glutenvrije-pannenkoeken-recept

Glutenvrije pannenkoeken: een lekker recept

Veel mensen verdragen gluten niet goed. Maar natuurlijk kun je dan nog steeds wel pannenkoeken maken. Je proeft nauwelijks verschil en de voedingswaarde is nog hoger dan dat je “gewone” pannenkoeken maakt.

Het belangrijks: gebruik in plaats van (volkoren)(spelt)meel eens kikkererwtenmeel of boekweitmeel. Beide geven heerlijke pannenkoeken maar zonder de nare gevolgen van de gluten.

Onderstaand een eenvoudig recept dat je eigenlijk altijd wel kunt maken als je een pak kikkererwtenmeel of boekweitmeet in huis hebt. Beide kun je kopen in de natuurwinkel van bijvoorbeeld het merk “Ekoland”.

Recept glutenvrije pannenkoeken voor 2 personen:

 • 140 gram kikkererwten- of boekweitmeel
 • 2 eieren
 • 2 koppen geitenmelk of gewone melk (bij een lactoseprobleem kun je dit vervangen door water), of gebruik in plaats van 2 koppen melk: 1 kop melk en 1 kop water.
 • Een beetje zout toevoegen
 • 2 eetlepels olijfolie door het beslag mengen (dan hoef je geen boter te gebruiken in de pan)
 • Verder bakken als gewone pannenkoeken.

Eet smakelijk!

Contact

Hulp nodig bij gezondheidsklachten?

BodySwitch is een netwerk van samenwerkende orthomoleculaire therapeuten en artsen. Ons team is gespecialiseerd in het op een natuurlijke manier behandelen van tal van gezondheidsproblemen- en klachten, waaronder chronische ziekten, auto-immuunziekten, darmklachten, dementie, fibromyalgie, vermoeidheidsklachten en ga zo door.

Wij hebben een aanpak ontwikkeld om klachten vanuit de oorzaak te behandelen door middel van leefstijlinterventies, suppletie en gezonde voeding. Onze specialisten kunnen jou wellicht ook van je klachten af helpen. Wil je weten hoe? Klik op de knop hieronder voor meer informatie over onze werkwijze en behandelingen.

Je kunt ook gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen van 15 minuten.

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

   JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

   BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.