Deskercise: tips om meer te bewegen op je werk – deel 6


Simpele maar effectieve workouts tijdens je werk? Ze bestaan! Ga de zitziekte te lijf met Desk-ercise.

De hele dag zitten kost ons levensjaren. Ondanks dit feit, zitten de meeste Nederlanders de hele dag op kantoor en ontspannen ze na het werk. Zitten vergroot het risico op rugproblemen, obesitas gerelateerde ziektes en verkort onze levensduur. Veel van ons hebben zulke drukke agenda’s dat het lastig is om daar een work-out in te plannen.

Maar lichamelijk actief blijven gedurende de dag, is makkelijker dan je denkt! Het is niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor je brein en je productiviteit. Wij publiceren 45 tips in 9 series van 5 om actief te blijven tijdens je werk. Dit is het zesde deel:

⦿ Stoel push-ups
Ga in het midden van je stoel zitten. Leun voorover, ongeveer 6 cm verwijderd van je bureau. Grijp de zijkanten van je bureau met gebogen armen en duw jezelf weg totdat je armen gestrekt zijn en trek jezelf dan weer terug. Doe dit 5 x per dag 10 tot 15 keer
⦿ Fiets of e-bike naar je werk
Bouw beweging in je dag door naar je werk te fietsen. Als je wat eerder op staat, en niet te ver van je werk woont is fietsen een fantastische manier om wat cardio en een workout voor je benen te regelen. Woon je wat verder weg, overweeg dan een e-bike!

⦿ Start een competitie!
Een effectieve manier om actief te blijven tijdens je werk is door je collega’s bijeen te roepen, doelen te stellen, en een competitie te starten. Het gebruik van een pedometer maakt het gemakkelijker om de resultaten gedurende de dag bij te houden. Samen met anderen actief bezig zijn kan motiverend werken, maar als je er een competitie van maakt is er een extra beloning om op de goede weg te blijven en je persoonlijke doelen te bereiken.
⦿ Jumping Jacks
Doe jumping Jacks tijdens je pauzes! Een aantal malen per dag een aantal minuten werkt het beste. Je kunt afwisselen met voorwaartse jacks, squat jacks, en zijwaartse jacks zodat je verschillende delen van je lichaam traint.
⦿ Staand bellen
Ga staan als je gebeld wordt. Door telefoongesprekken te gebruiken als een herinnering om te gaan staan en een rondje te lopen, maak je zonder al te veel moeite staan en lopen een regulier deel van je werkdag.

Contact

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.