logo

BodySwitch Heemskerk – Orthomoleculair therapeut

Gezond en fit worden op een natuurlijke manier. Wil jij dat ook?

BodySwitch Heemskerk – Specialist in Chronische ziekten, Auto-immuun ziekten en Maag- en Darmklachten

Mijn naam is Frank Jonkers, Integraal behandelaar en specialist met focus op chronische ziektebeelden en auto-immuunziekten. Vanuit mijn BodySwitch praktijk in Heemskerk help ik zowel kinderen als volwassenen om hun gezondheid te verbeteren en te behouden. Tevens ben ik auteur van ”Kerngezond – Leefstijl als medicijn”, ben ik oprichter van het BodySwitch concept, schrijf ik diverse columns en geef ik lezingen. Sinds 2002 bestudeer ik de rol die beweging, voeding, omgevings- en leefstijlfactoren spelen in relatie tot onze gezondheid. Mijn fascinatie hiervoor is ontstaan doordat ik zelf te maken heb gehad met ernstig overgewicht en gezondheidsklachten.

Inmiddels heb ik al ver over de duizend mensen al geholpen om hun gezondheid weer terug te krijgen en te behouden.

De unieke centrale behandelwijze die ik hanteer, is gebaseerd op vele opleidingen, wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring. In mijn praktijk help ik mensen op basis van een gerichte aanpak, waarbij ik géén symptomen bestrijd maar op zoek ga naar de achterliggende oorzaken van de klachten. Om deze oorzaken structureel te kunnen aanpakken, neem ik uitgebreid de tijd voor de cliënt en doe ik de noodzakelijke onderzoeken middels o.a. gespecialiseerd laboratoriumonderzoek. Behandeling vindt plaats vanuit de oorzaak van de klachten en het herstellen van de balans. Aan de hand van de gevonden feiten stellen we een maatwerk behandelplan

Ik ben gespecialiseerd in het op een natuurlijke en gezonde manier verminderen van aanhoudende (chronische) klachten.

Mijn specifieke aandachtsgebieden zijn:

 • Chronische darmziekten zoals: IBD – Ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa , PDS (Prikkelbare darm)
 • Maag- en darmklachten zoals Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) en andere buik- en darmklachten
 • Auto-Immuunziekten zoals Reuma, ALS, MS (Multiple Sclerose),
 • Chronisch vermoeidheidssyndroom en -klachten
 • Overgewicht & Obesitas
 • Diabetes Mellitus

Aan de hand van complete diagnostiek breng ik de oorzaken van het ziektebeeld in kaart om dit vervolgens gericht te behandelen. Dit doen we op een gezonde en natuurlijke manier waarbij de focus ligt op het herstel van uw lichaam. Hierdoor zullen (chronische) klachten minder worden of geheel verdwijnen. Meer weten? Bel dan gerust met Frank Jonkers via 0251 – 234 000 of neem contact op. En laten we bespreken wat ik voor u kan doen. Vaak is dat meer dan u nu wellicht denkt.

Tot ziens in mijn praktijk?

Frank Jonkers

Orthomoleculair specialist: Frank Jonkers

Mijn visie: Op zoek naar de oorzaken is de start van genezing! Want als je weet wat er speelt en wat de oorzaken zijn kun je gericht en effectief behandelen.

Ben je bereid om actie te ondernemen en aan de slag te gaan met je gezondheid? Ik ga graag met je aan de slag om de oorzaak van je klachten aan te pakken en meer kwaliteit van leven te creëren! Om dit te bereiken maak ik een persoonlijk plan van aanpak en geef ik je persoonlijke begeleiding.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op om kennis te maken of een intake-gesprek in te plannen.

Tot ziens in mijn praktijk!

BodySwitch Heemskerk – Frank Jonkers

Noorddorperweg 10
1968 LN Heemskerk

Telefoon: 0251234000

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 09:00 – 17:00

Lidnummer MBOG
1145TL
BTW-nummer
NL001980400B29
mbog_logo

Praktijk BodySwitch Heemskerk in een Notendop

BodySwitch Heemskerk, orthomoleculair therapeut Frank Jonkers, helpt mensen met gezondheidsklachten om weer gezond te worden. Frank is integraal behandelaar en orthomoleculair specialist, met focus op chronische ziektebeelden en auto-immuunziekten.

BodySwitch Heemskerk is gevestigd op een unieke plek in Heemskerk en heeft ook een eigen groente- en moestuin met kas waar Frank zo goed als zelfvoorzienend groente teelt van volledig ecologische en biologische en NON-GMO kwaliteit. Voeding is immers de basis voor een gezond leven.

Vanuit de BodySwitch praktijk in Heemskerk helpt Frank zowel kinderen als volwassenen om hun gezondheid te verbeteren en te behouden. Als oprichter van BodySwitch weet Frank als geen ander hoe de BodySwitch-aanpak werkt en hoe hij jou kan helpen.

Wil je weten wat Frank voor jou kan betekenen, neem dan contact op. BodySwitch Heemskerk hanteert een unieke centrale behandelwijze, die is gebaseerd op vele opleidingen, wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring. Onze aanpak is er op gericht om niet symptomen te bestrijden, maar de oorzaak van je klachten.

En dat is wat BodySwitch Heemskerk uniek maakt. Als orthomoleculair specialist deelt Frank tevens zijn kennis via diverse columns en lezingen, en is hij auteur van zijn boek ”Kerngezond – Leefstijl als medicijn”.

Previous
Next
orthomoleculair-therapeut-frank-jonkers

Specialisatie BodySwitch Heemskerk

BodySwitch Heemskerk is gespecialiseerd in het op een natuurlijke en gezonde manier verminderen van aanhoudende (chronische) klachten.

De specifieke aandachtsgebieden zijn:

Tarieven BodySwitch Heemskerk

Voorbereiding Intake

Voorbereiden intake voorafgaand aan het Intake consult*
€65,-
Dit betreft de kosten voor het voorbereiden en inlezen in de vragenlijst voorafgaand aan uw intake consult.

Intake

1e intake consult standaard (tot max. 75 min)

 • Bespreken uitkomsten Online vragenlijst
 • Voedingsdagboek
 • Bespreken inzichten analyse
€195,-

1e intake consult uitgebreid (tot max. 105 min), bij uitgebreide klachten

 • Bespreken uitkomsten Online vragenlijst
 • Voedingsdagboek
 • Bespreken inzichten analyse
€249,-

Aanvraag laboratoriumonderzoek

Aanvraag bloed- of fecesonderzoek (per onderzoek)**

 • Aanvraag laboratorium onderzoek (in overleg)
 • Analyse van de resultaten van het onderzoek
 • Toelichting op de resultaten van het onderzoek
€55,-

*) Dit bedrag komt bij de kosten van het standaard intake consult of het uitgebreide intake consult. !!!Belangrijk voor u:  Het intake consult en een goede voorbereiding daarop is enorm belangrijk om direct een compleet beeld te krijgen van je situatie. Op basis daarvan kan ik je optimaal helpen bij het behalen van je doelstellingen. Een goed begin is immers het halve werk! En dat kan alleen met een gedegen aanpak.

**) Dit is exclusief de externe laboratoriumkosten. Een opgave hiervan komt aan bod tijdens het intake consult.

Persoonlijke plannen

Opstellen persoonlijk behandelplan (standaard)
€195,-
Opstellen persoonlijk behandelplan (complex)
€390,-
Opstellen persoonlijk voedingsplan
€125,-

Consulten

Consult kort of telefonisch (max. 25 min.)
€65,-
Consult standaard (max. 50 min.)
€125,-
Consult lang/Bespreken behandelplan standaard (max. 75 min)
€195,-
Consult uitgebreid / Bespreken behandelplan complex (max. 105 min)
€249,-

Bekijk de vlog van een cliënt van BodySwitch Heemskerk!

Bekijk de vlog van Paula Smit “uitliefdevoorjezelfleven” over de rol van voeding bij chronische ziektes. Hieronder een citaat van Paula.

”Vandaag was ik op bezoek bij Frank Jonkers van Bodyswitch. Zóóóóó interessant!! Deze man heeft al ongelooflijk veel mensen van de medicijnen af gekregen, door een (op maat gemaakte) voedingspatroon in te zetten. Voor mij nog een mooie uitdaging om nóg meer met voeding te doen!”

Bekijk de video!

Interview Frank Jonkers – Fit met Voeding (Magazine)

Onlangs is orthomoleculair therapeut Frank Jonkers geïnterviewd door Fit met Voeding. Het interview is exclusief verkrijgbaar in het Fit met Voeding magazine (Nr 2, 2021) en bij ons op de website.

Download het PDF bestand of bekijk het artikel op onze website:

Fit met Voeding magazine – Interview Frank Jonkers
Bekijk op onze website >>>

fit-met-voeding-interview-frank-jonkers

Klantervaringen

Blogs en artikelen van Frank Jonkers

Frank Jonkers is specialist op het gebied van chronische ziekten, darmklachten en auto immuunziekten. Om jou te informeren over alternatieve geneeswijzen heeft Frank tientallen blogs en artikelen geschreven.

Bekijk hier de publicaties van BodySwitch Heemskerk.

Beter slapen door gezonde voeding
De juiste voeding draagt bij aan een goede nachtrust. Dit heeft verschillende redenen. Eten heeft invloed op je darmen en spijsvertering, de aanmaak van slaaphormonen en je bloedsuikerspiegel. En al deze dingen hebben weer invloed op je nachtrust. Goed slapen begint dus met goed eten.
Chronische klachten met je darmen als oorzaak
Veel lichamelijke klachten, chronische ziektebeelden en auto-immuunziekten ontstaan vanuit de darmen. Hart- en vaatziekten, eczeem, migraine, Multiple Sclerose en reuma kunnen allemaal te maken hebben met darmproblemen. Veelal hebben mensen buikpijn, verstopping of juist aanhoudende diarree, prikkelbare darm (PDS), Ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa. Misschien wordt je verteld dat je maar met deze klachten moet leren leven. Maar is dat wel zo?
Rol van voeding bij hart- en vaatziekten
Wist je dat hart- en vaatziekten één van de meestvoorkomende doodsoorzaken in Nederland zijn? Een zeer zorgelijke ontwikkeling, zeker wanneer je bedenkt dat er met bepaalde aanpassingen veel ellende voorkomen had kunnen worden. Wist je dat voeding enorm belangrijk is bij de behandeling van hart- en vaatziekten? Ontdek hier waarom en lees meer over hart- en vaatziekten!
Voeding als bouwsteen voor je gezondheid
Wist je dat...een half miljoen Nederlanders een te trage schildklier hebben? Misschien probeer jij al jaren wat gewicht kwijt te raken, maar wat je ook probeert, de kilo's blijven eraan. Bovendien voel je je vermoeid, ondanks dat je eigenlijk iedere nacht netjes acht uur slaap krijgt. Een schildklieraandoening brengt veel ongemak met zich mee. Voeding is dé bouwsteen voor gezondheid en kan helpen de schildklierfunctie te herstellen.
Reuma
Reumatische klachten verminderen? Door een aangepast voedingsplan, aangevuld met specifieke en doelgerichte supplementen om processen te herstellen, zal de levenskwaliteit van iemand met reuma aanzienlijk verbeteren. De behandeling is gebaseerd op lichaamsvriendelijke stoffen, met als doel de gezondheid en processen zo goed mogelijk te herstellen. Ben je benieuwd hoe wij kunnen helpen om je reumatische klachten te verminderen? Neem dan contact op met Frank Jonkers van BodySwitch Heemskerk!

Heb je gezondheid klachten? Maak dan een afspraak met BodySwitch Heemskerk!

JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.