Werkwijze BodySwitch

Onze Werkwijze

Wij hebben een unieke en succesvolle werkwijze ontwikkeld, die gebaseerd is op de principes van integrale en orthomoleculaire geneeskunde. Wij gaan altijd op zoek naar de oorzaak van de klachten en doen niet aan symptoombestrijding. Voor het beste resultaat werken wij graag samen met de reguliere geneeskunde.

 

Kenmerken van onze aanpak:

 

 Onderzoek naar de oorzaak van de klachten
 Persoonlijk behandelplan
 Intensieve begeleiding

 

Onze behandeling is gebaseerd op vier pijlers:

Mindset

Voedings- en leefgewoonten zijn meestal ingesleten. Een verandering van uw leefstijl is niet gemakkelijk. Wij begeleiden je bij dit proces.

Beweging

Voldoende bewegen is cruciaal voor een goede gezondheid. Samen met jou kijken we op welke manier je hier invulling aan kunt geven.

Voeding

Gezonde, pure voeding zijn de bouwstenen voor een gezond lichaam. Veel chronische ziekten zijn op te lossen door de omschakeling naar een gezond voedingspatroon.

Suppletie

Afhankelijk van je persoonlijke situatie zetten wij gericht suppletie in. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van je herstel of aanvulling van tekorten.

Het behandeltraject

Het behandeltraject bij BodySwitch bestaat uit vier fases. De totale doorlooptijd is afhankelijk van je persoonlijke situatie, maar je kunt uitgaan van een gemiddelde van 12 maanden.

Analyse

1,5 maand

We starten het traject altijd met een uitgebreide analyse. Om te achterhalen waar je klachten vandaan komen is het nodig dat we veel van je weten. Voor het eerste intakeconsult vragen we je een uitgebreide online vragenlijst in te vullen en een voedingsdagboek bij te houden. Tijdens het intakeconsult bespreken we de resultaten van de eerste analyse, de mogelijkheden voor behandeling en de kostenraming van het behandeltraject. Indien nodig doen we aanvullend laboratoriumonderzoek (bloed en darmflora). Je krijgt daarmee inzicht in de status van je gezondheid en wat de oorzaken zijn van je klachten, zoals de staat van je darmen, immuniteit, voedingstekorten en eventuele intoleranties. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek en je doelstelling stellen wij jouw persoonlijk behandelplan op. De doorlooptijd tussen het eerste consult en het volgende consult duurt ongeveer 5-6 weken. Deze tijd is nodig i.v.m. het aanvragen en verwerken van de onderzoeken.

Opstartfase

3 maanden

Deze fase start met het tweede consult. Hierin bespreken we de uitkomsten van het laboratoriumonderzoek. En we geven je uitleg over je persoonlijk behandelplan, waarin we invulling geven aan de vier pijlers: voeding, suppletie, beweging en mindset. Na dit consult start het behandeltraject. Deze fase is gericht op het verwijderen van de slechte stoffen in het lichaam, het onder controle krijgen van de factoren die de klachten veroorzaken en het aanvullen van eventuele voedingstekorten. In deze fase plannen we elke maand een vervolgconsult, waarin we de tussentijdse resultaten met je bespreken. Indien nodig voeren we her-testen uit. Op deze manier monitoren we de voortgang van de resultaten samen met je eigen bevindingen. We stellen je persoonlijke aandachtspunten op en waar nodig passen we het behandelplan aan. In deze fase merk je meestal al snel dat je je fitter en gezonder gaat voelen.

Opbouw

3 maanden

De behandeling in is in deze fase gericht op de opbouw van het immuunsysteem en algehele ondersteuning van de lichaamsprocessen. In deze fase plannen we een aantal vervolgconsulten. We bespreken de tussentijdse resultaten met je en indien nodig laten we aanvullend laboratoriumonderzoek doen. Indien nodig passen we het behandelplan (voeding en suppletie) aan. De consulten zijn daarnaast gericht op begeleiding en coaching.

Optimalisatie

3 maanden

In deze fase richten we ons op de optimalisatie van het immuunsysteem en algehele ondersteuning van de lichaamsprocessen. Doelstelling is dat het lichaam zo goed mogelijk hersteld is en dat de klachten (zoveel mogelijk) verdwenen zijn. Op basis van de tussentijdse resultaten scherpen we waar nodig het behandeltraject nog aan, zodat het maximale resultaat bereikt wordt.

Onderhoud

6 maanden

Als het gewenste resultaat bereikt is, stellen we het onderhoudsplan op. Hiermee houd je je gezondheid en doelstelling ook na de behandeling op peil. Je hebt inzicht gekregen in je gezondheid, zodat je met de opgedane kennis en ervaring na de behandeling fit en gezond blijft. Na 6 maanden plannen we een follow-up consult in zodat je je gezondheid goed blijft monitoren. Hierna ben je zelf goed in staat je gezondheid op peil te houden, zodat je de rest van je leven “regisseur van je eigen gezondheid” kunt zijn!

Wat krijg je?

Een behandeling bij BodySwitch vraagt veel van je. Het is een flinke investering, maar je krijgt er iets onbetaalbaars voor terug. Daarbij is het belangrijk dat je je kunt vinden in onze visie en werkwijze. De resultaten van je behandeling zijn in grote mate afhankelijk van je motivatie en discipline. Als je kiest voor een behandeltraject bij BodySwitch krijg je:

 

 • Kennis en inzicht in je algemene gezondheid (status van je darmen, voedingsintoleranties, immuniteit, voedingstekorten)
 • Inzicht in de oorzaak van je klachten
 • Persoonlijk behandelplan en intensieve begeleiding
 • Kennis over welke voeding en voedingsstoffen belangrijk voor je zijn
 • Kennis en inzicht over het belang van beweging
 • Begeleiding bij je persoonlijke invulling op het gebied van beweging en sport

Maar het belangrijkste: je krijgt je optimale gezondheid terug!

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

   JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

   BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.