de-schildklier-img

Tips en ontlastingsonderzoek om je opgeblazen gevoel te verlichten !

 1. Hydrateer slim:Voordat je gaat eten, probeer een glas water met een scheutje appelazijn of citroensap te drinken. Dit stimuleert de aanmaak van maagzuur, wat kan helpen bij een opgeblazen gevoel. Gebruik een rietje om je tanden te beschermen. Overweeg ook betaine HCl-supplementen voor maaltijden.
 2. Matig je beweging:Wacht tot minstens twee uur na de maaltijd voordat je intensief gaat bewegen. Dit geeft je maag de kans om rustig te verteren, omdat je spijsvertering minder efficiënt werkt tijdens lichamelijke activiteit.
 3. Neem een korte pauze:Na de maaltijd is het nuttig om een kwartiertje te rusten, en als mogelijk, even te liggen. Dit bevordert een betere spijsvertering.
 4. Beperk gluten:Overweeg om tijdelijk gluten uit je dieet te schrappen, omdat ze soms een opgeblazen gevoel en buikpijn kunnen veroorzaken.
 5. Mijd dierlijke zuivel:Dierlijke zuivelproducten kunnen gasvorming, pijn en diarree veroorzaken. Het kan helpen om ze tijdelijk te vermijden.
 6. Vermijd snelle suikers:Snelle en geraffineerde suikers kunnen je bloedsuikerspiegel direct beïnvloeden en indirect je spijsvertering verstoren. Probeer ze te vermijden.
 7. Eet in maaltijden:In plaats van tussendoortjes, eet drie maaltijden per dag en sluit eventueel af met wat je normaal als tussendoortje zou nemen. Dit geeft je spijsvertering de broodnodige rust en hersteltijd.
 8. Hydrateer met mineralen:Drink dagelijks minstens 1,5 liter water met mineralen zoals Keltisch zeezout, Okinawa of Trace Mineral drops. Een glas water met mineralen voor elke maaltijd kan gunstig zijn.
 9. Geniet van kruidige thee:Na de maaltijd kan een kopje verse gemberthee of pepermuntthee je spijsvertering stimuleren en maagklachten verlichten.
 10. Bewust eten:Neem de tijd om in een rustige omgeving te eten en aandachtig te kauwen. Kauw elke hap minstens 20 keer voor een betere spijsvertering.

Waarom een Ontlastingsonderzoek van Essentieel Belang Is voor Je Gezondheid

We hebben allemaal wel eens last van maag- en darmklachten, maar als deze klachten aanhouden, kan het zijn dat er meer aan de hand is dan je denkt. Een ontlastingsonderzoek is een cruciale stap om te begrijpen wat er precies in je darmen gebeurt. Het is tenslotte waar alles wat we eten binnenkomt en weer naar buiten gaat, en er kan veel misgaan tijdens dit proces.

Ook als je al gediagnosticeerd bent met het prikkelbare darm syndroom (PDS), is het belangrijk om te begrijpen wat er in je darmen speelt. PDS wordt vaak vastgesteld wanneer er geen onderliggende ziekte kan worden gevonden. Het is eerder een combinatie van vervelende symptomen zoals buikpijn, problemen met de ontlasting, een opgeblazen gevoel en winderigheid als gevolg van gasvorming.

Een ontlastingsonderzoek kan laten zien welke bacteriën in je darmen aanwezig zijn en of er sprake is van een overgroei van bacteriën, een candida-infectie of een parasiet. Naast het ontlastingsonderzoek krijg je ook een voedingsdagboek en een vragenlijst om een compleet beeld te krijgen van de gezondheid van je darmen en de relatie met je eetgewoonten en levensstijl.

Het goede nieuws is dat zo’n onderzoek snel en eenvoudig is, en binnen enkele weken heb je de resultaten in handen. Met deze informatie kan een op maat gemaakt behandelplan worden opgesteld, en kun je stappen zetten naar een gezondere darmfunctie.

Het gezegde “je bent wat je eet” is niet voor niets een cliché. Het aanpassen van je voeding is vaak een essentieel onderdeel van de behandeling. Dit kan een uitdaging zijn, maar het accepteren van het feit dat je klachten worden veroorzaakt door je dieet is de eerste stap naar een klachtenvrij leven.

Samen zullen we werken aan het herstellen van je spijsvertering, zodat je weer zonder klachten kunt genieten van het leven.

Klik hier voor meer informatie over onze darmklachten behandeling.

Contact

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

   JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

   BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.