Deskercise: tips om meer te bewegen op je werk – deel 7

Simpele maar effectieve workouts tijdens je werk? Ze bestaan! Ga de zitziekte te lijf met Desk-ercise.

De hele dag zitten kost ons levensjaren. Ondanks dit feit, zitten de meeste Nederlanders de hele dag op kantoor en ontspannen ze na het werk. Zitten vergroot het risico op rugproblemen, obesitas gerelateerde ziektes en verkort onze levensduur. Veel van ons hebben zulke drukke agenda’s dat het lastig is om daar een work-out in te plannen.

Maar lichamelijk actief blijven gedurende de dag is makkelijker dan je denkt! Het is niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor je brein en je productiviteit. Wij publiceren 45 tips in 9 series van 5 om actief te blijven tijdens je werk. Dit is het zevende deel:

⦿ Spel het alfabet met je voet
Een grappig en mentaal aantrekkelijke oefening om te doen als je verveeld achter je bureau zit is het voetalfabet. Doe je schoen uit onder je bureau. Teken daarna met een gestrekt been, met je grote teen de letters van het alfabet. Spreid je tenen als je de letters schrijft. Herhaal met je andere been. Deze oefening verbetert de kracht van je enkel, de souplesse van je tenen en voeten en strekt je Achillespees.
⦿ Work-out tijdens je lunchpauze
Een slimme manier om actief te blijven is door te bewegen tijdens je lunch pauze. Oefeningen doen voordat je eet, kan je helpen weer op te laden. Als je een half uur pauze hebt plan dan een 10 tot 15 minuten durende activiteit in: er zijn verschillende work-outs te vinden op Youtube waarvoor je geen equipement nodig hebt. Of je kunt een rondje stevig wandelen. Dat werkt stimulerend en zorgt dat je weer actief verder kunt na de lunch.
⦿ Neem dans pauzes
Een goede manier om actief te blijven, stress te reduceren en lol te hebben is door dans pauzes te nemen. Kies een upbeat nummer dat je leuk vind, zet je koptelefoon op en dans. Als je je ervoor schaamt dit te doen, of je het gevoel hebt dat het onprofessioneel is om te dansen tijdens het werk, doe het dan in het toilet. Of dans als je de trap op loopt, of wiebel in je stoel en beweeg je hoofd op de maat van de muziek.
⦿ Draai met je schouders
Een goede oefening om te doen terwijl je achter je bureau zit is je schouders ophalen. Het helpt spanning in je schouders te reduceren. Rol je schouders omhoog richting je oren, houd vast, en rol ze voorwaarts. Rol daarna je schouders weer terug, maar houd ze boven weer even vast. Doe deze bewegingen om je schouders en nek even lekker los te maken.
⦿ Draai rondjes met je enkels en polsen
Vooral als je de hele dag zit te typen, kan het stretchen van je enkels en polsen goed voelen. Beweeg je handen langzaam in rondjes in beide richtingen. Doe hetzelfde met je voeten. Soms voel of hoor je zelfs een knap als ze heel gespannen zijn. Als je daarna nog pijn of spanning voelt, schud ze dan even goed los.

Contact

Hulp nodig bij gezondheidsklachten?

BodySwitch is een netwerk van samenwerkende orthomoleculaire therapeuten en artsen. Ons team is gespecialiseerd in het op een natuurlijke manier behandelen van tal van gezondheidsproblemen- en klachten, waaronder chronische ziekten, auto-immuunziekten, darmklachten, dementie, fibromyalgie, vermoeidheidsklachten en ga zo door.

Wij hebben een aanpak ontwikkeld om klachten vanuit de oorzaak te behandelen door middel van leefstijlinterventies, suppletie en gezonde voeding. Onze specialisten kunnen jou wellicht ook van je klachten af helpen. Wil je weten hoe? Klik op de knop hieronder voor meer informatie over onze werkwijze en behandelingen.

Je kunt ook gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen van 15 minuten.

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.