BodySwitch diabetes en obesitas leefstijlplan

Frank Jonkers ontwikkelde een speciaal Diabetes leefstijlplan dat als doel heeft om de bloedglucose onder controle te houden, de insulinegevoeligheid van het lichaam te laten toenemen en de kans op complicaties, zoals ontstekingen en hart- en vaatziektes, te verminderen. Uiteraard wordt rekening gehouden met de verschillen tussen Diabetes type 2 (bijna altijd leefstijl gerelateerd!) en Diabetes type 1 (erfelijk bepaald).

Het plan is tevens zéér geschikt voor het direct onder controle krijgen van Obesitas waardoor bijvoorbeeld een maagband (met veel negatieve kanten) kan worden voorkomen. Ook hebben veel mensen hun maagband al laten “leeglopen” of verwijderen en voelen zij zich vele malen gezonder dan voorheen. Zij hebben weer het zelfvertrouwen en de gezondheid in eigen hand. Zij zijn weer regisseur van hun eigen gezondheid. Wist u dat een maagband of maagverkleining de stofwisseling ernstig verstoord waardoor u ernstige tekorten krijgt aan zeer belangrijke voedingsstoffen?

Wist u overigens dat de meeste mensen die al gedurende langere tijd (veel) overgewicht hebben in het voorstadium van Diabetes verkeren? Een verhoogd triglyceriden gehalte in het bloed, verhoogde nuchtere bloedglucose, een te hoge middelomvang, hoge bloeddruk zijn de belangrijkste symptomen. Dit wordt ook wel het “metaboolsyndroom” genoemd. De stofwisseling is dan al verstoord.

Het BodySwitch Diabetes en Obesitas leefstijlplan, een plan voor het leven

Het plan is gebaseerd op beweging, voeding, voedingssuppletie, coaching en het overbrengen van de juiste benodigde kennis aan u en is volledig wetenschappelijk onderbouwd. Dit uitgekiende plan, speciaal voor u op maat gemaakt, zorgt ervoor dat veel klachten vaak als gevolg van Diabetes, kunnen afnemen of zelfs verdwijnen. Door het combineren van al deze even belangrijke componenten kunnen mooie resultaten worden geboekt. Resultaten waarbij veel (huis)artsen vaak nog voor een raadsel staan. Dat is geen “raketwetenschap” maar dat is de werking volgens de natuur. Medicatie kan in veel gevallen worden afgebouwd in overleg met de huisarts of (sterk) worden geminderd. En dat is in belang van uw gezondheid. Optimale coaching en kennisoverdracht zorgen ervoor dat u na afloop zelf de regie kunt houden en terugval kunt voorkomen. Meer hierover kunt u ook lezen in mijn boek “Kerngezond – Leefstijl als medicijn tegen westerse ziektes”.

Voordelen van het Diabetes en Obesitas leefstijlplan

Het grote voordeel om Diabetes op deze manier aan te pakken is dat u niet terecht komt in een neerwaartse spiraal of dit risico kan verkleinen. De kans is groot dat u naast Diabetes verdere complicaties en klachten krijgt aan onder andere de ogen, hart- en vaten en infecties aan uw benen. U lost immers het achterliggende probleem en de oorzaak van het ontstaan niet op. De illusie hebben dat een pil, spuit of pomp alles voor u oplost zonder zelf actief deel te nemen is een droom. Alhoewel we die droom wel graag in de meeste gevallen willen geloven en veel mensen zich bij dit “lot” neerleggen.

Het plan kan ervoor zorgen dat u geen, of (veel) minder medicatie kunt gaan gebruiken. Dit altijd in overleg met uw huisarts en alleen als u daartoe zelf beslist en de regie in eigen hand wilt houden van uw gezondheid.

Voorkomen en het doorbreken van de neerwaartse spiraal en voedingstekorten

Hoe meer medicatie u gebruikt hoe moeilijker vaak ook het afvallen wordt. Insuline is een groeifactor en teveel insulineaanmaak of gebruik zorgt voor gewichtstoename en toename van het aantal verdere klachten en symptomen. Medicatie zorgt er meestal voor dat u (ernstige) voedingstekorten krijgt doordat de medicatie ervoor zorgt dat belangrijke voedingsstoffen sterk verminderd worden opgenomen. Ondervoeding van belangrijke voedingsstoffen, waardoor u nog meer complicaties kunt krijgen, is dan ook vaak aan de orde. Het BodySwitch Diabetes en Obesitas leefstijlplan doorbreekt deze neerwaartse spiraal. U kunt vaak zelf een veel grotere rol hierin spelen dan u wellicht tot nu toe dacht.

Resultaten zijn volledig meetbaar

Zoals eerder vermeld staan veel (huis)artsen vaak voor een raadsel. Alle stappen die u neemt hebben geen nadelige gevolgen voor uw gezondheid. Zij versterken juist uw gezondheid. Belangrijk is om deze stappen wel altijd in overleg te doen met uw huisarts. Maar vaak is uw huisarts nog weinig of niet bekend met deze materie. Kijk daar dan ook niet van op. Maar stel deze dan wel op de hoogte en vraag of deze er kennis van wil nemen in uw belang. Altijd ben ik bereid om de betreffende arts meer informatie te verstrekken indien gewenst en in het belang van u als patiënt. De vraag is echter of uw arts dit wenst. Alle resultaten zijn volledig meetbaar. Als u al Diabetes hebt of andere klachten dan staat u meestal onder controle en krijgt u periodieke controle van onder meer nuchtere glucose, HbA1c, HDL en LDL cholesterol en Triglyceriden. Als u zich houdt aan het maatwerk plan, dan zult u zien dat deze waardes vaak al snel verbeteren en dat medicatie in de meeste gevallen in overleg kan worden verminderd.

Het BodySwitch Diabetes en Obesitas leefstijlplan ook in mijn boek Kerngezond. Het plan is wetenschappelijk onderbouwd en is onderdeel van mijn boek Kerngezond.

Een start kunt u nu dus al zelf maken. En heeft u hulp nodig? Dan kan ik u altijd helpen.

Wilt u ook de regie van uw gezondheid weer in eigen hand hebben en een Switch maken naar een gezonder leven?

Graag nodig ik u dan uit voor het maken van een afspraak.

Contact

Hulp nodig bij gezondheidsklachten?

BodySwitch is een netwerk van samenwerkende orthomoleculaire therapeuten en artsen. Ons team is gespecialiseerd in het op een natuurlijke manier behandelen van tal van gezondheidsproblemen- en klachten, waaronder chronische ziekten, auto-immuunziekten, darmklachten, dementie, fibromyalgie, vermoeidheidsklachten en ga zo door.

Wij hebben een aanpak ontwikkeld om klachten vanuit de oorzaak te behandelen door middel van leefstijlinterventies, suppletie en gezonde voeding. Onze specialisten kunnen jou wellicht ook van je klachten af helpen. Wil je weten hoe? Klik op de knop hieronder voor meer informatie over onze werkwijze en behandelingen.

Je kunt ook gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen van 15 minuten.

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.