Testimonial Ad

Ik geniet van het leven en zie weer toekomst, ik bridge 6 keer in de week en voel me fitter dan voorheen!

Tilburg, 8 Oktober 2019

Globale schets van mijn conditie

“Het is een half jaar voor mijn 75ste verjaardag. Ik voel me niet goed, heb overal pijn; in mijn armen, rug, nek en benen. Ik kan nagenoeg niet lopen. Ik beweeg me binnenshuis d.m.v. een trippelstoel, en buitenshuis met een scoot-mobiel. Ik heb al mijn bridgeclubs afgezegd waar ik niet met mijn scoot-mobiel tot aan de bridgetafel kan komen. Ik kom niet meer op verjaardagen of familiedagen. Ik zit veel thuis, of lig op bed. Ik gebruik diverse pijnstillers om de pijn dragelijk te maken en te kunnen slapen. Mijn gevoel is dat mijn 75ste verjaardag min of meer het afscheid is van iedereen. Ik zou er ook vrede mee hebben”. Tot zover een globale schets van mijn conditie van een paar jaar geleden.

Cadeau

Mijn zoon Paul gaf mij als cadeau een compleet onderzoek bij BodySwitch. Ik was er in eerste instantie niet zo blij mee. Ik had al zoveel dingen geprobeerd om van de pijn af te komen en de kwaliteit van leven te verbeteren, niets had geholpen. Ik had er niet zoveel vertrouwen in. Maar een gegeven paard kijk je niet in de bek.

Aanpak

Na het opsturen van ontlasting en bloedmonsters kreeg ik na een paar weken een uitgebreid rapport waarin tekorten en afwijkingen waren aangegeven. Aan de hand van dit rapport heeft Jerome, mijn therapeut bij BodySwitch, supplementen voorgeschreven die ik elke dag moest innemen. Daarnaast kreeg ik een uitgebreide omschrijving van diëten, en levensmiddelen welke ik wel of niet moest nemen. Ik ben daarmee begonnen, en had regelmatig contact met hem via Skype, waar de vorderingen werden doorgenomen, en aanvullende adviezen werden geven. Inmiddels zijn de meeste supplementen afgebouwd, en kan ik na ruim een jaar de balans opmaken.

Resultaat

Ik ben sinds het begin van de behandeling 27 kg afgevallen. Ik gebruik nog maar 1/3e van de insuline van voorheen. Mijn cholesterol is fors gedaald. De helft van de medicijnen zijn in overleg met de huisarts vervallen. Het lopen gaat een stuk beter. Ik kan, met wat moeite, weer enkele tientallen meters lopen. Daardoor kan ik en heb ik weer zin om naar verjaardagen te gaan, ik heb niet meer het gevoel dat mijn einde nabij is. Ik geniet van het leven en zie nog toekomst, ik bridge weer 6 keer in de week en voel me fitter dan voorheen. Het mij houden aan het dieet is geen probleem. Ik eet veel groente en fruit, veel vis en kip, wal- en cashew-noten en eieren, en zo min mogelijk: aardappels, pasta’s, brood en alcohol. Mijn gewicht blijft stabiel, en mijn humeur ook.

Ad den Dekker, 81 jaar

Contact

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.