Ellen van Kemenade – Orthomoleculair therapeut Eindhoven

Orthomoleculair therapeut Eindhoven: Ellen van Kemenade

Sinds 1992 heb ik een eigen praktijk, waar ik als huidspecialiste cliënten help om met voedingsadviezen en supplementen huidproblemen te voorkomen, te verminderen of te genezen. Heel dankbaar werk, omdat met de juiste keuzes soms snel resultaten te behalen zijn. Met name voeding in relatie tot de darmen kan de conditie van de huid en de totale gezondheid enorm verbeteren.

Opleidingen

Om mijn kennis te verbreden heb ik via de hbo opleiding Medische Basiskennis met succes de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde bij Ortho Linea gevolgd. Binnen de orthomoleculaire geneeskunde zoek je naar de oorzaak van klachten en verminderde prestaties van het lichaam, in plaats van je te richten op symptoombestrijding, dat vaak slechts een tijdelijk effect heeft. Door de bron aan te pakken kunnen klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Bovendien wordt door deze aanpak het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Op zoek naar de oorzaak is het begin van de genezing.

Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Mijn brede kennis en jarenlange ervaring vormen de basis van goede adviezen en effectieve behandelingen. De goede resultaten van mijn aanpak en met name het effect hiervan op het welzijn van mijn cliënten geven mij veel voldoening. Het komt voor dat cliënten jarenlang met klachten rondlopen, waarvan ze denken dat ze niet meer op te lossen zijn. In de praktijk blijkt echter dat er vaak meer mogelijk is dan men denkt. Ik vind het daarom ook geweldig om mensen te begeleiden met de meest uiteenlopende gezondheidsklachten.
Om de kwaliteit van mijn dienstverlening optimaal te houden volg ik actief de ontwikkelingen op orthomoleculair en geneeskundig gebied en ben ik dagelijks in contact met een uitgebreid netwerk van specialisten. Het vergroten van mijn vakkennis is ook nodig voor mijn licentie bij de MBOG (Maatschappij ter bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde).

Mijn aanpak

Voordat ik in overleg met mijn cliënten een behandeling start, houd ik een uitgebreid en persoonlijk intakegesprek. Om een goed beeld van uw situatie te krijgen kunnen soms metingen of laboratoriumonderzoek nodig zijn. De uitkomst van de intakefase is een behandelplan, waarbij ik natuurlijk zoveel mogelijk rekening houdt met wat voor u haalbaar en acceptabel is. Wetenschappelijk onderbouwde adviezen en maatregelen ter verbetering van de gezondheid zijn onderdeel van mijn aanpak binnen BodySwitch. Uw behandeling wordt door de meeste ziektekostenverzekeringen gedeeltelijk vergoed. Ook als u geen klachten heeft, maar uw gezondheid en vitaliteit wilt optimaliseren en actief met uw gezondheid aan de slag wilt gaan bent u welkom in mijn praktijk. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Ellen van Kemenade

ellen-van-kemenade-profile

Heb je gezondheid klachten of wil je meer weten? Neem dan contact op.

Neem contact op met onze orthomoleculair therapeut in Eindhoven, Ellen helpt je graag verder.

JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.