BodySwitch Rotterdam-Centrum
BodySwitch Rotterdam-Centrum
BodySwitch Rotterdam-Centrum
© Copyright BodySwitch | Disclaimer | Privacy Verklaring | Algemene Voorwaarden | Website door CapitalAdvertising
Created by MadeIndonesia
Jarenlang heb ik last gehad van een vreselijk opgeblazen buik, weinig energie, premenstrueel syndroom (PMS), veel ziek zijn en regelmatig het gevoel van volledige overprikkeling. Dit leidde tot somberheidsklachten en dat maakte het plaatje compleet. Een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is.
Als het niet goed gaat in jouw darmen doordat er bijvoorbeeld een disbalans in jouw microbioom is ontstaan, krijgen jouw hersenen het signaal dat het niet goed met jou gaat. Dat je je beter kunt terugtrekken en minder geneigd bent nieuwe ervaringen op te doen of sociaal contact te zoeken. Jouw brein vertelt je immers dat je in gevaar bent en beter rustig aan kunt doen. Veiligheid kunt zoeken.
Ik ging naar verschillende therapeuten en artsen en volgde een opleiding tot orthomoleculair therapeut. Ik wilde alles begrijpen en volledig kunnen doorgronden waar mijn klachten vandaan kwamen. Ik leerde dat de darmen en het brein continue met elkaar communiceren via onder andere het zenuw- en hormoonstelsel en het microbioom.
Ik kwam erachter hoe ik met mijn prikkelbare darm om moest gaan en dat er wel degelijk een oorzaak was. Ik maakte kennis met ontlastingsonderzoek en wist zo de verschillende factoren in kaart te brengen. Wanneer je eenmaal weet wat er precies aan de hand is zijn de klachten vaak goed te verhelpen.
Hippocrates deelde het al lang geleden ‘all disease begins in the gut’. De afgelopen 10 jaar zijn er ontzettend veel nieuwe wetenschappelijke artikelen gepubliceerd over het microbioom. Steeds beter beginnen we het cruciale belang van een goede darmgezondheid (opnieuw) te begrijpen.
Met alle nieuwe kennis die ik had opgedaan paste ik mijn voeding aan, nam suppletie en bewoog regelmatig. Soms is dit voldoende, maar in mijn geval bleven mijn stressklachten bestaan.
Hoewel ik al jarenlang veel last van stress had, bracht persoonlijk nieuws mij plotseling tot een volledige stilstand. Mijn moeder kondigde aan euthanasie te willen. Ze was pas 69, maar kon het leven niet meer dragen. Al jaren liep ik spreekwoordelijk op mijn tenen en dit nieuws brak mij. Ik kon niets meer. Alleen maar huilen en een groot zwart gat diende zich aan.
Ik zat thuis met een burn-out, iets dat ik nooit had verwacht. Achteraf was dit een cadeau. Mijn lijf bracht me tot stilstand. Letterlijk tot stilstand. Het was voorjaar en de zon scheen en ik weet nog heel goed hoe ik maar niet kon begrijpen hoe het mogelijk was dat ik geen zin had om naar buiten te gaan. Zelfs een klein rondje lopen was me teveel. Dat is doodeng. Maar het was nodig want ik had te lang doorgelopen. Doorgelopen zonder stil te staan bij wat er nu echt bij mij speelde.
Door een systemisch coach kwam ik hier weer uit. Ik ruimde mijn belemmeringen op en kwam in mijn kracht te staan. Nu had ik ook het ontbrekende puzzelstuk gevonden voor mijn stress en burn-out klachten en kon de energie gaan stromen. Voor het eerst ging ik echt met energie en levenslust door het leven.
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, alleen door op de juiste manier aandacht aan beide te geven kom je van je klachten af.
Maakt dat het makkelijker? Niet altijd. Maar wel realistischer. Stress is een belangrijke factor in veel ziektebeelden. Nederland kent ongekend hoge burn-out en depressie cijfers en de verwachting is dat dit alleen maar zal toenemen. Heel vaak is hier ook sprake van darmproblemen. Het is tijd dat we daar als maatschappij en vanuit de gezondheidszorg op een andere manier mee om gaan. Niet meer van dokter tot patiënt, maar van mens tot mens waarbij we ons bewust zijn van de enorm interactie tussen lichaam en geest en hier in de behandeling op inzetten.
‘Als jij jouw leven nog een keer over zou kunnen doen, op exact dezelfde manier als je het nu geleefd hebt – zou je dit dan willen?’ – Nietzsche. De reden dat ik deze vraag stel is omdat velen van ons niet écht leven. Een inspirerende manier om het te verwoorden kwam van Dokter Juriaan , hij zegt ‘we bevinden ons in de wachtkamer van ons leven’.
Ik mag nu mensen helpen uit hun wachtkamer te komen. Écht te gaan leven. Zonder ‘vage’ klachten, zonder constante stress, schuldgevoel en onzekerheid. Die ‘vage’ klachten zijn overigens vaak helemaal niet zo vaag. Door een goede anamnese die wordt aangevuld met onderzoek is er vaak wel degelijk een oorzaak én oplossing te vinden.
Cliënten komen onder andere met de volgende klachten en symptomen bij mij:
Ik start mijn trajecten met een uitgebreide intake. Voorafgaand aan deze intake wordt je gevraagd een vragenlijst in te vullen en een voedingsdagboek bij te houden. Als het nodig is zetten we laboratoriumonderzoek in. Ontlastings- en/of bloedonderzoek kan veel inzicht geven. Meten is weten.
Al deze informatie leidt tot een persoonlijk behandelplan. Dit vormt de start van de behandeling. De behandeling zal altijd bestaan uit een combinatie van voedingsadvies, suppletie en leefstijl.
Samen met mijn cliënten ga ik op zoek naar de oorzaak. Vaak is hier laboratoriumonderzoek voor nodig. Op die manier kun je doelgericht te werk gaan, hoef je niet eindeloos voedingsmiddelen weg te laten uit je dieet, maar krijg je een specifiek advies over wat jouw lichaam nodig heeft. Ook krijg je inzicht in mogelijke tekorten aan vitaminen en kunnen we aan de slag met het microbioom.
Wanneer van toepassing voeren we ook coachingsgesprekken. Als systemisch coach werk ik met het systemisch veld en maak ik regelmatig gebruik van (familie) opstellingen. Mijn ervaring is dat wanneer er sprake is van darmproblematiek er ook eigenlijk altijd belemmeringen zijn op emotioneel niveau. In dit geval formuleren we samen een coachvraag die meestal in één of twee sessies beantwoord wordt.
Zowel in de orthomoleculaire therapie als bij systemisch coachen wordt gekeken naar de oorzaak van klachten in plaats van het behandelen van symptomen. Door de oorzaak aan te pakken worden klachten effectiever verholpen. Beide vakgebieden gaan uit van een systeembenadering en dat maakt de combinatie zeer krachtig.
Ik ben moeder van Loek (8 maanden) en daarnaast bonusmoeder van Jules (9) en Abel (6). Ik ben een avonturier en heb een aantal jaar in Spanje gewoond. Vrijheid is voor mij belangrijk en dat gevoel krijg ik vooral wanneer ik in de natuur ben. Wij wandelen en fietsen veel. Ook yoga en meditatie maken onderdeel uit van mijn routine.
Ik heb een enorme fascinatie voor het microbioom en de darmbreinconnectie. Hier is de afgelopen 10 jaar enorm veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan waardoor er steeds meer inzicht ontstaat in deze belangrijke connectie. Door dit therapeutisch in te zetten kun je veel effectiever te werk gaan en mensen écht van hun klachten af helpen.
Telefonisch consult (max. 15 minuten)
1e Intakeconsult (max. 75 minuten)
Het intakeconsult wordt gevoerd aan de hand van een vooraf ingevulde vragenlijst en voedingsdagboek
Consult kort (max. 30 minuten)
Consult standaard (max. 50 minuten)
Consult lang en/of bespreken behandelplan (max. 75 minuten)
Aanvraag bloed- of ontlastingsonderzoek (per onderzoek)
Kosten zijn exclusief laboratoriumonderzoek. De kosten hiervan worden vooraf besproken.
Opstellen persoonlijk behandelplan (standaard – 60 minuten verwerkingstijd)
Het behandelplan omvat voeding, leefstijl en eventueel suppletieadvies. Kosten zijn exclusief suppletie.
Opstellen persoonlijk behandelplan (complex- 90 minuten verwerkingstijd)
Het behandelplan omvat voeding, leefstijl en eventueel suppletieadvies. Kosten zijn exclusief suppletie.