artikel-frank-jonkers-auto-immuunziekte

Auto-Immuunziekte, artikel lijf & gezondheid januari 2016

DOWNLOAD HET ARTIKEL ALS PDF-Bestand

Auto-immuunziekte: geen ziekte maar een naam voor iets dat we niet kennen?

Allereerst nog de beste wensen voor een gezond en fit 2016! Als tweede begin ik toch dit nieuwe jaar met het uitspreken van mijn zorgen over de gezondheid van mijn medemens. Zelfs in mijn directe omgeving in vrienden, familie en kennissen kring. Waarom?

Steeds meer mensen worden slachtoffer van deze moderne maatschappij. Reuma, hartfalen, diabetes, kanker het is geen uitzondering meer. Volgend jaar telt Nederland 6 miljoen chronisch zieke mensen, terwijl een mens van nature gemaakt is om gezond te zijn!

De Nederlandse hartstichting voorspelt in 2025 dat 1 op de 3! mensen hartproblemen heeft! Bijna 2 op de 3 mensen krijgt kanker! En we hebben 1 miljoen mensen met Diabetes.

Onze kinderen krijgen steeds jonger te maken met chronische aandoeningen. En als je het dan op scholen hebt over goede voeding wordt je bijna verketterd. Mijn vraag aan het begin van 2016 is dan ook: HOE KAN DIT? En waarom laten we dit gebeuren? Maak ik mij zorgen? JA!

Graves, Crohn, Ulcerosa, Lupus, Reumatoïde Artritis, Multiple Sclerose, Artrose, Fibromyalgie, Hart- en vaatziekte, Diabetes, Obesitas, Schildklierproblemen, Alzheimer, Dementie, Depressie en andere hersenaandoeningen en ga zo maar door. Steeds meer mensen krijgen hiermee te maken. Ziektebeelden waarbij het auto-immuunsysteem onaangepast reageert noemen we auto-immuunziekten en vormen de meest voorkomende chronische ziekte. Klachten hebben vaak te maken met spieren, gewrichten, huid en interne organen, zoals nieren, hart, longen en bloedvaten. Ze zijn een gevolg van vele factoren van onze “moderne ” maatschappij. Vroeger kende men deze niet. Als baby en kind zijn ze er vaak ook niet. Op latere leeftijd ontstaan ze vaak “ineens” en staan we voor een raadsel. Maar is dat zo? Als we goed kijken zie je in de meeste gevallen in de loop van het leven een opbouw van vele letterlijke “druppels die de emmer doen overlopen” en ineens de diagnose geven van een bepaalde aandoening.

Alhoewel men vaak doet geloven dat de ziekte op zich het probleem is klopt dit niet. De namen voor deze aandoeningen zijn dan ook verzonnen om de symptomen te kunnen plaatsen en herkennen zodat men weet waarover wordt gesproken. Chronische ontstekingen gedurende lange tijd door het gehele lichaam zorgen uiteindelijk voor het disfunctioneren van het immuunsysteem.

Maar het is toch erfelijk? NEE! Ja, wellicht dat er een gen meespeelt, maar altijd is het de omgeving die “triggert” of een gen tot expressie komt. We noemen dit de “epi genetica”. De rol van de omgeving op ons erfelijk materiaal, ons DNA ( de blauwdruk van ons erfelijk materiaal dat bepaald wie we zijn en hoe we eruit zien).

Een medische behandeling bestaat meestal uit het inzetten van medicatie. De hoeveelheid en soorten nemen vaak toe in het verloop van een behandeling. Denk aan Naproxen, Methotrexaat, Remicade, Corticosteroïden, Azathioprine en ga zo maar door. Gekoppeld worden aan een infuus en jezelf injecteren worden dan normaal gevonden. Normaler vaak dan het spreken over de oorzaken zoals één van de belangrijkste factoren: voeding. Met de inzet van zware medicatie wordt het immuunsysteem onderdrukt.

“Oorzaken zijn meestal niet bekend” zo wordt verteld. Maar hoe kun je dan iets behandelen als je niet weet wat je behandeld?
Het gaat dan ook om onderdrukken. Niet voor niets worden dan ook vaak “immunosuppressieve medicamenten” ingezet. Dat betekend dus dat je het natuurlijke afweersysteem op een laag pitje zet of uitzet. Is dat handig? Nou ja, beslis dat zelf maar. Vergelijk het met een zéér geavanceerd alarmsysteem of computerbeveiligingssysteem dat continu wordt aangevallen door onbekende oorzaken (indringers). Het makkelijkste is dan het alarm uit te zetten en de beveiliging naar huis te sturen. Maar ja wat denk je dat er dan gebeurd?

Of wil je weten wie er telkens aanvalt zodat je gericht deze oorzaken kunt wegnemen? En vaak is dat gemakkelijker dan je denkt. Als je maar weet wat de oorzaken zijn.
In deze moderne samenleving vormen stress, alcohol, roken, drugs, onvolwaardige voeding, schimmels, parasieten, virussen, bacteriën, omgeving toxines (lucht-, water- en omgevingsvervuiling) allemaal oorzaken die ervoor zorgen dat ons immuunsysteem overbelast raakt.

Regelmatig geef ik lezingen over dit onderwerp en het is fascinerend om te zien hoe snel je vaak de zogenaamd “chronische ziektes” kunt ombuigen en terugdraaien door het wegnemen van de hoeveelheid druppels die de emmer doet vollopen en uiteindelijk de diagnose “auto-immuunziekte” geeft omdat men niet weet welke factoren er meespelen”. Mijn vraag is dan ook altijd: “Hoe graag wil je iets weten?”. Alles heeft een oorzaak.

Eigenlijk dus bizar dat aan de ene kant enorm zware medicatie wordt toegediend die de natuurlijke beveiliging uitschakelt en aan de andere kant meestal niets of weinig wordt gedaan aan het wegnemen van de oorzaken.
Meestal is dus de gedachte dat je er maar mee moet leren leven. Een OORZAAK is immers NOG NIET GEVONDEN. Maar in veel gevallen zijn auto-immuunziekten zeker OMKEERBAAR.

Mijn stelling: “Het lichaam is niet ziek omdat het lichaam een tekort heeft aan een bepaald medicijn.
Het lichaam is ziek omdat het juist een tekort heeft aan voedingsstoffen en teveel aan gifstoffen en andere belastende factoren die het lichaam niet meer kan verwerken.”

Op zoek naar de oorzaak is het begin van genezing!

Frank Jonkers

Praktijk Bodyswitch Heemskerk & auteur van “Kerngezond- Leefstijl als medicijn tegen westerse ziektes”
Bron: recente media berichten + “Kerngezond – Leefstijl als medicijn tegen westerse ziektes

Contact

Hulp nodig bij gezondheidsklachten?

BodySwitch is een netwerk van samenwerkende orthomoleculaire therapeuten en artsen. Ons team is gespecialiseerd in het op een natuurlijke manier behandelen van tal van gezondheidsproblemen- en klachten, waaronder chronische ziekten, auto-immuunziekten, darmklachten, dementie, fibromyalgie, vermoeidheidsklachten en ga zo door.

Wij hebben een aanpak ontwikkeld om klachten vanuit de oorzaak te behandelen door middel van leefstijlinterventies, suppletie en gezonde voeding. Onze specialisten kunnen jou wellicht ook van je klachten af helpen. Wil je weten hoe? Klik op de knop hieronder voor meer informatie over onze werkwijze en behandelingen.

Je kunt ook gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen van 15 minuten.

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.