3: Individuele begeleiding en advies

*Wil je alles weten over onze behandeling? Meld je dan aan voor het gratis adviesgesprek, zodat wij je persoonlijk kunnen adviseren wat het best is voor jou.

Klik hier als je eerst meer wil lezen over over onze behandeling.

Waarom PDS behandelen bij BodySwitch?

 • Wij achterhalen waar jouw klachten vandaan komen zodat jij het ook weet
 • Geen symptoombestrijding, maar behandeling van de oorzaken van jouw klachten
 • BodySwitch is een expert netwerk van samenwerkende orthomoleculaire artsen en therapeuten
 • Wij adviseren je over een gezonde levensstijl zodat je je fitter en beter voelt
 • Een op maat gemaakt plan om snel klachten te verminderen en kwaliteit van leven te verbeteren
 • En als laatste: onze aanpak en benadering is persoonlijk

Ieder jaar behandelen we duizenden patiënten met PDS klachten zoals jij en voelen zij zich beter dan voorheen. Dit is ook mogelijk voor jou!

Lees hieronder enkele reviews van patiënten die wij hebben geholpen.

Reviews van patiënten die wij helpen geholpen

Carlijn
Carlijn
Behandeld voor buikpijn klachten
Lees verder
Al sinds ik heel klein ben heb ik elke dag buikpijn gehad. Ik sliep ook slecht, had een slechte adem, en transpireerde veel. Door het traject bij BodySwitch weet ik waardoor dat kwam. Al in het begin van het traject merkte ik veel verschil, ik denk dat ik al na 3 of 4 weken verandering merkte. Voordat ik aan het behandeltraject bij BodySwitch begon, gebruikte ik medicijnen voor ongesteldheid, maagzuur of hoofdpijn. Maar sinds de behandeling is dit niet meer nodig. Ik heb geen buikpijn meer, slaap veel beter en transpireer minder. Ook mijn humeur is positief verbeterd. Mijn energieniveau is erg omhoog gegaan. Zelfs na een intensieve training heb ik energie over. Ik houd er weer van om te sporten. En ik heb in de avond na het eten energie over i.p.v. dat ik mij erg moe voel.
Roel
Roel
Behandeld voor PDS en darmklachten
Lees verder
Ik had al jaren last van veel buikpijn, diarree en andere onverklaarbare klachten. Dit heeft niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal grote invloed gehad. Door BodySwitch ben ik erachter gekomen, dat mijn lichaam overgevoelig is voor bepaalde voedingsstoffen. Met het persoonlijke voedings- en supplementenplan ben ik van mijn klachten afgekomen en weet ik wat ik wel en niet moet eten om me goed te voelen.
Carla
Carla
Behandeld voor PDS
Lees verder
Jarenlang heb ik te horen gekregen dat ik het Prikkelbare Darmsyndroom had en dat ik daar mee moest leren leven. Toen mijn Moleculair therapeut met mij had uitgezocht voor welke voedingstoffen ik een intolerantie had, merkte ik al na een paar dagen verbetering! Als ik me maar aan de regels houd, heb ik geen opgeblazen gevoel en buikpijn meer. Heerlijk!
Vorige
Volgende

Ervaar jij aanhoudende klachten door PDS? Meld je hier aan voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij kunnen je helpen!

Ben je jouw klachten zat? Twijfel dan niet om een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen om erachter te komen wat wij voor jou kunnen betekenen. Onze vriendelijke specialisten leggen graag alles uit!

Onze orthomoleculaire artsen en therapeuten weten raad met PDS- en darmklachten en werken met een effectief behandelplan om jou van je klachten af te helpen. Hopelijk kunnen wij ervoor zorgen dat je klachten afnemen en je weer lekker in je vel zit.

Vul vandaag nog onderstaand formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Meer weten? Meld je hier aan voor een vrijblijvend adviesgesprek

blockquote

Review van Winny

Ik ben bij BodySwitch Heemskerk terechtgekomen omdat ik al jaren last heb van diarree, darm- en vermoeidheidsklachten. Door het testen van bloed en ontlasting kreeg ik snel inzicht in de oorzaken van mijn klachten. Mijn therapeut heeft op basis van de uitslag van de testen een behandelplan met mij opgesteld en na een week begon ik me beter te voelen. En na 14 jaar (!) heb ik geen last meer van diarree! Dankzij de behandelaanpak van Frank Jonkers van BodySwitch heb ik mijn leven weer terug.

Behandeld voor diarree, buikklachten en vermoeidheidsklachten

Behandeltraject PDS

Stap 1: Analyse

We starten de behandeling met een uitgebreide analyse. Om te achterhalen waar je klachten vandaan komen is het nodig dat we veel van je weten. Deze informatie verzamelen door:

 • een uitgebreide online vragenlijst
 • een voedingsdagboek
 • een uitgebreid intakegesprek
 • aanvullend laboratoriumonderzoek (bloed en ontlasting)


Door de analyse van alle beschikbare informatie krijgen we inzicht in de factoren die een rol kunnen spelen bij het veroorzaken van jouw klachten. Bij het prikkelbare darmsyndroom kunnen factoren als verkeerde voeding, parasieten, ontstekingen en stress de oorzaak zijn.

Stap 2: Persoonlijk behandelplan

Op basis van de uitkomsten van de analysefase maken we een persoonlijk behandelplan voor je. Deze is gebaseerd op de vier pijlers: voeding, suppletie, beweging en mindset.

Het behandelplan is gericht op het aanpakken van de factoren die de ziekte veroorzaken. Met de juiste voeding en suppletie worden de ontstekingen tot rust gebracht en tekorten aangevuld.

Hierdoor herstelt de beschadigde darm het ziektebeeld wordt stabiel en klachten worden snel minder.

Stap 3: Begeleiding

De resultaten van je behandeling zijn mede afhankelijk van je motivatie en discipline. Om je hierbij te begeleiden besteden onze specialisten veel aandacht aan coaching en kennisoverdracht. We geven daarnaast een uitgebreid beweegadvies, die specifiek afgestemd is op jouw conditionele situatie.

Om de voortgang goed te bewaken, plannen we regelmatig vervolgconsulten in. We bespreken de tussentijdse resultaten met je en indien nodig laten we aanvullend laboratoriumonderzoek doen. Indien nodig passen we het behandelplan tussentijds aan.

Aanpak BodySwitch

Fase 0
Analyse
Fase 1
Opstart
Fase 2
Opbouw
Fase 3
Optimali-satie
Fase 4
Onderhoud

Het prikkelbare darm syndroom: Achtergronden en inzichten

In de orthomoleculaire geneeskunde kijken we naar de oorzaken die een spastische darm tot gevolg hebben. Dit is vaak individueel verschillend, hoewel er ook belangrijke overeenkomsten zijn.

Gezonde darmen hebben een zeer fors aantal micro-organismen in de darmen die een gezondheid bevorderend effect hebben. Bij een volwassen mens bestaat de darmflora uit 1014 bacteriën (dat is 100 biljoen – tien maal zoveel als het aantal menselijke cellen in een lichaam) met een totaal gewicht van één tot anderhalve kilogram. Samen wordt dit ook wel het microbioom genoemd.

Verschillende negatieve invloeden kunnen ervoor zorgen dat dit microbioom verstoord wordt en dat de ‘goede’ bacteriën worden verdrongen door ziekmakende bacteriën. Deze invloeden kunnen zich al vanaf de geboorte voordoen. Zo kan een keizerssnede ertoe leiden dat een baby niet de goede bacteriën van de moeder meekrijgt.

Ook beschadigen frequente antibioticakuren ons microbioom en hebben slechte voeding en stress ook een negatieve invloed. Ook schimmels of parasitaire infecties kunnen extra belastend zijn voor de darmen. Heel veel oorzaken dus.

Bij patiënten met een prikkelbaar darm syndroom blijkt hun microbioom bijna altijd afwijkend is en meestal heeft dit ook geleid tot chronische (laaggradige) ontstekingen van hun darmen.

Soorten darmziekten

Er zijn verschillende soorten darmziekten en klachten. De meest voorkomende darmaandoeningen staan hieronder.


Contact opnemen.

Wil je meer weten over darmklachten of wil je informatie over een behandeling, vul dan ons contactformulier in of zoek hieronder je dichtstbijzijnde vestiging.

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

   JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

   BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.

   Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

   Meld je dan gratis aan voor een adviesgesprek en ontvang persoonlijk advies voor jouw situatie.