voedingsintoleranties-en-darmklachten

Voedingsintoleranties en gezondheidsklachten

Een evenwichtige uitgebalanceerde voeding is noodzakelijk voor een gezonde darm en een gezond lichaam. Het kan echter zo zijn dat voedingsmiddelen die wel gezond zijn soms toch niet verdragen worden door het lichaam.

We spreken dan van voeding allergieën als het heftige reacties zijn. Mensen kunnen hieraan zelfs overlijden. Denk bijvoorbeeld aan het eten van een pinda dat dodelijk kan zijn voor mensen die hiervoor echt allergisch zijn.

Er zal dan een zogenaamde “anafalactische shock” optreden die tot de dood kan leiden. Maar het lichaam kan ook minder heftige reacties tonen op voedingsmiddelen. Dit zijn dan zogenaamde intoleranties. Afhankelijk van het type intolerantie, zogenaamde IgG of IgG4 reacties kunnen dit reacties op korte of langere termijn zijn. Daardoor is het vaak lastig, of zelfs onmogelijk om na te gaan waardoor reacties ontstaan.

Vaak weten we niet dat we voedingsintoleranties hebben

Veelal hebben we het zelfs niet in de gaten dat we deze intoleranties hebben en eten we dus, zonder dat we het in de gaten hebben, vaak dagelijks voedingsmiddelen die het lichaam belasten.

Laag energie, prikkelbaarheid, niet kunnen slapen, darmklachten, prikkelbare darm en zelfs spier- of aanhechtingspijnen kunnen daardoor worden veroorzaakt.

Het eten van deze voor het lichaam belastende producten kunnen irritaties in de darmen veroorzaken. Veelal vormt dit ook de basis voor klachten zoals eczeem, chronische vermoeidheid, buikpijnen, diarree, hormonale stoornissen en andere, vaak “onbegrepen” klachten.

Zo zijn er voorbeelden van mensen die “ineens” “Paleo” zijn gaan eten (oer voeding), dat grotendeels bestaat uit bijvoorbeeld noten. En mensen blijken dan intolerant te zijn voor enkele soorten noten. Door meetbaar te maken waarop men reageert kan vervolgens worden gekeken wat handig is om wel of niet te eten. Daardoor zullen de, tot op dat moment, “onbegrepen” klachten vaak verdwijnen.

Men denk dat gezond te eten, maar dat kan soms toch averechts uitpakken

Veel voorkomende intoleranties zijn voor granen, noten, ei, zuivel, ananas, knoflook, ui. Maar het kan bijvoorbeeld ook weer zo zijn dat iemand wel amandelen kan eten, maar geen walnoten en andere soorten. Per persoon is dit specifiek.

BodySwitch is gespecialiseerd in het opsporen en het helpen oplossen van deze klachten. Middels gespecialiseerd laboratoriumonderzoek kan in kaart worden gebracht waardoor de problemen ontstaan.

Zo zien we dat veel onbegrepen klachten uiteindelijk toch een oorzaak kunnen hebben!

Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Ik wens u een goede gezondheid!

Frank Jonkers

Contact

Hulp nodig bij gezondheidsklachten?

BodySwitch is een netwerk van samenwerkende orthomoleculaire therapeuten en artsen. Ons team is gespecialiseerd in het op een natuurlijke manier behandelen van tal van gezondheidsproblemen- en klachten, waaronder chronische ziekten, auto-immuunziekten, darmklachten, dementie, fibromyalgie, vermoeidheidsklachten en ga zo door.

Wij hebben een aanpak ontwikkeld om klachten vanuit de oorzaak te behandelen door middel van leefstijlinterventies, suppletie en gezonde voeding. Onze specialisten kunnen jou wellicht ook van je klachten af helpen. Wil je weten hoe? Klik op de knop hieronder voor meer informatie over onze werkwijze en behandelingen.

Je kunt ook gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen van 15 minuten.

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.