Nienke van der Giessen – Orthomoleculair therapeut in Leiden

Orthomoleculair specialist: Nienke van der Giessen

“Mijn ervaring als verpleegkundige en levenservaring hebben mij geleerd dat alleen symptomatisch behandelen beperkt is en dat elke ziekte vraagt om een integrale aanpak en ondersteuning.”

Van kinds af aan ben ik geïnteresseerd geweest in de mens, de anatomie en zijn oorsprong. Dat resulteerde in een baan als kinder-hematologieverpleegkundige. Mijn levenservaring en ervaring als verpleegkundige leerden mij dat alleen symptomatisch behandelen beperkt is en dat elke ziekte vraagt om een integrale aanpak en ondersteuning.

Opleidingen

Vanuit die overtuiging besloot ik de opleiding tot orthomoleculair therapeut volgens de kPNI (klinische psycho-neuro-immunologie) te volgen. Naast mijn baan als verpleegkundige, ben ik inmiddels al enkele jaren aan de slag als therapeut en behandel ik mensen met uiteenlopende klachten. Momenteel volg ik ter verdieping een meerjarige kPNI-opleiding, die bij uitstek wetenschappelijk inzichtelijk maakt hoe de psyche, het immuunsysteem en de neurologie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Zo leer ik hoe onze huidige leefomgeving en leefstijl in conflict is met onze genen. We zijn geëvolueerd in een omgeving met schaarste, kortdurende stress, kou en honger, onbewerkt voedsel en veel eten uit zee. Met al deze factoren kan ons lichaam uitstekend omgaan. Ons leven anno 2019 kent echter hele andere uitdagingen en we zijn absoluut niet aangepast aan alle comfort, teveel en te vaak eten, weinig beweging, slechte voeding en chronische stress. Allerlei klachten en chronische (welvaarts)aandoeningen zijn hiervan het gevolg.

De wetenschappelijke inzichten uit de kPNI helpen mij enorm om het pad inzichtelijk te maken dat tot de ziekte heeft geleid. Zo wordt de oorsprong duidelijk en kan het juiste therapiepad gekozen worden. Niets mooiers om dit aan cliënten uit te leggen en zo een stukje integrale gezondheid en bewustwording aan hen mee te geven!

Voor kinderen is er met de juiste leefstijl veel te verbeteren rond concentratie en sociaal gedrag.

Tot slot zorgen mijn eigen ervaring met endometriose en IVF ervoor dat ik een speciale affiniteit heb met vruchtbaarheidsproblemen. Aanpassingen in mijn leefstijl hebben mij hier veel goeds, twee gezonde kinderen, gebracht. In de toekomst wil ik mij vanuit mijn ervaring als kinderverpleegkundige verder verdiepen in autisme en ADHD bij kinderen. Voor hen geldt dat er met de juiste aanpassingen in leefstijl veel te verbeteren is rond concentratie en sociaal gedrag. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren!

Meer weten? Neem contact op met onze Orthomoleculair therapeut in Leiden.

Heb je gezondheid klachten of wil je meer weten? Neem dan contact op.

Neem contact op met onze orthomoleculair therapeut in Leiden, Nienke helpt je graag verder.

JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.