De ‘R’ zit weer in de maand

Verhoog je weerstand!

De herfst is in aantocht, maar gelukkig kunnen we dit weekend nog even genieten van de zon. Vanaf september hebben we acht maanden de ‘r’ in de maand. Het zijn maanden met kortere dagen en minder zonlicht en warmte dan de maanden in het voorjaar en zomer. In de r-maanden gaat onze weerstand omlaag en zijn we vatbaarder voor griep en verkoudheid. Daarom moeten we in deze maanden extra aandacht besteden om onze weerstand op peil te houden. Je kunt in de overgangsfase naar de herfst je lichaam ondersteunen door extra vitamine C en vitamine D te nemen. En natuurlijk dit weekend een terrasje pakken om zoveel mogelijk van de zon te genieten.

Vitamine D 

Vitamine D is een van de weinige vitamines die het lichaam zelf aanmaakt. Je lichaam heeft hier wel wat hulp bij nodig. Zonlicht en voeding zijn belangrijk voor de aanmaak van vitamine D.

Vitamine D:

 • zorgt voor gezonde botten en tanden
 • ondersteunt de opbouw van het immuunsysteem
 • is goed voor de hersenen
 • helpt de longen te functioneren
 • helpt het hart en de vaten

Voedingsmiddelen waar veel vitamine D in zit zijn:

 • Vette vis (haring, zalm en makreel)
 • Vlees
 • Eieren

Als je een tekort hebt aan vitamine D, dan is het raadzaam om extra vitamine D-supplementen te nemen. Zeker in de maanden waar de ‘r’ in de maand zit.

Vitamine C 

Vitamine C is de meest bekende vitamine met veel positieve eigenschappen die je gezondheid bevorderen. Vitamine C is belangrijk voor je algemene gezondheid. Het versterkt je immuunsysteem bij o.a. stress, griep en verkoudheid.

Vitamine C komt van nature voor in groenten en fruit. Voedsel waar veel vitamine C in zit zijn o.a. citrusvruchten, aardbeien, groene bladgroenten, mango, watermeloen en zuurkool.

Supplementen helpen om een extra duwtje in de rug te geven als de gezondheid en je immuunsysteem verzwakt zijn.

 

Contact

Hulp nodig bij gezondheidsklachten?

BodySwitch is een netwerk van samenwerkende orthomoleculaire therapeuten en artsen. Ons team is gespecialiseerd in het op een natuurlijke manier behandelen van tal van gezondheidsproblemen- en klachten, waaronder chronische ziekten, auto-immuunziekten, darmklachten, dementie, fibromyalgie, vermoeidheidsklachten en ga zo door.

Wij hebben een aanpak ontwikkeld om klachten vanuit de oorzaak te behandelen door middel van leefstijlinterventies, suppletie en gezonde voeding. Onze specialisten kunnen jou wellicht ook van je klachten af helpen. Wil je weten hoe? Klik op de knop hieronder voor meer informatie over onze werkwijze en behandelingen.

Je kunt ook gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen van 15 minuten.

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

   JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

   BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.