Onverklaarbare darmklachten na de vakantie? Mogelijk is er een parasiet met u meegereisd!

Heeft u uit het niets darmklachten na uw vakantie? Dan moet u weten dat dit niet normaal is. Het kan zomaar zijn dat u een darmparasiet heeft. U hoeft niet ongerust te zijn, een darmparasiet kan relatief eenvoudig worden bestreden, maar kan wel vervelende klachten opleveren. Hieronder leggen wij u alles uit.

Wat is een darmparasiet?

Een darmparasiet gebruikt de darminhoud van zijn gastheer (dit kan een mens of dier zijn) om in en van te leven en zich te vermenigvuldigen. Parasieten bevinden zich voornamelijk in besmet water, voedsel of ontlasting.

Vaak denken we dat parasieten in Nederland niet voorkomen en dat ze vooral voorkomen in ontwikkelingslanden, door slechte drinkwatervoorzieningen en onhygiënische omstandigheden. Echter, ook in ons eigen land kunnen wij een besmetting oplopen. De meest voorkomende parasiet is de aarsmade. Deze komt veruit het meeste voor. Met name varkensvlees, schaaldieren, huisdieren en kinderdagverblijven zijn een bron van besmetting.

Parasieten kunnen vervelende klachten opleveren. Parasieten verstoren processen in het lichaam en een besmetting kan diverse darmklachten opleveren, zoals bijvoorbeeld diarree, misselijkheid, verandering in ontlastingspatroon en buikkrampen. Het goede nieuws is dat parasieten relatief eenvoudig gedood en uit het lichaam verwijderd kunnen worden met behulp van een passend supplement op basis van kruiden.

Heeft u onverklaarbare darmklachten na uw vakantie en wilt u weten of u een darmparasiet heeft?

Neemt u dan contact met ons op. Met een TFT-ontlastingsonderzoek kunnen wij uitwijzen of u een ongewenste medepassagier in de vorm van een parasiet bij u draagt.

Wilt u meer weten hoe wij kunnen helpen: bel 088-0102300 of mail ons info@bodyswitch.nl

Overige darmklachten

Ook voor overige darmklachten kunt u bij BodySwitch terecht. Onze orthomoleculaire specialisten weten alles van darmklachten en weten hoe zij darmklachten vanuit de oorzaak kunnen behandelen.

Heeft u vaak darmklachten, niet alleen na uw vakantie, twijfel dan niet om eens contact met ons op te nemen om te bespreken of wij u kunnen helpen. Voor meer informatie over darmklachten en onze behandeling kunt u op onderstaande link klikken.

Darmklachten behandeling

Contact

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.