Sicco Weertman – Orthomoleculair arts Amsterdam

Orthomoleculair arts Amsterdam: Sicco Weertman

Omdat ik per se arts wilde worden heb ik mij hier overheen gezet en de studie medio 2007 afgerond. Na mijn artsenexamen koos ik voor de cardiologie, mede ingegeven door een logische benadering van ziektes, resultaatgerichte aanpak en langdurige begeleiding van patiënten. Eerst heb ik nog een half jaar bij de interne geneeskunde ervaring opgedaan. Vervolgens gedurende 3 jaar in 3 ziekenhuizen als arts-assistent cardiologie gewerkt. Hoewel ik inhoudelijk goed functioneerde kwam ik niet in opleiding, omdat ik volgens de opleiders “niet in de cultuur paste”. Daar hebben ze achteraf gelijk in gehad. Ik verzette mij onbewust tegen het productie denken, gebrek aan aandacht voor de individuele patiënt ​en verdieping in de dieperliggende oorzaak van klachten en ziektebeelden.

“Wat dan ook de vader van de ziekte is, de moeder is altijd verkeerde voeding” (Hippocrates)”

Op zoek naar de juiste plek ben ik daarna werkzaam geweest bij de spoedeisende psychiatrie, in een huisartspraktijk in Suriname en in een verpleeghuisinstelling. Deze ervaring heeft mij veel inzicht geboden in gezondheidszorg in de breedste zin van het woord.

Keuze voor BodySwitch

Uiteindelijk kwam ik uit bij de huisartsopleiding. Dit leek mij het beste te passen: dicht bij de mensen, persoonlijke aandacht, meer tijd, bredere blik, enz. In de praktijk bleek echter dat ik nog steeds mijn passie niet kwijt kon en te weinig ruimte en tijd had om mij te verdiepen in de individuele patiënt. Bij toeval kwam ik tijdens mijn eerste jaar in contact met Frank Jonkers. In opeenvolgende gesprekken raakte ik steeds meer onder de indruk van zijn visie, gepassioneerde werkwijze en logische benadering van gezondheidsvraagstukken. Toen Frank mij vroeg om ook een BodySwitch vestiging te starten was ik direct geïnteresseerd.

Het idee dat ik met logisch denken, gebaseerd op de dieperliggende werking van het lichaam, gericht op oorzaken en afgestemd op de unieke persoon, ​zou kunnen werken aan de gezondheid van mensen sprak mij zeer aan. Daarom heb ik besloten de huisartsopleiding per direct te stoppen en mij volledig op mijn eigen BodySwitch praktijk te focussen. Hier heb ik eindelijk de mogelijkheid gevonden om uitgebreid te kunnen kijken naar de problematiek van de patiënt in de breedste zin van het woord. Om samen te zoeken naar de dieper liggende oorzaken en een behandelplan op te stellen dat bij deze persoon past. Het voelt alsof het zo moest zijn.

Sicco Weertman

Heb je gezondheid klachten of wil je meer weten? Neem dan contact op.

Neem contact op met onze orthomoleculair arts in Amsterdam, Sicco helpt je graag verder.

JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.