Zelfstandige zorgprofessionals gezocht voor nieuw te openen BodySwitch locaties

Over de BodySwitch formule

De naam BodySwitch verwijst naar een omschakeling van leefstijl, die leidt tot een gezonder lichaam. BodySwitch is een toegankelijk franchiseconcept dat garant staat voor een succesvolle, professionele praktijk voor integrale geneeskunde. Het aanbieden van de f ormule aan meer mensen heeft te maken met maatschappelijke betrokkenheid. Het BodySwitch concept biedt een kans om op een innovatieve manier bezig te zijn in de veranderende zorgmarkt.

Vestigingen

BodySwitch heef inmiddels vestigingen in Heemskerk, Amsterdam, Badhoevedorp, Nijkerk en Alkmaar.

 

Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het hervinden en behouden van hun gezondheid. Nederland telt in 2016 ongeveer 6 miljoen chronisch zieke mensen. Het is onze missie om dit tij te keren.

Open jij de volgende vestiging en doe jij mee in onze missie om Nederland “Natuurlijk gezond” te maken zodat we nog meer mensen kunnen helpen om hun gezondheid te verbeteren?

Werkwijze

De praktijk is gericht op individuele begeleiding of als extra ondersteuning bij een andere behandeling. Ons onderscheidende vermogen ligt met name op het behandelen van zogenaamde auto-immuun ziekten en chronische ziektebeelden zoals de ziekte van Crohn op een natuurlijke en vooral gezonde manier. Samen met de cliënt wordt op basis van een individueel behandelplan, structureel gewerkt aan het verbeteren en optimaliseren van de gezondheid. Dit op basis van de vier pijlers van Bodyswitch: mindset, beweging, voeding en suppletie. Ons behandelplan kan als alternatief of als vervanging op het reguliere medisch traject fungeren. Wat wij doen is gebaseerd op onderbouwing en gedegen onderzoek. De behandelingen van Bodyswitch zijn in basis voor iedereen geschikt.

Onderscheidend

BodySwitch is een professionele praktijk voor integrale geneeskunde en behandeling op basis van integrale leefstijlinterventie. Zij positioneert zich naast de reguliere aanpak van een uiteenlopend aantal ziektebeelden. Ons onderscheidende vermogen ligt met name op het behandelen van zogenaamde auto-immuun ziekten op een natuurlijke en gezonde manier.
Op basis van de vier pijlers van BodySwitch: mindset, beweging, voeding en suppletie, wordt samen met de cliënt op basis van een professioneel en individueel behandelplan, structureel gewerkt aan het verbeteren en optimaliseren van de gezondheid. Innovatie loopt als een rode draad door BodySwitch. Niet alleen in de behandelwijze maar ook in de vorm van ondersteunende back-office diensten zoals het innovatieve BodySwitch ICT platform.

Actieve ondersteuning

Als nieuwe franchisenemer doorloop je een uitgebreid trainingsprogramma en ga je zo snel mogelijk aan de slag met het in het handboek beschreven concept. We ondersteunen je actief door middel van het aanleveren van materialen en kennis. Ons doel is om je te “ontzorgen” zodat je de volledige focus kunt hebben op de cliënten. Verder zorgen we voor regelmatig persoonlijke feedback en contact.

Profiel kandidaat

 • Indien je niet BIG geregistreerd bent, heb je minimaal een afgeronde vier jarige HBO opleiding (of ben met het laatste deel bezig), toegespitst op de toekomstige eisen voor 2022: Waaronder Medische Basis Kennis en Psychosociale basiskennis die voldoet aan de Plato-norm 2017 en Orthomoleculaire voeding/geneeskunde.
 • Je hebt affiniteit met (preventieve) gezondheidszorg; je wilt patiënten vanuit de kern genezen.
 • Je hebt een goed empathisch en analytisch vermogen,kunt goed systeemdenken en bent leer- en nieuwsgierig.
 • Je bent doelgericht en ondernemend ingesteld.
 • Je bent bereid om te investeren in de opbouw van je eigen praktijk (waarbij we je natuurlijk helpen).

 

Niet iedereen is per definitie geschikt om een BodySwitch vestiging te starten. We stellen hoge eisen en willen de beste zijn! Uiteraard hebben wij ook veel te bieden en onderscheiden ons ondermeer door innovatie. Dit concept sluit uitstekend aan bij bijvoorbeeld bestaande ondernemers en professionals in de zorg zoals therapeuten, basisartsen, huisartsen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, psychologen, diëtisten, medisch biologen, etc. De mogelijkheden bespreken we graag samen met jou!

Referenties

Onze eerste franchisenemer was Sicco Weertman die studeerde voor huisarts.Start je eigen bodyswitch franchise
Sicco vertelt wat zijn motivatie is geweest voor aansluiting bij BodySwitch:

‘Na mijn artsenexamen koos ik voor de cardiologie, eerst heb ik nog een half jaar bij de interne geneeskunde ervaring opgedaan. Vervolgens gedurende 3 jaar in 3 ziekenhuizen als arts-assistent cardiologie gewerkt. Hoewel ik inhoudelijk goed functioneerde kwam ik niet in opleiding, omdat ik volgens de opleiders “niet in de cultuur paste”. Daar hebben ze achteraf gelijk in gehad. Ik verzette mij onbewust tegen het productie denken en gebrek aan aandacht voor de individuele patiënt. Zonder dat ik het doorhad was ik mezelf aan het kwijtraken. Uiteindelijk kwam ik uit bij de huisartsopleiding. Dit leek mij het beste te passen: dicht bij de mensen, persoonlijke aandacht, meer tijd, bredere blik, enz. In de praktijk bleek echter dat ik nog steeds mijn passie niet kwijt kon en te weinig ruimte en tijd had om mij te verdiepen in de  individuele patiënt.

Bij toeval kwam ik tijdens mijn eerste jaar in contact met Frank Jonkers. In opeenvolgende gesprekken raakte ik steeds meer onder de indruk van zijn visie, gepassioneerde werkwijze en logische benadering van gezondheidsvraagstukken. Toen Frank mij vroeg om ook een BodySwitch vestiging te starten was ik direct geïnteresseerd. Het idee dat ik op een innovatieve, wetenschappelijk onderbouwde manier, afgestemd op de individuele persoon, zou kunnen werken aan de gezondheid van mensen sprak mij zeer aan. Daarom heb ik besloten de huisartsopleiding per direct te stoppen en mij volledig op mijn eigen BodySwitch praktijk te focussen.’

– Drs. Sicco Weertman, arts en franchisenemer Bodyswitch Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 CONVENTIES DOORBREKEN

“Laten we oude ontoereikende modellen en systemen vaarwel zeggen en nieuwe business creëren die we op creatieve, onverwachte manieren met veel passie en energie uitvoeren.”

Frank Jonkers
Franchisegever BodySwitch

 

Interesse?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over jouw mogelijkheden?
Vul dan het onderstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor het toesturen van meer informatie en het maken van een afspraak.

Paul den Dekker, directeur werving & selectie franchisenemers bij BodySwitch, gaat graag met je in gesprek om jouw mogelijkheden te bespreken!

Ook houden we regelmatig franchise informatiedagen waarvoor we je graag uitnodigen.

Tot binnenkort?

Contact

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

   JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

   BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.