Deskercise: tips om meer te bewegen op je werk – deel 5

 

Simpele maar effectieve workouts tijdens je werk? Ze bestaan! Ga de zitziekte te lijf met Deskercise.

De hele dag zitten kost ons levensjaren. Ondanks dit feit, zitten de meeste Nederlanders de hele dag op kantoor en ontspannen ze na het werk. Zitten vergroot het risico op rugproblemen, obesitas gerelateerde ziektes en verkort onze levensduur. Veel van ons hebben zulke drukke agenda’s dat het lastig is om daar een work-out in te plannen.

Maar lichamelijk actief blijven gedurende de dag, is makkelijker dan je denkt! Het is niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor je brein en je productiviteit. Wij publiceren 45 tips in 9 series van 5 om actief te blijven tijdens je werk. Dit is het vijfde deel:

⦿ Opstaan
Zit je veel gedurende een dag: Stel een alarm in en sta elke 30 minuten even op, rek je uit of loop een rondje.
⦿ Friemelen
Een makkelijke manier om te bewegen op je werk is door gewoon te friemelen. Speel met een stressbal, snuffel rond je bureau of schud jezelf goed los om even een mentale pauze te creë
ren.
⦿ Uitrekken/strekken
Uitrekken is een van de eenvoudigste en meest effectieve manieren die je kunt inbouwen in je dagelijkse werkritme. Je hoeft er niet eens voor op te staan: rek je rug, vouw je handen in elkaar en rek ze uit boven je hoofd, grijp je stoelleuning vast en draai je rug en schouders.
⦿ Loop naar je collega
Stuur eens niet een e-mailtje, maar loop gewoon naar je collega toe om hem/haar in te lichten. Je loopt een stukje rond en voegt een persoonlijke en professionele ’touch’ toe die je onderscheidt van de rest.
⦿ Zit op een balance/fitness bal
Ruil je bureaustoel in voor een fitnessbal. Zorg er wel voor dat de bal groot genoeg is voor een goede houding. https://www.zitbal.nl/welk-maat-zitbal-fitnessbal. Zitten op een oneven oppervlak zorgt ervoor dat je continue je buik en rugspieren gebruikt gedurende de dag.

 

Contact

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.