Deskercise: tips om meer te bewegen op je werk – deel 8

 

Simpele maar effectieve work outs tijdens je werk? Ze bestaan! Ga de zitziekte te lijf met Desk-ercise.

De hele dag zitten kost ons levensjaren. Ondanks dit feit, zitten de meeste Nederlanders de hele dag op kantoor en ontspannen ze na het werk. Zitten vergroot het risico op rugproblemen, obesitas gerelateerde ziektes en verkort onze levensduur. Veel van ons hebben zulke drukke agenda’s dat het lastig is om daar een work out in te plannen.

Maar lichamelijk actief blijven gedurende de dag, is makkelijker dan je denkt! Het is niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor je brein en je productiviteit. Wij publiceren 45 tips in 9 series van 5 om actief te blijven tijdens je werk. Dit is het achtste deel:

⦿ Bil schoppers
Een snelle cardio workout die je in je kantoor of buiten kunt doen zijn “butt kickers”. Ren op je plek en schop je voeten daarbij naar je billen. Dit zal je snel vermoeien en je verbrand meer calorieën dan alleen hardlopen op een plek.

⦿ Cardio met collega’s
Vind je het suf om sommige van de oefeningen alleen in je kantoor te doen, vraag dan je collega’s mee te doen (ook goed voor hen!). Je kunt meer serieuze cardio zoals butt kickers, Jumping Jacks of hoge knieën doen, of meer eenvoudige oefeningen zoals squats, lunges, armen ronddraaien, kuit strekkers of gewoon strekken.

⦿ Actieve toilet-bezoekjes
Hebben je collega’s geen interesse of wil je ze het niet vragen, doe bovenstaande oefeningen dan tijdens het bezoek aan het toilet.

⦿ Vroeger op kantoor
Sta iets vroeger op en zorg dat je eerder op je werk bent. Je kunt dan alvast een work out doen, voordat iedereen op kantoor komt. Je kunt de parkeerplaats of de voortuin gebruiken voor een cardio work out of rek- en strek oefeningen of een rondje om het gebouw lopen voor een eenvoudige ochtend wandeling.

⦿ HoelaHoepen
Een goede workout en ook goed voor een slank en getrainde taille. Er zijn travel hoelahoeps verkrijgbaar die je makkelijk mee kunt nemen naar je werk.

Contact

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.