Tips voor het voorkomen van december kilo’s

Zin in de feestdagen….

Heb jij ook zo’n zin in de feestdagen? En ben je druk bezig met het bedenken wat je gaat doen deze dagen en vooral….. wat je gaat eten? De decembermaand staat bij de meesten van ons in het teken van gezellig eten, eten en nog meer eten. Sinterklaas is weer onderweg en zijn we met z’n allen bezig met cadeautjes kopen, een mooie kerst-outfit scoren en nadenken over de kerstmenu’s. Kortom, je komt er bijna niet onderuit dat er wat kilootjes aan zullen gaan komen in deze ‘(vr)eet-maand’ Toch kun je je hier van tevoren op voorbereiden, misschien moet je alvast bedenken wat je deze maand NIET gaat eten, zodat het uiteindelijk allemaal nog meevalt en je stralend aan 2024 begint. In dit artikel vind je tips voor het voorkomen van de december kilo’s!

1. Maak een plan

Het is nu begin december, dus je kunt nu nog een plan maken voor jezelf hoe je het de rest van de maand december gaat aanpakken. Schrijf voor jezelf op wat je aan het einde van de maand bereikt wil hebben en waarom je dit wilt. Wil je op je huidige gewicht blijven? Wil je niet meer dan 1-2 kilo aankomen, of wil je zelfs afvallen in deze maand? Wil je in dat ene strakke jurkje passen? Schrijf dit voor jezelf op en lees dit elke dag even terug, zodat je jezelf blijft herinneren aan je doel en motivatie.

2. Verbied jezelf niks, eet Mindfull!

Zodra je jezelf van alles gaat verbieden wil je het des te meer. Denk maar eens niet aan een roze olifant? Wat doe je nu? Juist, je denk er wel aan. Als jij jezelf dingen gaat verbieden dan wordt je drang ernaar des te groter. Verbied je jezelf om speculaas te eten, dan is de kans groot dat je ineens een eetbui krijgt en voor je het weet de hele pop verdwenen is. Wees dus lief voor jezelf en gun jezelf af en toe iets lekkers. Geniet met al je zintuigen van een klein portie en stop daarna met eten. Eet Mindfull en met mate.

3. Kies voor gezonde opties

Een kerstdiner, kerstborrel of nieuwjaarsavond hoeft natuurlijk niet ongezond te zijn. Je kunt er zelf voor kiezen wat je gaat maken en wat je op een avond eet. Uiteindelijk heb jij zelf de regie over wat je maakt, koopt en eet. Kies dus voor gezonde producten en kook gezond (ook tijdens kerst).

4. Blijf bewegen!

Vaak gebruiken we als excuus dat de december maanden zo druk zijn en we geen tijd hebben om te sporten. Dit is natuurlijk niet zo want je kunt altijd wel even tijd vinden voor het maken een lekkere frisse wandeling. Maak er gelijk een leuk uitstapje van en ga je met je vrienden of familie naar het bos, strand of de hei om uit te waaien.

5. Drink genoeg water

We weten allemaal wel dat het drinken van water ontzettend belangrijk is. Wanneer je voor het eten een paar glazen water drinkt, zorgt dat ervoor dat je minder eet. Let er dus op dat je voorafgaand aan een kerstborrel of kerstdiner eerst een paar glazen water drinkt.
Pas op met alcoholische drankjes, dat zijn echte dik makers, vol calorieën. Wissel daarom af en toe een glas alcohol af met een glas water, zodat je toch weer wat calorieën bespaart!

Hoe ga jij om met de december kilo’s?

Contact

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.