Keto-podcast

#46 How to take care of your mental health with nutrition, met Dr. Georgia Ede

Nieuwe kennis over metabole en voedingspsychiatrie helpt psychiatrische patiënten hun medicijnen te verminderen of te elimineren door hun voeding aan te passen. Maar welke veranderingen zijn het meest de moeite waard en waarom?

Voedingsrichtlijnen zijn verwarrend en veranderen voortdurend. Sociale media en marketingberichten over superfoods, supplementen, plantaardige diëten, ketogene diëten en mediterrane diëten voor de gezondheid van de hersenen lijken met elkaar in conflict te komen, waardoor het publiek vaak besluiteloos wordt.

Wat moeten we geloven? Welke strategieën hebben het grootste potentieel om onze groeiende wereldwijde geestelijke gezondheidscrisis aan te pakken?

Zowel patiënten als behandelaars hebben behoefte aan gezond verstand, wetenschappelijk onderbouwde en bruikbare informatie over hoe ze hun geestelijke gezondheid kunnen verbeteren met betere voeding.

Het is tijd om duidelijk te definiëren wat een hersengezond dieet zou moeten zijn: een dieet dat de hersenen voedt, energie geeft en beschermt voor een leven lang uitstekende geestelijke gezondheid.

Hierover praat praten we in deze nieuwe Podcast-aflevering met dr. Georgia Ede, een topspecialist op gebied van voeding- en metabole psychiatrie.

Klik hier om de podcast te luisteren

Over de Keto Podcast

In de Keto Podcast wordt geen onderwerp onbesproken gelaten over het ketogeen dieet, van leefstijl tot therapie. Voor de leek, de ervaringsdeskundige en de professional. De ene keer houden we het luchtig en praktisch, terwijl we de andere keer diep de theorie induiken. Je hoort altijd weer wat nieuws in De Keto Podcast.

De Keto Podcast is een onderdeel van Ketogeen Instituut Nederland en exclusief te luisteren op de BodySwitch website.

Aan de slag met Keto?

Doe mee met de Keto Switch Challenge of meld je aan voor het Keto Leefstijl programma! Met behulp van Ketogeen Instituut Nederland kun je onder begeleiding de omslag maken naar een ketogene leefstijl of keto dieet. Onze samenwerkingspartner helpt jou en je familie, op een leuke en effectieve manier om te schakelen naar de Keto leefstijl. Wil jij dat ook?

Klik dan op een van de links voor meer informatie:

Doe mee met de Keto Switch Challenge of ga aan de slag met het Keto Leefstijl Programma.

Contact

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.