Reuma de baas met de juiste leefstijl!

Wist je dat reuma een verzamelnaam is voor meer dan 100 verschillende aandoeningen? Ze betreffen je zogenaamde ‘bewegingsapparaat’, zoals gewrichten, spieren, pezen, botten en weke delen. Maar liefst één op de negen Nederlanders heeft een vorm van reuma. Elke dag weer leven ze met pijn, stijfheid en vermoeidheid als gevolg van hun aandoening en slikken ze medicijnen om deze klachten tegen te gaan. Toch kan het ook anders. BodySwitch Heemskerk is gespecialiseerd in het op een natuurlijke manier aanpakken van reuma en andere auto-immuunziekten.

De auto-immuunziekte reuma

Reuma is een auto-immuunziekte. Dat wil zeggen dat er altijd een ontsteking aan ten grondslag ligt. In het geval van reuma betreft het een chronische ontsteking waarvan de oorzaak in de meeste van de gevallen terug te vinden is in de darmen. Niet voor niets wordt er gezegd: ‘Een gezonde darm is een goede gezondheid’.

Op zoek naar de oorzaak: meten is weten

Om de oorzaken op te sporen, starten we eerst met een uitgebreide intake, waarbij een lijst met 140 tot 160 vragen moet worden ingevuld over onder andere medicatiegebruik, leefstijl en andere belangrijke punten. Middels een gespecialiseerd laboratoriumonderzoek van bloed en ontlasting kunnen we zien waar de oorzaak ligt: vaak zijn dat voedingsgerichte factoren en ook zien we dikwijls een tekort aan bijvoorbeeld vitamine B12 en vitamine D. Maar dit zijn slechts enkele factoren die mee kunnen spelen. .

Onderhoud kost geld

Je gezondheid vergt nu eenmaal onderhoud, net zoals je huis of auto bijvoorbeeld. Als je dat nalaat, zul je vroeg of laat in de problemen komen. Je lichaam bestaat uit biljoenen cellen die constant worden vernieuwd. Als je daar geen goede bouwstoffen voor aanlevert, ontstaan er afwijkingen met gebreken als gevolg (ziekte). ‘Word jij net als ik ook regisseur van je eigen gezondheid? Wil je weten hoe ik je daarbij kan helpen? Neem dan contact op. Want een goede gezondheid is ook voor jou weggelegd.’

Persoonlijk behandelplan: focus op herstel

Reumapatiënten slikken vaak zware medicatie die veel bijwerkingen kent. Medicijnen die de ontstekingen onderdrukken, maar niet de oorzaak aanpakken. Bij ons ligt daar de focus juist wél op. Door het maken van een maatwerk behandelplan richten we ons op het herstel van lichaamsprocessen en het immuunsysteem waardoor er in de meeste gevallen een einde komt aan het ontstekingsproces en dus de klachten. Schade die eenmaal is ontstaan kan meestal niet (helemaal) worden teruggedraaid, maar er kan wel een stabiele situatie worden gecreëerd. Ons lichaam is geniaal en wil maar één ding: herstel en balans. Als we die processen goed ondersteunen is er vaak veel mogelijk.

Motivatie en inzet

Om het gewenste resultaat te behalen, wordt er wel wat van de cliënt gevraagd. De leefstijl en het eetgedrag moet worden aangepast en dat vraagt wel de juiste motivatie en inzet. De cliënt wordt daarbij vaak wel enorm geconfronteerd met zijn eigen gedrag, maar als hij bijvoorbeeld niet kan of wil stoppen met roken, is de behandeling meestal al kansloos.
Natuurlijk mag je best een keer ‘zondigen’, maar daar zit ook een gevaar in. Iemand met de ziekte van Crohn die een zware intolerantie voor zuivel heeft, kan bijvoorbeeld twee weken lang een zware opvlamming krijgen wanneer hij een keer een ijsje eet. Zo’n ervaring zal het minder moeilijk maken om dat ijsje een volgende keer te weerstaan. Een reumapatiënt waarbij de oorzaak bij zuivel ligt, zal echter niet onmiddellijk klachten krijgen na het eten van een ijsje. Dat maakt de valkuil om een volgende keer weer een ijsje te eten groter. Het risico is dat hij weer vervalt in oude eetgewoontes, met alle gevolgen van dien.

Bij reumapatiënten zie je vaak een intolerantie voor gluten, melk of een combinatie daarvan. Maar meestal spelen er nog meer factoren mee. Die intolerantie kán erfelijk zijn. Reuma is dat zelf niet. Door een aangepast voedingsplan, aangevuld met specifieke en doelgerichte supplementen om processen te herstellen, zal de levenskwaliteit van iemand met reuma aanzienlijk verbeteren. De behandeling is gebaseerd op lichaamsvriendelijke stoffen, met als doel de gezondheid en processen zo goed mogelijk te herstellen. Ben je benieuwd hoe wij kunnen helpen om je reumatische klachten te verminderen? Neem dan contact op met Frank Jonkers van BodySwitch Heemskerk!


Bodyswitch Heemskerk

Rijksstraatweg 55
1969 LC Heemskerk
0251-234000
heemskerk@bodyswitch.nl
https://www.bodyswitch.nl/heemskerk

Over de onderneming:
Bij Bodyswitch Heemskerk ben je aan het juiste adres om gezond en fit te worden. De praktijk helpt bij verschillende klachten: darmklachen, chronische vermoeidheid, schildklieraandoeningen, overgewicht, reuma en andere auto-immuunaandoeningen.

Contact

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.