BodySwitch Leeuwarden - Orthomoleculair therapeut

Gezond en fit worden op een natuurlijke manier. Wil jij dat ook?

Welkom bij BodySwitch Leeuwarden: Orthomoleculair arts, specialist in leefstijlgeneeskunde en auto-immuunziekten

Ben jij recent gediagnosticeerd met een auto-immuunziekte? Of loop je al langere tijd rond met klachten van een auto-immuun of andere chronische ziekte? En geloof je dat het beter kan en wil je graag de regie over je gezondheid terug, dan ben je bij BodySwitch Leeuwarden aan het juiste adres.

Mijn naam is Laura Leichtenberg, orthomoleculair arts werkzaam bij BodySwitch Leeuwarden en ik help je graag om je weer gezond en fit te voelen. Dit doe ik door leefstijl in te zetten als ‘tool’ om jou van je klachten af te helpen.

Bij BodySwitch nemen we alle klachten serieus en behandelen we je klachten vanuit de kern, niet vanuit symptomen. Reguliere geneeskunde is met name gericht op het bestrijden van klachten en ik richt mij liever op het zoeken naar- en oplossen van de onderliggende oorzaak zodat ik je écht kan helpen.

Wanneer we de oorzaak hebben achterhaald, stellen we een persoonlijk behandelplan op.

Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

Ben je benieuwd wat BodySwitch voor jou kan betekenen? En zou je graag eerst nog een aantal vragen stellen over mijn werkwijze? Plan dan een vrijblijvend, kort telefonisch kennismakingsgesprek in ! Klik op de knop hieronder om een afspraak te maken.

Wil je je liever direct aanmelden voor een (online) intake, kies dan voor het maken van een afspraak. Voorafgaand aan de intake nemen we een uitgebreide vragenlijst af. Samen bepalen we vervolgens je behandeldoel en de duur van het traject.

Bij overige vragen kun je per e-mail of telefonisch contact met mij opnemen.

Orthomoleculair Arts: Laura Leichtenberg

Mijn visie:

“Patiënten (met chronische ziekten en/of klachten) de regie teruggeven en op weg helpen naar hun optimale gezondheid is mijn passie. In mijn werk combineer ik mijn basis vanuit de reguliere geneeskunde met een verscheidenheid aan leefstijl tools en mijn persoonlijke ervaring als chronisch zieke patiënt.

Het vinden én aanpakken van de oorzaak van het probleem, om zo tot een langdurige oplossing te komen, dat is voor mij het mooiste wat er is!“

Wil je meer over mij weten? Bekijk dan ook mijn persoonlijke pagina.

Openingstijden

Op afspraak

Maandag t/m donderdag op afspraak


Beroepsvereniging
MBOG

Lidnummer
1521 AL
SCAG

Tarieven BodySwitch Leeuwarden

Bekijk via onderstaande link het overzicht van alle actuele behandelingen en tarieven.

Specialisatie BodySwitch Leeuwarden

BodySwitch Leeuwarden is gespecialiseerd in het op een natuurlijke en gezonde manier verminderen van gezondheidsklachten en het verbeteren van je gezondheid. Orthomoleculair arts Laura Leichtenberg is vooral gespecialiseerd in auto-immuunziekten, met een focus op schildklierklachten.

De specialismen van BodySwitch Leeuwarden zijn:

Een orthomoleculair behandelplan op maat

Zoals aangegeven richt ik mij op het zoeken naar- en oplossen van de onderliggende oorzaak van jouw klachten. Wanneer en waardoor is er disbalans ontstaan? En wat kunnen we doen om jouw lichaam zo te ondersteunen zodat het weer optimaal kan functioneren en gezond blijft?

Waar de reguliere geneeskunde vaak werkt met medicijnen, zet ik leefstijl ‘tools’ in zoals voeding en supplementen, beweging en ontspanning (inclusief slaap en stressmanagement) om je gezondheid op een natuurlijke manier te verbeteren. Deze vorm van geneeskunde vraagt om maatwerk en dus een persoonlijk plan.

Mijn plan voor jou:
Stap 1: Een intake, inclusief uitgebreide vragenlijst
Stap 2: Indien nodig aanvullend darm/ en of bloedonderzoek
Stap 3: Een persoonlijk behandelplan op maat

Tarieven BodySwitch Leeuwarden

Voorbereiding Intake

Voorbereiden intake voorafgaand aan de Intake consult*

€ 60,-

Dit betreft de kosten voor het voorbereiden en inlezen in de vragenlijst voorafgaand aan uw intake consult.

Consulten

1e intake consult standaard (tot max. 75 min)

  • Bespreken uitkomsten Online vragenlijst
  • Voedingsdagboek
  • Bespreken voorstel evt. vervolgonderzoek
€ 165,-

Aanvraag laboratoriumonderzoek

Aanvraag bloed- of fecesonderzoek (per onderzoek)**

  • Aanvraag laboratorium onderzoek (in overleg)
  • Analyse van de resultaten van het onderzoek
  • Toelichting op de resultaten van het onderzoek
€ 55,-

Opstellen plannen

Behandelplan

€ 75,-

Voedingsplan standaard/persoonlijk

€ 50 / 100,-

Leefstijlplan

€ 45,-

Suppletieplan kort/basis

€ 35,-

Suppletieplan standaard

€ 65,-

Consulten

Consult kort telefonisch (max. 15 min.)

€ 35,-

Consult kort (max. 30 min.)

€ 65,-

Consult standaard (max. 60 min)

€ 130,-

Consult medium/Intake standaard (max. 75 min.)

€ 165,-

Consult lang/Bespreken behandelplan standaard (max. 90 min.)

€ 175,-

Consult uitgebreid/Bespreken behandelplan complex (max. 105 min.)

€ 205,-

*) Dit bedrag komt bij de kosten van het standaard intake consult!!! Belangrijk: Het intake consult en een goede voorbereiding daarop is enorm belangrijk om direct een compleet beeld te krijgen van je situatie. Op basis daarvan kan ik je optimaal helpen bij het behalen van je doelstellingen. Een goed begin is immers het halve werk! En dat kan alleen met een gedegen aanpak.

**) Dit is exclusief de externe laboratoriumkosten. Een opgave hiervan komt aan bod tijdens de intake.

Reviews

Klantervaringen

Lees hier de ervaringen van anderen.
Anonieme cliënt

“Ik was al 3 jaar op zoek naar de oorzaak van mijn buikpijn en verminderde energie, zonder resultaat. Met de orthomoleculaire aanpak van Laura is mijn buikpijn al na 2 maanden afgenomen en mijn energie toegenomen. Dankzij orthomoleculaire artsen zoals Laura Leichtenberg wordt breder gezocht naar oorzaken. En met succes.”

Regine Wagenaar

“Laura was voor mij de perfecte aanvulling op mijn afspraken in het reguliere ziekenhuis. Sinds jongs af aan heb ik een auto immuunziekte waarvan de oorzaak onbekend is en vanuit mijn behandelend arts wordt geen advies/informatie gegeven over de invloed van levensstijl en voeding op de uiting van een auto-immuunziekte. Samen met Laura heb ik gekeken naar wat ik daar wel aan zou kunnen doen. Laura kon mij goed uitleggen wat ik zou kunnen verbeteren, maar ook waarom. Ik zou iedereen aanraden, met of zonder auto-immuunziekte, om met Laura in gesprek te gaan. Ik heb namelijk veel van haar geleerd!”

Lisanne

“Sinds ik met het behandeltraject bij Laura ben gestart voel ik mij veel beter: ik heb een stuk meer energie en voel mij veel fitter! Laura geeft fijne en deskundige begeleiding tijdens het traject. Daarnaast wordt voor mijn gevoel de echte oorzaak van de klachten aangepakt. Ik ben heel blij met de aanpak en het resultaat en ik kan het zeker aanbevelen :)”

Anonieme cliënt

“Kort na mijn eerste zwangerschap werd een snel werkende schildklier (ziekte van Graves) geconstateerd. Omdat ik niet geloofde in het vertragen/stoppen van de schildklier met medicatie, maar graag de oorzaak wilde weten om terug in balans te kunnen komen, ben ik in mijn zoektocht terecht gekomen bij Laura. Zij heeft me heel goed geholpen met de aanvullende onderzoeken en het behandelplan. Het resultaat hiervan was dat binnen een half jaar mijn T3 en FT4 gedaald waren binnen het gemiddelde. En ook de anti-stoffen zijn gedaald in de richting van wat het zou moeten zijn. Door de combinatie van het mijden van die voedingsgroepen die mijn immuunsysteem aanwakkerden, én de aanpassing in leefstijl, komt mijn lichaam weer in balans. Bedankt Laura!”

W. Verver, 84 jaar

“De naam Bodyswitch spreekt mij aan en Dr Laura bleek goed te kunnen luisteren. Mijn klachten werden begrepen en behandeld in een drie keer drie maanden behandelschema. Nu begin ik aan de laatste fase van drie maanden, maar voel me veel beter dan een half jaar geleden. Ik ben uit het dal gekropen van energie verlies, had nergens meer zin in en verweet mijzelf dat er niets uit handen kwam terwijl er genoeg te doen was. Nu begrijp ik pas hoever ik ingezakt was. Mijn energie nivo is nu sterk verbeterd. Ik ga nu minder naar de huisarts, huidarts en reumatoloog in het ziekenhuis.”

Maaike Eckhardt

”Het contact met Laura is vanaf de aanloop naar de eerste afspraak tot de nazorg heel fijn geweest. Laura leeft mee en heeft zoveel begrip voor de situatie. Ze heeft een holistische kijk en neemt in het gesprek dan ook alle aspecten mee. Ze onderbouwt haar mening en adviezen en legt alles duidelijk uit. Ik ben heel blij dat ik met Laura in contact ben en haar weer kan benaderen als het nodig is!”

Frank

“Binnen een week na de start met het dieet en de supplementen waren de klachten die ik had (met name een zeurende buikpijn gedurende de hele dag en een wisselend ontlastingspatroon) weg. Ook is mijn energie sindsdien erg toegenomen”

Denise A.

“Al sinds kleins af aan heb ik al darmklachten. Al jaren worden mijn darmklachten opgelost met pleisters plakken. Hiermee werden alleen mijn klachten behandeld, de oorzaak werd niet onderzocht en er werden geen verbanden gelegd. En pas nu, in behandeling bij Laura, merk ik ontzettend veel verschil. Hoe langer ik bij haar in behandeling ben, hoe meer klachten er verdwijnen. Laura kijkt naar het hele plaatje, alle oorzaken, en behandelt die allemaal. Geen algemene oplossingen, maar je eigen behandelplan. Het traject waar ik in zit is een volledig plan met een kop en een staart, een einddoel! Ze vertelt je niet alleen wat je moet doen, maar ook waarom. Ze legt en zoekt alles super goed uit en weet je te motiveren om patronen te doorbreken en veranderen. Tussen de consulten door checkt ze zelfs even in, hoe gaat het nu en waar loop je tegenaan? Ze heeft voor veel dingen mijn ogen geopend. Er is online zoveel te vinden over gezonde routines en voeding, maar het is altijd toch enigszins tasten in het duister. Laura is heel kundig en weet er met veel passie over te vertellen. Ik ben ontzettend blij dat ik hieraan ben begonnen. Mijn buik heeft nog nooit zo goed gevoeld! Laura kijkt naar het hele plaatje en maakt een volledig, persoonlijk behandelplan. Mijn darmklachten worden eindelijk bij de oorzaak aangepakt. Ik merkte al heel snel een heel groot verschil!”

Laura Goedee

“Reguliere geneeskunde voldoet vaak niet aan waar ik naar zoek en onderzoekt vaak alleen ‘zichtbare’ klachten. Orthomoleculaire geneeskunde richt zich op de oorzaak. Ik voel al zoveel verbetering en heb zoveel geleerd over mijn lichaam sinds ik bij Laura kom! Super blij mee en ik raad het iedereen aan!”

Marianne Peters

“Voor mij is Laura de gedroomde natuurarts. Ik ervaar veel deskundigheid bij haar. Bij de intake adviseerde ze mij een nieuw supplement, dat wonderwel effect had. Als gesprekspartner is zij kalmerend, vastberaden en lichtvoetig tegelijk. Kortom, ze wekt veel vertrouwen en dat is een belangrijke voorwaarde voor het herstelproces.”

Blogs en artikelen van Laura Leichtenberg

Bekijk hier de publicaties van BodySwitch Leeuwarden

Contact

Heb je gezondheidsklachten? Maak dan een afspraak met: BodySwitch Leeuwarden!

JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.