gember-voordelen

Gember verbetert glucoseopname in spiercellen

Het gaat om een in-vitro studie, uitgevoerd door onderzoekers verbonden aan de faculteit farmacie van de universiteit van Sydney, die is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Planta Medica’.

Uit deze studie blijkt dat een bepaald type gingerol, een bestanddeel van gember, het aantal GLUT4-eiwitten dat zich op de celmembranen van spiercellen bevindt kan verhogen. GLUT4 (Glucose Transporter type 4) is een door insuline gereguleerd eiwit dat zich bevindt op spiercelmembranen. GLUT4 zorgt ervoor dat glucose de spiercel in kan, zodat de spiercellen de glucose kunnen gebruiken als energiebron. Via dit mechanismen kunnen de glucosespiegels in het bloed beter worden gereguleerd.

In de studie zijn verschillende typen gingerolen onderzocht en met name (S)-[8]-gingerol bleek het meest effectief in het vermeerderen van het aantal GLUT4-eiwitten. Hiermee lijkt dit type gingerol over de meeste glucoseopname-potentie te beschikken. Op grond van deze resultaten stellen de onderzoekers dat gember positief kan bijdragen aan de preventie en behandeling van hyperglycemie en type II-diabetes.

Gember heeft voor de mens echter meer gunstige eigenschappen. Zo is bekend dat gember over antibacteriële eigenschappen beschikt en effectief kan werken tegen de Helicobacter Pylori, een bacterie die in veel gevallen de oorzaak is van gastritis. Tevens kan gember helpen bij misselijkheid.

Li Y et al: Gingerols of Zingiber officinale enhance glucose uptake by increasing cell surface GLUT4 in cultured L6 myotubes; Planta Med, 24 juli 2012 [Epub ahead of print]. PMID 22828920.

Contact

Hulp nodig bij gezondheidsklachten?

BodySwitch is een netwerk van samenwerkende orthomoleculaire therapeuten en artsen. Ons team is gespecialiseerd in het op een natuurlijke manier behandelen van tal van gezondheidsproblemen- en klachten, waaronder chronische ziekten, auto-immuunziekten, darmklachten, dementie, fibromyalgie, vermoeidheidsklachten en ga zo door.

Wij hebben een aanpak ontwikkeld om klachten vanuit de oorzaak te behandelen door middel van leefstijlinterventies, suppletie en gezonde voeding. Onze specialisten kunnen jou wellicht ook van je klachten af helpen. Wil je weten hoe? Klik op de knop hieronder voor meer informatie over onze werkwijze en behandelingen.

Je kunt ook gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen van 15 minuten.

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.