Deskercise: tips om meer te bewegen op je werk – deel 4

 

Simpele maar effectieve workouts tijdens je werk? Ze bestaan! Ga de zitziekte te lijf met Deskercise.

De hele dag zitten kost ons levensjaren. Ondanks dit feit, zitten de meeste Nederlanders de hele dag op kantoor en ontspannen ze na het werk. Zitten vergroot het risico op rugproblemen, obesitas gerelateerde ziektes en verkort onze levensduur. Veel van ons hebben zulke drukke agenda’s dat het lastig is om daar een work-out in te plannen.

Maar lichamelijk actief blijven gedurende de dag, is makkelijker dan je denkt! Het is niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor je brein en je productiviteit. Wij publiceren 45 tips in 9 series van 5 om actief te blijven tijdens je werk. Dit is het vierde deel:

⦿ Beweeg je been
Tikken met je been houdt je geest actief, voorkomt verveling, verbrandt calorieën en vermindert stress. 
⦿ Hoge knieën
Doe alsof je hardloopt, maar blijf op een plek en trek je knieën hoog op: een fantastische manier om je hartslag even in korte tijd te verhogen (5 keer 20 sec)
⦿ Balanceer op een been
Oefen je balans en verbeter je concentratie: Concentreer je op een plek op de grond voor je en verplaats langzaam je gewicht op een been. Spreid je armen, buig je bovenlichaam naar voren en til je andere been van de grond. Houd dit vol zolang je kunt en wissel dan van been.
⦿ Huppel terug naar je auto of fiets
Vooral na een lange, zware werkdag, voelt het goed om te vieren dat je naar huis gaat! Naar je auto of fiets huppelen (of springen) is een heerlijke work-out die je weer kind doet voelen.
⦿ Ga naar het meest verre toilet
Zijn er meerdere toiletten in het gebouw: neem de verste. Dit geeft je hersenen meer tijd om weer op te laden en geeft je de gelegenheid iets meer te bewegen: alle beetjes helpen.

Contact

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.