Sportprestaties

Optimale voeding, de basis voor iedere sporter
Voor iedereen geldt dat het leveren van (top)sportprestaties alleen mogelijk is met een gezond en goed getraind lichaam. Om daarvoor te zorgen is een uitgebalanceerd trainingsprogramma nodig en minstens zo belangrijk: goede voeding!

Of u nu beginnend sporter bent of Olympisch kampioen, uitgebalanceerde voeding is de basis voor alle prestaties.

De rol van goede voeding wordt nogal eens onderschat door vele sporters (van elk niveau), wat op zijn minst opmerkelijk te noemen is.

Voeding kan opbouwen maar ook afbreken. Voeding is immers de brandstof voor uw lichaam, t.b.v. uw gezondheid en prestaties. Zonder optimale voeding die is afgestemd op uw prestaties, herstelt u minder goed na een (intensieve) training of wedstrijd. Daardoor kunt u minder goed en vaak minder frequent trainen. Zéér waarschijnlijk worden uw prestaties tijdens trainingen en wedstrijden daardoor ook nooit optimaal.

Onderzoeken wijzen uit dat de voedingswaardes in ons dagelijks eten (groenten, fruit, etc.) de laatste jaren flink zijn gedaald, of zelfs zijn verdwenen. Als de juiste voedingsstoffen dus niet meer in uw voeding zitten, dan krijgt u deze ook niet meer binnen.

Alleen al om gezond te blijven is aanvulling met de juiste voedingssupplementen naast een optimale dagelijkse basisvoeding dus hard nodig. Door uw lichaam optimaal te voorzien van de juiste voedingsstoffen werkt u op meerdere vlakken tegelijk: Aan uw gezondheid, beter herstel, minder blessures en betere prestaties. En dat op een natuurlijke manier, dus zonder doping! Uw “motor” functioneert hierdoor optimaal en presteert dus optimaal.

Daarbij ga ik uit van de Orthomoleculaire geneeskunde en de werking van de biochemische processen in uw lichaam. Door deze processen zo optimaal mogelijk te laten verlopen nemen uw prestaties toe doordat u beter functioneert en hersteld.

Goede voeding maakt het verschil!
Of u nu krachtsport, duursport, of een combinatie van beide beoefend, de juiste brandstof is belangrijk. Ieder lichaam en iedere sport vraagt om een individueel plan dat is afgestemd op de sport(en) die u beoefend. Of dit nu op amateur, recreatief of wedstrijdniveau is, we kijken samen op welk vlak u beter wilt presteren. Is dat kracht? Duurprestaties? Een combinatie van beide? Wat zijn uw doelen en wat wilt u bereiken? Hoe vaak traint u? Hoe vaak heeft u wedstrijden? Wat voor werk doet u? Dit zijn slechte enkele factoren die invloed hebben op het afstemmen van uw persoonlijke plan.

Op weg naar een goede lichamelijke balans en het volgende niveau in uw sportprestaties, biedt BodySwitch vele mogelijkheden om u te begeleiden naar uw specifieke doel en verwachtingen.

Ook als u als sporter vaak te kampen hebt met blessures kan een persoonlijk voedingsplan het verschil zijn tussen veel, weinig of geen blessures. Soms zijn er blessures die hardnekkig zijn en moeilijk herstellen. Waarschijnlijk weet u wel dat voeding een enorme invloed heeft op het herstelproces van het lichaam. Hoe kan een beschadiging (blessure, spierkramp, spierpijn en ga zo maar door) goed herstellen zonder voldoende bouwstoffen? Herstel duurt langer (of blijft uit, denk aan blessures). Overtraining ligt hierdoor sneller op de loer.

Als u topsport beoefent houden we er uiteraard rekening mee dat eventueel in te zetten voedingssupplementen zijn goedgekeurd door de NZVT (gecontroleerd op doping).

Contact

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.