Snacken onder controle: 6-tips

Snacken onder controle!

Snacken en snaaien? Niet met deze 6 voedingswaren!

Hunkeren naar een ongezonde snack, iedereen heeft er wel eens last van. Die ‘snaai’ neiging houd je binnen de perken als je deze zes voedingswaren aan je menu toevoegt. Dan krijg je het snacken onder controle.

 

1. Groene thee

Hoe meer buikvet je hebt, hoe meer honger je krijgt. Wat kun je daar nou aan doen? Drink 4 à 5 koppen groene thee per dag. Groene thee is rijk aan catechine, een verzamelnaam voor verschillende polyfenolen die als antioxidant voorkomen in planten. Deze catechine zorgt ervoor dat vetcellen vet afgeven dat door je lever in sneltempo wordt omgezet naar energie.

 

2. Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is een echte calciumbom! Het bevat meer calcium dan melk of gewone yoghurt. En dat is niet alleen goed voor de botten en het gebit, maar ook voor je spieren en zenuwen. Griekse yoghurt zit ook boordevol proteïnen, wat zorgt voor een voldaan gevoel. Ideaal dus om de dag mee te starten!

 

3. Cappuccino

Drink een cappuccino in plaats van een snack te eten. Het melkschuim geeft aan je hersenen en maag aan dat je voldaan bent. Dit komt door de lucht in de opgeklopte melk! Wil je geen zuivel gebruiken, dan kun je natuurlijk ook haver- of amandelmelk gebruiken! Kan je niet goed tegen cafeïne? Popcorn zou hetzelfde effect hebben.

 

4. Avocado

Een bron van vet toevoegen aan je maaltijd lijkt geen goed idee. Maar niets is minder waar. De kleine hoeveelheid onverzadigde vetten zorgt ervoor dat je minder snel honger zal krijgen. Een halve avocado met wat limoensap en peper als tussendoortje. Of een halve avocado op je salade tijdens de lunch? Zeker doen!

 

5. Hummus

Kun je het snacken toch niet laten? Ga dan voor gezonde tussendoortjes, zoals hummus. Kikkererwten en andere peulvruchten zijn bijzonder rijk aan proteïnen en vezels. Gebruik wortel, komkommer of bleekselderij om mee te dippen. Want de stelling ‘met groenten stil ik mijn honger niet’ is onjuist! Probeer het maar!

 

6. Banaan

Zijn bananen dik makers? Nee hoor! Ze bevatten helemaal niet zoveel calorieën en ze zitten boordevol vitaminen, kalium en foliumzuur. Ze zijn goed voor de spijsvertering en darmflora. Maar let op: hoe rijper ze zijn, hoe meer suiker ze bevatten.

Contact

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.