Switchend naar een betere gezondheid

Inhoud van deze nieuwsbrief:

Voeding en leefstijl als medicijn

Hoe investeren in je gezondheid rendeert!

Even voorstellen: onze nieuwe partner Ketogeen Instituut Nederland

Ketopodcast 1: Hoe Louisette de ketogene leefstijl ontdekte!

 

Voeding en leefstijl als medicijn

Het belang van voeding en leefstijl op onze gezondheid kan niet genoeg worden benadrukt. Wat we dagelijks eten en hoe we leven, heeft een diepgaande impact op ons welzijn.

Verbazingwekkende feiten ondersteunen deze stelling. Wist je bijvoorbeeld dat ongezonde
eetgewoonten en een inactieve levensstijl hebben geleid tot een alarmerende toename van chronische aandoeningen?

Statistieken tonen aan dat hartziekten, diabetes en obesitas epidemische proporties hebben aangenomen, grotendeels als gevolg van deze factoren.

Gelukkig is er goed nieuws: gezonde voeding en een positieve leefstijl kunnen aanzienlijke voordelen bieden. Onderzoek heeft aangetoond dat het maken van bewuste keuzes op deze gebieden het risico op ziekten vermindert, de energie verhoogt en de algemene levenskwaliteit verbetert.

We zien dagelijks in onze BodySwitch praktijken levensveranderende resultaten die mensen behalen wanneer ze de juiste stappen zetten. Dat willen we ook voor jou!

Onthoud! Dat het nooit te laat is om te beginnen met investeren in je gezondheid. Met een doordachte aanpak van voeding en leefstijl kun je de sleutel in handen hebben tot een langer, gezonder en gelukkiger leven.

Wij moedigen je aan om kleine veranderingen te omarmen en te ervaren hoe deze positieve impact kunnen hebben op jouw welzijn en toekomst.

Samen kunnen we streven naar een gezondere en vitalere wereld!

 

Wat kan de positieve invloed op je gezondheid zijn van het veranderen van je leefstijl en voeding?

 1. Verbeterde energieniveaus: Door het optimaliseren van je voeding en leefstijl kun je een boost krijgen in je energieniveaus, waardoor je je energieker voelt gedurende de dag.
 2. Betere spijsvertering: Orthomoleculaire voeding kan de spijsvertering verbeteren, waardoor je minder last hebt van spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, gasvorming en maagzuur.
 3. Gewichtsbeheersing: Een orthomoleculaire benadering kan je helpen bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht, door de juiste voedingsstoffen te leveren en de stofwisseling te optimaliseren.
 4. Sterker immuunsysteem: Het juiste voedingspatroon kan je immuunsysteem versterken, waardoor je beter bestand bent tegen ziektes en infecties.
 5. Verbeterde mentale gezondheid: Orthomoleculaire voeding kan een positieve invloed hebben op je mentale welzijn, waardoor je stemming, concentratievermogen en cognitieve functies kunnen verbeteren.
 6. Verminderde ontstekingen: Een orthomoleculair dieet dat rijk is aan voedingsstoffen kan ontstekingen verminderen, wat kan bijdragen aan het voorkomen van chronische ziekten.
 7. Gezondere huid: Door het optimaliseren van je voeding en leefstijl kun je een stralende huid krijgen, omdat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt die bijdragen aan een gezonde huid.
 8. Verbeterde slaapkwaliteit: Orthomoleculaire inzichten kunnen je helpen om beter te slapen, waardoor je uitgerust wakker wordt en gedurende de dag meer energie hebt.
 9. Verhoogde vitaliteit: Door je leefstijl en voeding aan te passen volgens orthomoleculaire principes, kun je een verhoogd gevoel van vitaliteit ervaren. Dit betekent dat je je levendiger, energieker en veerkrachtiger voelt in het dagelijks leven.
 10. Verbeterde algemene gezondheid: Door de orthomoleculaire benadering te volgen, kun je de algehele gezondheid van je lichaam verbeteren. Dit omvat aspecten zoals een betere bloeddruk, cholesterolwaarden, bloedsuikerspiegel en een verminderd risico op chronische ziekten. Het uiteindelijke doel is om een optimale gezondheid te bereiken en te behouden.

 

 

Wil je advies of en hoe BodySwitch jou kan helpen bij het realiseren van jouw gezondheidsdoelen?

BodySwitch informeert en adviseert je graag vrijblijvend. Je kunt gratis een telefonisch gesprek met onze specialist plannen wanneer het jou schikt. Er zijn slechts een beperkt aantal plekken per week beschikbaar.

Onze specialist luistert naar je hulpvraag en legt uit hoe wij te werk gaan. Hij beantwoordt graag al je vragen en beoordeelt of BodySwitch je kan helpen om jouw chronische klachten te verhelpen.

Hij adviseert ook graag op basis van jouw voorkeur en hulpvraag welke arts of expert in ons netwerk het beste bij jouw specifieke hulpvraag past.

Duur: max.15 minuten

Maak een afspraak 

 

BodySwitch en Ketogeen Instituut Nederland

Het Ketogeen Instituut Nederland en BodySwitch slaan de handen ineen. Samen gaan we ketogene leefstijl meer onder de aandacht brengen. Enerzijds bij diëtisten, coaches, therapeuten en artsen, die interesse hebben om in hun praktijk over ketogene leefstijl te adviseren. Anderzijds bij cliënten die of preventief aan hun leefstijl willen werken, danwel meer willen weten hoe ketogene leefstijl kan ondersteunen bij de aanpak van chronische klachten.

Het Ketogeen Instituut Nederland, opgericht door Louisette Blikkenhorst, geeft opleidingen aan zorgprofessionals op verschillende niveau’s van verdieping en biedt een hands-on online leefstijlprogramma aan. BodySwitch is een netwerk van samenwerkende artsen en therapeuten.

BodySwitch heeft een aanpak ontwikkeld op basis van de wetenschappelijke inzichten uit de orthomoleculaire geneeskunde. Nadat de oorzaak van chronische gezondheidsklachten in kaart is gebracht, wordt een individueel behandelplan opgesteld om de klachten te verminderen. Pijlers van de aanpak zijn voeding, leefstijl, beweging en supplementen.

Meer informatie over de samenwerking 

 


Nieuw bij BodySwitch: Dé Keto Podcast!

Hoe Louisette de ketogene levensstijl ontdekte!

Voordat we ons verdiepen in het ketogeen dieet, is het belangrijk dat je een beetje meer te weten komt over degene die je advies geeft. In de allereerste aflevering maak je kennis met Louisette, die haar persoonlijke reis deelt die haar uiteindelijk heeft gebracht bij het ketogeen dieet als levensstijl en therapeutische benadering.

Klik hier om de podcast te luisteren 

 

BodySwitch heeft als missie om zoveel mogelijk mensen te helpen ‘Natuurlijk Gezond’ te worden. Als onderdeel daarvan sturen wij informatieve e-mails (zoals deze), om jou op weg te helpen naar een betere gezondheid. Daarbij willen we je erop attenderen dat onze website vol staat met tips en advies over voeding, leefstjil en gezondheid.

Met een gezonde groet,

Team BodySwitch
Hét Expert Netwerk voor Leefstijlgeneeskunde

Contact

Hulp nodig bij gezondheidsklachten?

BodySwitch is een netwerk van samenwerkende orthomoleculaire therapeuten en artsen. Ons team is gespecialiseerd in het op een natuurlijke manier behandelen van tal van gezondheidsproblemen- en klachten, waaronder chronische ziekten, auto-immuunziekten, darmklachten, dementie, fibromyalgie, vermoeidheidsklachten en ga zo door.

Wij hebben een aanpak ontwikkeld om klachten vanuit de oorzaak te behandelen door middel van leefstijlinterventies, suppletie en gezonde voeding. Onze specialisten kunnen jou wellicht ook van je klachten af helpen. Wil je weten hoe? Klik op de knop hieronder voor meer informatie over onze werkwijze en behandelingen.

Je kunt ook gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen van 15 minuten.

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

   JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

   BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.