Op zoek naar de oorzaak, is de start van herstel (Editie 3)

Inhoud van deze nieuwsbrief:

Wat als mijn schildklier niet goed functioneert?
Frank Jonkers (BodySwitch Emmen) stelt zich voor
Podcast 3: wat is een gezond Ketogeen dieet?
Doe mee met de Keto Switch Challenge (vanaf 23 oktober a.s.!)
Desk-ercise 1: Bewegingstips

 

Ik kom niet verder bij mijn huisarts… “Je moet er maar mee leren leven.”

Dagelijks horen wij dit terug van mensen die ons contacteren met gezondheidsklachten die maar niet overgaan. Ze voelen zich niet of onvoldoende gehoord in het reguliere circuit  – en zijn benieuwd wat de integrale orthomoleculaire geneeskunde voor hen kan opleveren.

BodySwitch licht hen graag in een vrijblijvend adviesgesprek toe welke van onze experts voor hun hulpvraag de beste partner is om het benodigde inzicht te krijgen in de oorzaak van hun klachten.

In deze nieuwsbrief meer hierover.

 

 

Wat als mijn schildklier niet goed functioneert?

Waarom de schildklier jouw gezondheid ernstig kan beïnvloeden!
De schildklier is een belangrijk orgaan dat een cruciale rol speelt in het reguleren van verschillende lichaamsprocessen. Het produceert hormonen zoals thyroxine (T4) en triiodothyronine (T3), die de stofwisseling en andere functies in ons lichaam beïnvloeden.

Schildklierhormonen zijn van cruciaal belang voor tal van lichaamsfuncties. Ze hebben een uitgebreide invloed op het metabolisme en de algehele gezondheid.

Helaas kunnen er problemen optreden in de schildklier die onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Alles hierover kun je lezen op onze website.

Lees verder 

 

Even voorstellen: Frank Jonkers – BodySwitch Emmen
-Specialist Auto-Immuunziekten en oprichter BodySwitch.

Mijn naam is Frank Jonkers (1966), specialist met focus op chronische ziektebeelden en auto-immuunziekten.

Vanuit mijn BodySwitch praktijk in Emmen help ik zowel kinderen als volwassenen om hun gezondheid te verbeteren en te behouden. Tevens ben ik auteur van “Kerngezond – Leefstijl als medicijn”, oprichter van het BodySwitch concept, schrijf ik diverse blogs en columns en geef ik lezingen.

Sinds 2002 bestudeer ik de rol die beweging, voeding, omgevings- en leefstijlfactoren spelen in relatie tot onze gezondheid. Mijn fascinatie hiervoor is ontstaan doordat ik zelf te maken heb gehad met ernstig overgewicht en gezondheidsklachten.

Mijn visie: op zoek naar de oorzaken is de start van genezing! Want als je weet wat er speelt en wat de oorzaken zijn, kun je gericht en effectief behandelen.

De unieke integrale behandelwijze die ik hanteer, is gebaseerd op vele opleidingen, wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring. In mijn praktijk help ik mensen op basis van een gerichte aanpak, waarbij ik géén symptomen bestrijd maar op zoek ga naar de achterliggende oorzaken van de klachten.

Om deze oorzaken structureel te kunnen aanpakken, neem ik uitgebreid de tijd voor de cliënt en doe ik de noodzakelijke onderzoeken middels o.a. gespecialiseerd laboratoriumonderzoek.

 

Behandeling vindt plaats vanuit de oorzaak van de klachten en het herstellen van de balans.

Aan de hand van de gevonden feiten stellen we een maatwerk behandelplan op. Ik ben gespecialiseerd in het op een natuurlijke en gezonde manier verminderen van aanhoudende (chronische) klachten. In het bijzonder:

Wil je meer weten over mij of mijn aanpak? Voel je dan vrij op mijn praktijkpagina te bezoeken op de website van BodySwitch.

Meer over Frank 

 

Verhuisd van Heemskerk naar Emmen
Voorheen had ik mijn praktijk in Heemskerk (Noord-Holland) en daar is het ook allemaal begonnen. In 2011 heb ik BodySwitch opgericht, toen de eerste en enige praktijk in Heemskerk, wat nu is uitgegroeid tot het huidige netwerk van praktijken verspreid over heel Nederland.
Sinds augustus 2023 ben ik woonachtig in Emmen en is natuurlijk ook mijn praktijk meeverhuisd. Mijn passie ligt bij het 1:1 helpen van mensen waarbij mijn focus ligt op chronische ziektebeelden en zogenaamde auto-immuunziekten.

In Heemskerk had ik al sinds enkele jaren de praktijk aan huis en nu in Emmen ook weer. Een mooie praktijkruimte en wachtruimte waar ik heel blij mee ben en waar ik mijn cliënten nog beter kan helpen.

 

Keto Podcast aflevering 3 – Wat is een gezond ketogeen dieet en wat is het niet?

In deze Podcast-aflevering wordt besproken wat een Ketogeen dieet eigenlijk is. Of beter gezegd: wat een GEZOND Ketogeen dieet is. Daarnaast bespreken we wat het vooral NIET is. Ook hoor je wat het verschil is tussen een koolhydraatbeperkt dieet, een koolhydraatarm dieet en een ketogeen dieet.

Benieuwd geworden? Dat en meer hoor je in deze aflevering van de Keto Podcast.

Klik hier om de podcast te luisteren 

 

Doe mee met de Keto Switch Challenge!

Van 23 oktober tot 5 november gaan we weer switchen!!
Voel zelf de kracht van ketose en zet de eerste grote stap naar een lichter, gezonder en energieker leven.Voor slechts €57 doe je mee.

Je krijgt hiervoor:

  • 6 live groepcalls met Louisette Blikkenhorst
  • Dagelijks nieuwe lessen en opdrachten

En toegang tot de Keto Switch Challenge Community.

Meer informatie 

 

Desk-ercise deel 1: tips om meer te bewegen op je werk

De hele dag zitten kost ons levensjaren. Ondanks dit feit, zitten de meeste Nederlanders de hele dag op kantoor en ontspannen ze na het werk. Zitten vergroot het risico op rugproblemen, obesitas gerelateerde ziektes en verkort onze levensduur.
Veel van ons hebben zulke drukke agenda’s, dat het lastig is om daar een work-out in te plannen. Maar! Lichamelijk actief blijven gedurende de dag, het is makkelijker dan je denkt!
Ga de zitziekte te lijf met Desk-ercise!

Meer weten? Klik op de knop hieronder.

Lees verder 

 

BodySwitch heeft als missie om zoveel mogelijk mensen te helpen ‘Natuurlijk Gezond’ te worden. Als onderdeel daarvan sturen wij informatieve e-mails (zoals deze), om jou op weg te helpen naar een betere gezondheid. Daarbij willen we je erop attenderen dat onze website vol staat met tips en advies over voeding, leefstjil en gezondheid.

Met een gezonde groet,

Team BodySwitch
Hét Expert Netwerk voor Leefstijlgeneeskunde

Maak een afspraak 

Naar de webshop 

Contact

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.