BodySwitch Heemskerk - Orthomoleculair therapeut

Gezond en fit worden op een natuurlijke manier. Wil jij dat ook?

BodySwitch Heemskerk – Specialist in Chronische ziekten, Auto-immuun ziekten en Maag- en Darmklachten

Mijn naam is Frank Jonkers, Integraal behandelaar en specialist met focus op chronische ziektebeelden en auto-immuunziekten. Vanuit mijn BodySwitch praktijk help ik zowel kinderen als volwassenen om hun gezondheid te verbeteren en te behouden. Tevens ben ik auteur van ”Kerngezond – Leefstijl als medicijn”, ben ik oprichter van het BodySwitch concept, schrijf ik diverse columns en geef ik lezingen. Sinds 2002 bestudeer ik de rol die beweging, voeding, omgevings- en leefstijlfactoren spelen in relatie tot onze gezondheid. Mijn fascinatie hiervoor is ontstaan doordat ik zelf te maken heb gehad met ernstig overgewicht en gezondheidsklachten.

Inmiddels heb ik al ver over de duizend mensen al geholpen om hun gezondheid weer terug te krijgen en te behouden.

De unieke centrale behandelwijze die ik hanteer, is gebaseerd op vele opleidingen, wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring. In mijn praktijk help ik mensen op basis van een gerichte aanpak, waarbij ik géén symptomen bestrijd maar op zoek ga naar de achterliggende oorzaken van de klachten. Om deze oorzaken structureel te kunnen aanpakken, neem ik uitgebreid de tijd voor de cliënt en doe ik de noodzakelijke onderzoeken middels o.a. gespecialiseerd laboratoriumonderzoek. Behandeling vindt plaats vanuit de oorzaak van de klachten en het herstellen van de balans. Aan de hand van de gevonden feiten stellen we een maatwerk behandelplan

Ik ben gespecialiseerd in het op een natuurlijke en gezonde manier verminderen van aanhoudende (chronische) klachten.

Mijn specifieke aandachtsgebieden zijn:

 • Chronische darmziekten zoals: IBD – Ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa , PDS (Prikkelbare darm)
 • Maag- en darmklachten zoals Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) en andere buik- en darmklachten
 • Auto-Immuunziekten zoals Reuma, ALS, MS (Multiple Sclerose),
 • Chronisch vermoeidheidssyndroom en -klachten
 • Overgewicht & Obesitas
 • Diabetes Mellitus

Aan de hand van complete diagnostiek breng ik de oorzaken van het ziektebeeld in kaart om dit vervolgens gericht te behandelen. Dit doen we op een gezonde en natuurlijke manier waarbij de focus ligt op het herstel van uw lichaam. Hierdoor zullen (chronische) klachten minder worden of geheel verdwijnen. Meer weten? Bel dan gerust met Frank Jonkers via 0251 – 234 000 of 0591 – 308 421 of neem contact op. En laten we bespreken wat ik voor u kan doen. Vaak is dat meer dan u nu wellicht denkt.

*** LET OP!  Per 2 augustus 2023 is de praktijk van Frank Jonkers fysiek verhuisd naar Emmen  zie www.bodyswitch.nl/emmen
Consulten vanuit de regio Heemskerk of zelfs geheel landelijk kunnen uitstekend via video beeldbellen zoals Skype, Zoom enzovoort.
Logistiek is alles uitstekend in te regelen op afstand door bijvoorbeeld het materiaal voor feces en bloed onderzoek per post toe te sturen.
Bloed prikken kan altijd bij u in de buurt.  Neem contact op met Frank Jonkers van BodySwitch Emmen om de mogelijkheden te bespreken.
De contact gegevens kunt u vinden op www.bodyswitch.nl/emmen.

Tot ziens in mijn praktijk?

Frank Jonkers

Orthomoleculair specialist: Frank Jonkers

Mijn visie: Op zoek naar de oorzaken is de start van genezing! Want als je weet wat er speelt en wat de oorzaken zijn kun je gericht en effectief behandelen.

Ben je bereid om actie te ondernemen en aan de slag te gaan met je gezondheid? Ik ga graag met je aan de slag om de oorzaak van je klachten aan te pakken en meer kwaliteit van leven te creëren! Om dit te bereiken maak ik een persoonlijk plan van aanpak en geef ik je persoonlijke begeleiding.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op om kennis te maken of een intake-gesprek in te plannen.

Tot ziens in mijn praktijk!

Openingstijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

09:00 - 17:00

09:00 - 17:00

09:00 - 17:00

09:00 - 17:00

09:00 - 17:00

Gesloten

Gesloten


BTW
NL001980400B29

Beroepsvereniging
MBOG

Lidnummer
1145TL
SCAG

Tarieven BodySwitch Heemskerk

Bekijk via onderstaande link het overzicht van alle actuele behandelingen en tarieven.

Praktijk BodySwitch Heemskerk in een Notendop

BodySwitch Heemskerk, orthomoleculair therapeut Frank Jonkers, helpt mensen met gezondheidsklachten om weer gezond te worden. Frank is integraal behandelaar en orthomoleculair specialist, met focus op chronische ziektebeelden en auto-immuunziekten.
BodySwitch Heemskerk was de eerste BodySwitch praktijk van BodySwitch oprichter Frank Jonkers en is gestart in 2011.

BodySwitch Heemskerk (Frank Jonkers) was gevestigd in Heemskerk, maar is verhuisd naar Emmen per 1 augustus 2023!
Nieuwe afspraken kunnen uiteraard wel worden gemaakt en ik kan u uitstekend helpen middels Video beeldbellen. Testmaterialen voor labonderzoek kunnen per post worden toegezonden en u kunt bloed laten prikken bij een bloedprikpunt bij u in de buurt.  Uiteraard kunnen we dit rustig bespreken.
Natuurlijk ben je ook van harte welkom in mijn nieuwe praktijk en locatie in Emmen!

Vanuit de virtuele BodySwitch praktijk in Heemskerk helpt Frank zowel kinderen als volwassenen om hun gezondheid te verbeteren en te behouden. Als oprichter van BodySwitch weet Frank als geen ander hoe de BodySwitch-aanpak werkt en hoe hij jou kan helpen.

Wil je weten wat Frank voor jou kan betekenen, neem dan contact op. BodySwitch Heemskerk hanteert een unieke centrale behandelwijze, die is gebaseerd op vele opleidingen, wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring. Onze aanpak is er op gericht om niet symptomen te bestrijden, maar de oorzaak van je klachten.

En dat is wat BodySwitch Heemskerk uniek maakt. Als orthomoleculair specialist deelt Frank tevens zijn kennis via diverse columns en lezingen, en is hij auteur van zijn boek ”Kerngezond – Leefstijl als medicijn”.

Specialisatie BodySwitch Heemskerk

BodySwitch Heemskerk is gespecialiseerd in het op een natuurlijke en gezonde manier verminderen van aanhoudende (chronische) klachten.

De specifieke aandachtsgebieden zijn:

Reviews

Klantervaringen

Lees hier de ervaringen van anderen.
Een tevreden verpleegkundige en familie

Sinds mijn jeugd heb ik al te kampen met eczeem en buikklachten. In al die jaren heb ik vrijwel alle wel bekende hormonale zalfjes gebruikt, medicatie, antibiotica, injecties etc. Wetende dat alles tijdelijk is, en bewust dat de klachten uiteindelijk toch weer opkwamen spelen. Zo ging het al jaren lang. Ik kreeg weer energie als er ‘ tijdelijk’ geen klachten waren. Mijn lichaam was moe en ik had ook vele andere klachten. Zo had ik veel hoofdpijn, mijn stoelgang was niet goed, en voelde mij een soort van ‘ ziek’. Een ander kon niet voelen hoe ik mij voelde. Die ervaring kon ik niet delen. Zelf ben ik ook op zoek gegaan naar oplossingen. Ik liet bijvoorbeeld de zuivel staan voor een langere periode. En zo waren er nog meer voorbeelden. Tijdens mijn eerste zwangerschap en na de zwangerschap werden alle klachten vele malen erger. Daarom besloot ik op onderzoek te gaan. Om een beeld te krijgen hoe erg het was; ik kon mijn werkzaamheden als verpleegkundige niet goed beoefenen. Mijn handen waren zo stuk en geïnfecteerd van het eczeem. Daarbij had ik darmklachten en extreme vermoeidheid. Zo kwam ik op het internet BodySwitch Heemskerk, Frank Jonkers tegen. Toen ik deze website bekeek was het eigenlijk te mooi om waar te zijn. Toch heb ik een afspraak gemaakt. N.a.v. mijn klachten is Frank Jonkers een behandelplan gaan opstellen nadat ik bloed en feces had ingeleverd. Ik bleek gevoelig te zijn voor gluten, zuivel en ei en waren er darmproblemen die de basis vormden voor de klachten die ik altijd al had. Het dieet, oftewel een switch maken in je voeding is echt heel moeilijk. Ik deed dit in combinatie met voedingssupplementen, die essentieel waren om de problemen op te lossen. Tijdens deze switch heb ik heel wat obstakels gehad, van waar kun je wat kon kopen tot het lezen van etiketten. Elke keer als ik voedsel nam wat ik niet kon verdragen moest ik op de blaren zitten. Op den duur liet ik al het voedsel staan waar ik heftig op reageerde. Na ongeveer 2 maanden kon ik al mijn crèmes laten staan en de buikpijn was nagenoeg weg. Ik voel mij beter dan ooit! De energie kwam weer terug! Inmiddels hebben mijn meiden ook onderzoek en behandeling gehad. Zij hadden een beetje vergelijkbare klachten als mij. Het is een wereld van verschil hoe zij zich voelen! Ze hebben geen buikpijn of eczeem meer en zitten vol energie. Ons hele gezin eet nu wat ons lichaam kan verdragen en waar wij ons goed bij voelen! Er zijn inmiddels aardig wat kosten gemaakt, maar het is het dubbel en dwars waard!!

Winny

Ik ben bij BodySwitch Heemskerk terechtgekomen omdat ik al jaren last heb van diarree, darm- en vermoeidheidsklachten. Door het testen van bloed en ontlasting kreeg ik al heel snel inzicht in wat de oorzaken van mijn klachten waren. Mijn therapeut, Frank Jonkers heeft op basis van de uitslag van de testen een behandelplan met mij opgesteld en na een week begon ik me beter te voelen. Ik slikte diarree remmers en lactase pillen maar daarmee kon ik snel stoppen. Ik volg nu een dieet met lactose en glutenvrije producten, met daarop een aanvulling van voedingssupplementen. Na 14 jaar (!) heb ik geen last meer van diarree! Dankzij de behandelaanpak van Frank Jonkers van BodySwitch Heemskerk heb ik mijn leven weer terug.

Fionulla

De aanpak van BodySwitch was heel anders dan ik gewend was. Ze gaan heel persoonlijk in op de patiënt. Ze stellen veel vragen en doen onderzoek naar de oorzaak van de ziekte. Het resultaat is geweldig: ik ben van mijn medicijnen af en heb nergens meer last van.”

Anika Apeldoorn-van der Zon (32 jaar)

“Na jaren van altijd vage klachten, wat begon in het begin van de puberteit, altijd overal pijntjes die later overgingen in echt serieuze pijnen, kreeg ik eindelijk in 2016/2017 de diagnose Fibromyalgie. Deze diagnose kreeg ik omdat de reguliere geneeskunde verder niets kon vinden en diverse andere ziektes, zoals reuma en ms, hadden uitgesloten. Conclusie: leer er maar mee leven. Nog een paar jaar doorgesukkeld, waarbij de pijnen en de vermoeidheid steeds erger werden, ik avonden lang niet van de bank kon komen omdat ik niet kon bewegen van de pijn. Op deze manier kan ik niet de moeder voor mijn dochter zijn die ik wil zijn, niet de partner, de vriendin en collega van, maar nog belangrijker: ik kon niet mezelf zijn. Ik was het zat. Ik was 31 jaar, nog veel te jong om dit te accepteren en er niets mee te doen. Ik zocht hulp en vond de praktijk van Frank Jonkers: BodySwitch Heemskerk. Frank is Orthomoleculair therapeut maar werkt breder (integraal, allesomvattend) met focus op voeding als medicijn, omgevingsfactoren en leefstijl. Frank maakt gebruik van zeer uitgebreid bloed en ontlasting onderzoek wat veel verder gaat dan bij de huisarts of het ziekenhuis. Het is gericht op het in kaart brengen van de oorzaken van de klachten. Een hele andere aanpak. Er werd uitgebreid onderzoek gedaan en aan de hand daarvan is samen met Frank een uitgebreid behandelplan opgesteld. Door o.a. het verbannen van gluten en zuivel (alles wat met melk te maken heeft) uit mijn dieet en het nemen van diverse supplementen om o.a. tekorten aan te vullen en achterliggende problemen op te lossen, viel ik in eerste instantie 15 kg af (niet het hoofddoel, wel mooi meegenomen) na een maand merkte ik verschil: mijn buik was rustiger en regelmatiger, mijn huid was rustig, haar en nagels groeiden snel maar bovenal: ik had geen pijn meer en heel veel energie! Frank is natuurlijk geen wonderdokter maar zoekt wel middels gespecialiseerde onderzoeken naar de achterliggende oorzaken. Hij stelt een goed plan op maar je moet het vervolgens wel echt zelf doen en uitvoeren en er voor gaan, maar zonder Frank lag ik nu waarschijnlijk nog op de bank te huilen van de pijn. Ik ben nog elke dag blij dat ik deze stap heb gezet!”

Bekijk de vlog van een cliënt van BodySwitch Heemskerk!

Bekijk de vlog van Paula Smit “uitliefdevoorjezelfleven” over de rol van voeding bij chronische ziektes. Hieronder een citaat van Paula.

”Vandaag was ik op bezoek bij Frank Jonkers van Bodyswitch. Zóóóóó interessant!! Deze man heeft al ongelooflijk veel mensen van de medicijnen af gekregen, door een (op maat gemaakte) voedingspatroon in te zetten. Voor mij nog een mooie uitdaging om nóg meer met voeding te doen!”

Interview Frank Jonkers – Fit met Voeding (Magazine)

Onlangs is orthomoleculair therapeut Frank Jonkers geïnterviewd door Fit met Voeding. Het interview is exclusief verkrijgbaar in het Fit met Voeding magazine (Nr 2, 2021) en bij ons op de website.

Download het PDF bestand of bekijk het artikel op onze website:

Tarieven BodySwitch Heemskerk

Voorbereiding Intake

Voorbereiden intake voorafgaand aan het Intake consult*

 

€ 65,-

Dit betreft de kosten voor het voorbereiden en inlezen in de vragenlijst voorafgaand aan uw intake consult.

Aanvraag laboratoriumonderzoek

Aanvraag bloed- of fecesonderzoek (per onderzoek)**

 • Aanvraag laboratorium onderzoek (in overleg)
 • Analyse van de resultaten van het onderzoek
 • Toelichting op de resultaten van het onderzoek
€ 55,-

*) Dit bedrag komt bij de kosten van het standaard intake consult of het uitgebreide intake consult. !!!Belangrijk voor u:  Het intake consult en een goede voorbereiding daarop is enorm belangrijk om direct een compleet beeld te krijgen van je situatie. Op basis daarvan kan ik je optimaal helpen bij het behalen van je doelstellingen. Een goed begin is immers het halve werk! En dat kan alleen met een gedegen aanpak.

**) Dit is exclusief de externe laboratoriumkosten. Een opgave hiervan komt aan bod tijdens het intake consult.

Consulten

1e intake consult standaard (tot max. 75 min)

 • Bespreken uitkomsten Online vragenlijst
 • Voedingsdagboek
 • Bespreken inzichten analyse
€ 195,-

1e intake consult uitgebreid (tot max. 105 min), bij uitgebreide klachten

 • Bespreken uitkomsten Online vragenlijst
 • Voedingsdagboek
 • Bespreken inzichten analyse
€ 249,-

Opstellen persoonlijk voedingsplan

€ 125,-

Consulten

Consult kort of telefonisch (max. 25 min.)

€ 65,-

Consult standaard (max. 50 min.)

€ 125,-

Consult lang/Bespreken behandelplan standaard (max. 75 min)

€ 195,-

Consult uitgebreid / Bespreken behandelplan complex (max. 105 min)

€ 249,-

Persoonlijke plannen

Opstellen persoonlijk behandelplan (standaard)

€ 195,-

Opstellen persoonlijk behandelplan (complex)

€ 390,-

Opstellen persoonlijk voedingsplan

€ 125,-

Blogs en artikelen van Frank Jonkers

Bekijk hier de publicaties van BodySwitch Heemskerk

Slapen begint met goed eten

De juiste voeding draagt bij aan een goede nachtrust. Dit heeft verschillende redenen. Eten heeft invloed op je darmen en spijsvertering, de aanmaak van slaaphormonen en je bloedsuikerspiegel. En al deze dingen hebben weer invloed op je nachtrust. Goed slapen begint dus met goed eten.

Lees verder

Vetten: vet goed of vet slecht?

Vetten. Zijn ze goed of slecht voor je lichaam? Lees hier alles over de feiten en fabels en ontdek de waarheid over vetten. Frank Jonkers van BodySwitch Heemskerk vertelt erover.

Lees verder

De meeste chronische klachten ontstaan vanuit je darmen!

Veel lichamelijke klachten, chronische ziektebeelden en auto-immuunziekten ontstaan vanuit de darmen. Hart- en vaatziekten, eczeem, migraine, Multiple Sclerose en reuma kunnen allemaal te maken hebben met darmproblemen. Veelal hebben mensen buikpijn, verstopping of juist aanhoudende diarree, prikkelbare darm (PDS), Ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa. Misschien wordt je verteld dat je maar met deze klachten moet leren leven. Maar is dat wel zo?

Lees verder

Waar het hart vol van is………

Wist je dat hart- en vaatziekten één van de meestvoorkomende doodsoorzaken in Nederland zijn? Een zeer zorgelijke ontwikkeling, zeker wanneer je bedenkt dat er met bepaalde aanpassingen veel ellende voorkomen had kunnen worden. Wist je dat voeding enorm belangrijk is bij de behandeling van hart- en vaatziekten? Ontdek hier waarom en lees meer over hart- en vaatziekten!

Lees verder

Omgaan met diabetes? Weet wat je eet!

Heb jij diabetes? Het aanpassen van je leefstijl, door gezonder te eten en meer lichaamsbeweging, zal direct positieve gevolgen hebben. Lees hier meer over diabetes en de behandelingsmogelijkheden.

Lees verder

Auto-immuunziekten

Wat weet jij over de klachten en de behandelingsmogelijkheden? Wist je dat vrouwen een groter risico lopen om een auto-immuunziekte te krijgen dan mannen?

Lees verder

Schildklierproblemen? Voeding is dé bouwsteen voor gezondheid!

Wist je dat…een half miljoen Nederlanders een te trage schildklier hebben? Misschien probeer jij al jaren wat gewicht kwijt te raken, maar wat je ook probeert, de kilo’s blijven eraan. Bovendien voel je je vermoeid, ondanks dat je eigenlijk iedere nacht netjes acht uur slaap krijgt. Een schildklieraandoening brengt veel ongemak met zich mee. Voeding is dé bouwsteen voor gezondheid en kan helpen de schildklierfunctie te herstellen.

Lees verder

Reuma de baas met de juiste leefstijl!

Reumatische klachten verminderen? Door een aangepast voedingsplan, aangevuld met specifieke en doelgerichte supplementen om processen te herstellen, zal de levenskwaliteit van iemand met reuma aanzienlijk verbeteren. De behandeling is gebaseerd op lichaamsvriendelijke stoffen, met als doel de gezondheid en processen zo goed mogelijk te herstellen. Ben je benieuwd hoe wij kunnen helpen om je reumatische klachten te verminderen? Neem dan contact op met Frank Jonkers van BodySwitch Heemskerk!

Lees verder

Contact

Heb je gezondheidsklachten? Maak dan een afspraak met: BodySwitch Heemskerk!

JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.