Deskercise: tips om meer te bewegen op je werk – deel 3

 

Simpele maar effectieve work-outs tijdens je werk? Ze bestaan! Ga de zitziekte te lijf met Deskercise.

 

De hele dag zitten kost ons levensjaren. Ondanks dit feit, zitten de meeste Nederlanders de hele dag op kantoor en ontspannen ze na het werk. Zitten vergroot het risico op rugproblemen, obesitas gerelateerde ziektes en verkort onze levensduur. Veel van ons hebben zulke drukke agenda’s dat het lastig is om daar een work-out in te plannen.

Maar lichamelijk actief blijven gedurende de dag, is makkelijker dan je denkt!  Het is niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor je brein en je productiviteit. Wij publiceren 45 tips in 9 series van 5 om actief te blijven tijdens je werk. Dit is het derde deel:

 

⦿ Staande push-ups
Plaats je handen voor je tegen de muur, met je armen parallel aan de vloer. Leun richting de muur en druk jezelf weg van de muur, alsof je push-ups doet (15 keer, 3 keer per dag)


⦿ Waterfles oefeningen
Doe bicep curls of tricep extensions met de waterfles als gewicht. Je kan een waterfles ook gebruiken om je rug uit te strekken. Houd je fles vast met je handen en strek hem voor je uit, zodat je je armen strekt en je rug naar voren buigt. Breng de fles daarna omhoog en naar achteren voor een goede achterwaartse stretch.


⦿ Springtouw
Loop tijdens een pauze even naar buiten voor wat frisse lucht en neem je springtouw mee! Je hartslag gaat omhoog en je traint je benen en polsen.


⦿ Draai en pop je rug
Als je lange tijd hebt stilgezeten, belast dat je rug, zelfs als je goed recht zit. Grijp om te resetten de achterkant van je stoel aan de linkerkant met beide handen en trek je lichaam naar de stoel, herhaal dit aan de andere kant. Dit is een goede stretch en kan ook je rug laten poppen. Buig je rug vervolgens naar achteren en naar voren om overgebleven spanning in je ruggegraat op te lossen.


⦿ Squats
Door aan je been en core spieren te werken, verbrand je gedurende de dag meer calorieën, zelfs als je lichaam in rust is. Dus neem Squat pauzes en laat je lichaam ongemerkt voor je werken.Een squat is een fitnessoefening waarbij je je knieën buigt en je billen naar achter duwt. In het Nederlands wordt de oefening daarom ook wel de kniebuiging genoemd. Het Engelse woord squat betekent letterlijk hurken. De squat is een compound oefening, wat betekent dat je tegelijkertijd meerdere spiergroepen traint. Dit maakt het een zeer effectieve oefening voor sporters van elk niveau.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Contact

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.