EEN GEZONDE DARM IS DE BASIS VOOR EEN GOEDE GEZONDHEID!

 Als we ongeveer 75 jaar oud zijn hebben we ongeveer 30.000 kilo voedsel verwerkt en ongeveer 40.000 liter vloeistof.

Dat is natuurlijk gigantisch veel als we dit allemaal bij elkaar zien!

Ons lichaam moet dit allemaal verwerken. Onze maag, lever, nieren en darmen spelen daar een grote rol in. Een Duitse arts vertelde een keer tegen mij “der Tod sitzt im Darm!”

Min of meer klopt dit natuurlijk ook wel als we bovenstaande cijfers zien. Ook een steeds groter aantal mensen kampt met darmkanker. Niet zo gek als we vaak ook zien dat mensen veel fastfood en junkfood eten. Ongeveer 50% van de bevolking is veel te zwaar. Dat komt niet van het vele groente en fruit dat wordt gegeten.

Kerngezond
In mijn boek Kerngezond laat ik cijfers zien hoe dramatisch het is gesteld met de inname ervan. Met name ook door kinderen.

Onze darmen en spijsvertering is een geniale fabriek die grove voeding verwerkt, of in geval van slechte voeding, probeert te verwerken tot bruikbare voedingsstoffen voor ons lichaam.

Als onze darmen te zwaar worden belast met slechte, ziekmakende voeding, krijgen we allerlei darmklachten en problemen. Grote boosdoeners kunnen zuivelproducten, brood (gluten) en fastfood zijn. Evenals het drinken van alcohol.

Darmen bevatten ongeveer 1,5 kilo aan beestjes! We hebben zowel goede als slechte bewoners van de darm. Goede darmbacteriën zorgen voor de vertering en de weerstand in onze darmen en voor productie van belangrijke vitamines zoals Vitamine K. Een zieke, ontstoken darm, of een darm met disbalans door slechte bacteriën of parasieten zorgen voor een lage weerstand. We voelen ons slap, ziek en vaak zonder energie. Ook de productie van bijvoorbeeld vitamine K blijft dan achter. Vitamine K is op zijn buurt weer belangrijk voor een gezond hart en vaatstelsel. Vitamine K zorgt ervoor dat calcium niet neerslaat in de aderen.

Zo zien we dat het inderdaad wel klopt dat “der Tod im Darm sitzt”!

Het mooie is dat u daar voor een groot deel zelf invloed op kunt uitoefenen.

Het enige dat u hoeft te doen is gezonde keuzes in voeding en drinken te maken!

Leefstijl
Overigens is het vrij gemakkelijk om de gezondheidsstatus van de darm in kaart te brengen en te kijken wat de verstorende factoren zijn als het maken van betere en gezonde keuzes, en dus het verbeteren van uw leefstijl, onvoldoende invloed blijken te hebben.

Uw klachten in kaart en het oplossen van het probleem
BodySwitch is gespecialiseerd in het opsporen en oplossen van problemen die met de spijsvertering hebben te maken.
Wilt u meer weten, maak dan eens een afspraak.

Veel succes en een goede gezondheid gewenst!

Contact

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.