Onze orthomoleculaire expertise, verder verspreid door Nederland

Inhoud van deze nieuwsbrief:

Nieuwe experts binnen het BodySwitch netwerk
Tips bij een opgeblazen gevoel
Waarom is ontlastingsonderzoek nodig?
Ketopodcast 2: Drie redenen voor een Keto leefstijl 
De ‘R’ in de maand: verhoog je weerstand

 

We zijn verheugd dat we in de afgelopen maanden weer een aantal enthousiaste orthomoleculaire artsen en therapeuten met hun eigen specifieke expertise in ons netwerk hebben mogen verwelkomen.

Sinds het begin van 2023 zijn op diverse locaties in Nederland nieuwe BodySwitch praktijken geopend: Groningen, Emmen, Helmond, den Bosch, Maastricht, Rotterdam, Nootdorp en Haarlem.

Hiermee bevestigt BodySwitch haar aantrekkingskracht voor hoogopgeleide therapeuten en artsen, die hun expertise en ervaring willen delen met andere collega’s binnen het netwerk, ten behoeve van een optimale kwaliteit van de integrale zorg van elke BodySwitch cliënt.

Ook geeft het blijk van waardering voor het baanbrekende werk dat BodySwitch sinds ruim 10 jaar verricht in de praktische toepassing van de wetenschappelijke inzichten uit de orthomoleculaire geneeskunde en kPNI op de aanpak van chronische gezondheidsklachten.

Door de onderlinge intensief samenwerking en bundeling van ervaring en kennis, zijn de BodySwitch praktijken in staat voor mensen met uiteenlopende chronische gezondheidsklachten oplossingen op maat te ontwikkelen.

In de komende weken stellen wij in deze nieuwsbrief graag onze nieuwe experts aan u voor.

 

10 Praktisch Tips om een opgeblazen gevoel te verlichten 

 1. Hydrateer slim:voordat je gaat eten, probeer een glas water met een scheutje appelazijn of citroensap te drinken. Dit stimuleert de aanmaak van maagzuur, wat kan helpen bij een opgeblazen gevoel. Gebruik een rietje om je tanden te beschermen. Overweeg ook betaine HCl-supplementen voor maaltijden.
 2. Matig je beweging:wacht tot minstens twee uur na de maaltijd voordat je intensief gaat bewegen. Dit geeft je maag de kans om rustig te verteren, omdat je spijsvertering minder efficiënt werkt tijdens lichamelijke activiteit.

 3. Neem een korte pauze:na de maaltijd is het nuttig om een kwartiertje te rusten, en als mogelijk, even te liggen. Dit bevordert een betere spijsvertering.
 4. Beperk gluten:overweeg om tijdelijk gluten uit je dieet te schrappen, omdat ze soms een opgeblazen gevoel en buikpijn kunnen veroorzaken.
 5. Mijd dierlijke zuivel:Dierlijke zuivelproducten kunnen gasvorming, pijn en diarree veroorzaken. Het kan helpen om ze tijdelijk te vermijden.
 6. Vermijd snelle suikers:snelle en geraffineerde suikers kunnen je bloedsuikerspiegel direct beïnvloeden en indirect je spijsvertering verstoren. Probeer ze te vermijden.
 7. Eet in maaltijden:in plaats van tussendoortjes, eet drie maaltijden per dag en sluit eventueel af met wat je normaal als tussendoortje zou nemen. Dit geeft je spijsvertering de broodnodige rust en hersteltijd.

 8. Hydrateer met mineralen:drink dagelijks minstens 1,5 liter water met mineralen zoals Keltisch zeezout, Okinawa of Trace Mineral drops. Een glas water met mineralen voor elke maaltijd kan gunstig zijn.
 9. Geniet van kruidige thee:na de maaltijd kan een kopje verse gemberthee of pepermuntthee je spijsvertering stimuleren en maagklachten verlichten.

Bewust eten: neem de tijd om in een rustige omgeving te eten en aandachtig te kauwen. Kauw elke hap minstens 20 keer voor een betere spijsvertering.

 

Waarom een ontlastingsonderzoek van essentieel belang is voor je gezondheid

We hebben allemaal wel eens last van maag- en darmklachten, maar als deze klachten aanhouden, kan het zijn dat er meer aan de hand is dan je denkt. Een ontlastingsonderzoek is een cruciale stap om te begrijpen wat er precies in je darmen gebeurt. Het is tenslotte waar alles wat we eten binnenkomt en weer naar buiten gaat, en er kan veel misgaan tijdens dit proces.

Ook als je al gediagnosticeerd bent met het prikkelbare darm syndroom (PDS), is het belangrijk om te begrijpen wat er in je darmen speelt. PDS wordt vaak vastgesteld wanneer er geen onderliggende ziekte kan worden gevonden. Het is eerder een combinatie van vervelende symptomen zoals buikpijn, problemen met de ontlasting, een opgeblazen gevoel en winderigheid als gevolg van gasvorming.

Een ontlastingsonderzoek kan laten zien welke bacteriën in je darmen aanwezig zijn en of er sprake is van een overgroei van bacteriën, een candida-infectie of een parasiet. Naast het ontlastingsonderzoek krijg je ook een voedingsdagboek en een vragenlijst om een compleet beeld te krijgen van de gezondheid van je darmen en de relatie met je eetgewoonten en levensstijl.

 

Keto Podcast aflevering 2 – Drie redenen om een Ketogeen dieet te volgen

Ketogene voeding en leefstijl is ontzettend populair en veel mensen doen het. Dit doen zij niet voor niets. Keto kan namelijk ontzettend veel voordelen hebben voor je gezondheid en gewicht. In deze podcast ontdek je waarom een ketogeen dieet een goed idee kan zijn, ook voor jou.

Klik hier om de podcast te luisteren 

 

De ‘R’ in de maand: verhoog je weerstand!

De herfst is in aantocht. Het zijn maanden met kortere dagen en minder zonlicht en warmte dan de maanden in het voorjaar en zomer. In de zogeheten “r-maanden “, vanaf september hebben we acht maanden de ‘r’ in de maand, gaat onze weerstand omlaag en zijn we vatbaarder voor griep en verkoudheid. Daarom moeten we in deze maanden extra aandacht besteden om onze weerstand op peil te houden!

Op onze website vind je een korte blog met een aantal belangrijke tips om goed de koude maanden door te komen en je immuunsysteem te versterken.

Lees verder 

 

Heb jij de BodySwitch webshop al ontdekt?

Ontvang gratis toegang tot de exclusieve BodySwitch webshop. Onze webshop bevat een zeer uitgebreid assortiment met uiteenlopende producten. Alles van de hoogste kwaliteit. Van gezondheidsproducten tot voedingssupplementen.
Bij aanmelding ontvang je ook, indien gewenst, gratis onafhankelijk advies voor voedingssupplementen door een orthomoleculair specialist.
Onze webshop is voor wie op zoek is naar kwalitatief de beste voedingssupplementen.

Klik hier om je aan te melden 

 

BodySwitch heeft als missie om zoveel mogelijk mensen te helpen ‘Natuurlijk Gezond’ te worden. Als onderdeel daarvan sturen wij informatieve e-mails (zoals deze), om jou op weg te helpen naar een betere gezondheid. Daarbij willen we je erop attenderen dat onze website vol staat met tips en advies over voeding, leefstjil en gezondheid.

Met een gezonde groet,

Team BodySwitch
Hét Expert Netwerk voor Leefstijlgeneeskunde

Contact

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

   JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

   BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.