Orthomoleculair therapeut in Haarlem - BodySwitch

Gezond en fit worden op een natuurlijke manier. Wil jij dat ook?

Welkom bij BodySwitch Haarlem: Orthomoleculair therapeut, specialist in maag- en darmklachten & sportvoeding

Ben jij gediagnosticeerd met  prikkelbare darm syndroom? Of wil je weten welke (sport) voeding het beste bij je past? En geloof je dat het beter kan en wil je graag de regie over je gezondheid terug,dan ben je bij BodySwitch Haarlem- Lucian van Ingen aan het juiste adres.

Mijn naam is Lucian van Ingen, orthomoleculair therapeut werkzaam bij BodySwitch Haarlem en ik help je graag om je weer gezond en energiek te voelen. ​Begin vandaag met het kiezen voor jouw gezondheid! Ik geef advies op maat over voeding, leefstijl en supplementen om de gezondheid weer te optimaliseren. Het advies wordt, indien nodig ondersteund met darmonderzoek en bloedonderzoek.

Bij BodySwitch nemen we alle klachten serieus en behandelen we je klachten vanuit de kern, niet vanuit symptomen. Reguliere geneeskunde is met name gericht op het bestrijden van klachten en ik richt mij liever op het zoeken naar- en oplossen van de onderliggende oorzaak zodat ik je écht kan helpen. Wanneer we de oorzaak hebben achterhaald, stellen we een persoonlijk behandelplan op.

Ben je benieuwd wat BodySwitch voor jou kan betekenen? En zou je graag eerst nog een aantal vragen stellen over mijn werkwijze? Plan dan een vrijblijvend, kort telefonisch kennismakingsgesprek in! Klik op de knop hieronder om een afspraak te maken.

Wil je je liever direct aanmelden voor een (online) intake, kies dan voor het maken van een afspraak. Voorafgaand aan de intake nemen we een uitgebreide vragenlijst af. Samen bepalen we vervolgens je behandeldoel en de duur van het traject. Bij overige vragen kun je per e-mail of telefonisch contact met mij opnemen.

Orthomoleculair therapeut: Lucian van Ingen

Mijn naam is Lucian van Ingen en ik wil jou helpen om elke dag fit en energiek te zijn. Ik geloof dat iedereen elke dag gezond en vitaal kan zijn. Of je nu al jaren last hebt van je darmen, of tijdelijke symptomen hebt, het is altijd mogelijk om grip te krijgen op jouw gezondheid. Ik bereik dit met een gedegen anamnese en laboratoriumonderzoek, zodat ik de juiste tips kan geven over voeding, leefstijl en supplementen. Wij gaan samen aan de slag om jouw darmen en gezondheid weer in balans te brengen.

“Het is mijn doel om iedereen te helpen de darmgezondheid te optimaliseren met de juiste voeding en leefstijl.”

Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid.  Ik maak voor iedereen een persoonlijk plan en geef praktische leefstijltips voor een duurzaam gezonde leefstijl. Als je werkt aan je gezondheid heb je hier de rest van je leven plezier van!

 

Openingstijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

09:00 - 17:00

09:00 - 17:00

09:00 - 17:00

09:00 - 17:00

09:00 - 17:00

Gesloten

Gesloten


Beroepsvereniging
MBOG

Lidnummer
1427TL
SCAG

Tarieven BodySwitch Haarlem

Bekijk via onderstaande link het overzicht van alle actuele behandelingen en tarieven.

Specialisaties BodySwitch Haarlem

BodySwitch Haarlem is gespecialiseerd in het op een natuurlijke en gezonde manier verminderen van gezondheidsklachten en het verbeteren van je gezondheid.

De specifieke aandachtsgebieden zijn:

 • Sportvoeding en verbeteren van prestaties
 • Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) en andere buik- en darmklachten
 • Maagzuurklachten
 • Ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa
 • Vermoeidheidsklachten
 • Versterken van het immuunsysteem
 • Afvallen & aankomen

Hoe ziet een behandeltraject eruit voor prikkelbare darm syndroom?

Orthomoleculaire darmtherapie helpt jouw darmen weer in balans te brengen. Wanneer je darmen gezond zijn, zal je dit merken door een toename van energie en vitaliteit. De darmen brengen we in balans door samen te kijken welk voedingspatroon, leefstijlaanpassingen en eventueel suppletieadvies er nodig is. We gaan op zoek naar onderliggende oorzaken van de darmklacht(en) en behandelen het hele systeem. Er zijn veel verschillende factoren die prikkelbare darm syndroom problemen kunnen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan verkeerd voedingspatroon, overgroei van verkeerde bacteriën, schimmels, parasieten, stress, etc.

Ik neem de tijd om te luisteren naar jouw verhaal en ondersteun het advies met laboratoriumonderzoeken wanneer dit nodig​ is.

Door de complementaire aanpak krijg je persoonlijk voeding- en leefstijl advies. Het persoonlijke advies geeft de mogelijkheid om jouw gezondheid en vitaliteit te verbeteren, te herstellen en te behouden.

 

Darmen als basis voor je gezondheid

Wie helpt het voedsel wat je eet te verteren en bepaalt welke voedingsstoffen er worden opgenomen in je lichaam? Hoe wordt een onderscheid gemaakt tussen schadelijke bacteriën en gezonde bacteriën? Wie vertelt het immuunsysteem dat indringers opgeruimd moeten worden? Wie leert het immuunsysteem onderscheid te maken tussen vriend en vijand? Wie produceren er enzymen, vitaminen, hormonen en neurotransmitters die we niet zelf kunnen maken? Dit zijn je darmbacteriën.
Wanneer de darmen en het verteringsstelsel optimaal functioneren zal je meer energie en vitaliteit ervaren. Allergieën, Prikkelbare Darm Syndroom, eczeem, overgewicht, ADHD, auto-immuunaandoeningen, hormoonverstoringen en veel andere klachten hebben allemaal één ding gemeen: Het optimaliseren van je darmen helpt je klachten te verminderen of op te lossen. Jouw gezondheid begint daarom ook in je darmen.
Voorbereiding
Voorafgaand aan het eerste consult ontvang je een uitgebreide vragenlijst en het verzoek een voedingsdagboek bij te houden gedurende één week. Door de antwoorden kan ik een goed beeld krijgen van de darmklachten en hoe we dit kunnen verhelpen. Het intakeformulier vormt de basis van het intakeconsult. Dit neemt gemiddeld 60-90 minuten in beslag neemt. Vervolgconsulten 60 of 30 minuten.
Intake consult
In het eerste consult nemen wij door welke voeding momenteel genuttigd wordt en welke (darm)klachten er op dit moment zijn. Hierdoor kan je gericht geholpen worden met je (darm)klachten en eventuele vragen. Aan de hand van de intake zal er worden gekeken wat de beste behandeling is. Je kunt gerust ook andere informatie meenemen over je gezondheidstoestand, zoals testuitslagen van de huisarts of eerdere behandelplannen. Deze informatie zorgt voor een completer beeld van jouw darmgezondheid. Tijdens het intakeconsult krijg je een eerste advies en maken we een plan van aanpak om aan de slag te gaan met jouw gezondheid. Stapsgewijs gaan we aan de slag om je darmen weer te optimaliseren en (darm)klachten te verhelpen. Je darmen bepalen voor een groot deel hoe jouw gezondheid is, maar niet volledig. Er zal tijdens het eerste consult ook gekeken worden naar andere aspecten van gezondheid.Aan de hand van deze informatie gaan we in vier stappen aan de slag om jouw darmklachten aan te pakken

4 stappen voor verminderen van PDS klachten

Stap 1: gezonde voeding en leefstijl als basis
Je leert hoe het spijsverteringsstelsel werkt en wat de oorzaken van je gezondheidsklachten kunnen zijn. Je ontdekt welke voedingsstoffen je darmen prikkelen en welke voedingsstoffen bijdragen aan het herstel. In de eerste fase van het therapieplan wordt de basis gelegd. De duur van deze fase is afhankelijk van de klachten. De basis voor langdurige vitaliteit is  een gezond voeding- en leefstijlpatroon.
Stap 2: ondersteunen darmen en verteringsstelsel
In de tweede fase gaan we aan de slag om de spijsvertering te ondersteunen. Nutriënten, vezels, vitaminen, mineralen en enzymen kunnen een groot verschil maken in het goed functioneren van het spijsverteringskanaal. Je zult merken dat voedsel beter verteerd wordt en het lichaam meer tot rust komt.
Stap 3:  reduceren en reinigen
Nu je lichaam de juiste voeding binnen krijgt en een leefstijl heeft die bevorderlijk is voor de gezondheid, wordt de darmflora in balans gebracht. De derde fase bestaat uit het reduceren van pathogenen (schimmels, parasieten en gisten) en onwenselijke bacteriën. Wanneer pathogenen in kleine hoeveelheden aanwezig zijn, is dit stimulerend voor de gezondheid. Echter, wanneer er een overgroei is van bepaalde pathogenen kan dit darmklachten in de hand werken. In deze fase wordt het spijsverteringsstelsel en darmmicrobioom op een natuurlijk manier in evenwicht gebracht.
Stap 4: Onderhouden voor langdurige gezondheid
​In de vierde fase wordt het darmmicrobioom ondersteund zodat er langdurig herstel kan optreden. De nadruk ligt dus op stabilisatie van het gehele spijsverteringsstelsel zodat deze voor de rest van je leven gezond is. Als je jouw darmen gezond wilt houden voor de toekomst moet je hierin investeren. Dit zal zich terugbetalen in een overdaad aan energie en vitaliteit.
​​​

Reviews

Klantervaringen

Lees hier de ervaringen van anderen.
Eric

In september 2022 ben ik bij Lucian van Ingen geweest i.v.m.heftige darmklachten.
Lucian nam de tijd om een goed beeld te krijgen van mijn klachten.
Er zijn bloedtesten en testen van de ontlasting gedaan en onderzoek bij een darmspecialist in het ziekenhuis.
N.a.v. de uitslagen is er een dieet en zijn er orthomoleculaire supplementen voorgeschreven.
Lucian heeft goede kennis van zaken en gaf mij vertrouwen dat het goed zal komen,
maar dat het herstel wel een tijd in beslag zou nemen.
Mijn stoelgang is weer oké en dat is een hele grote stap voorwaarts geweest.
Bij darmproblemen kan ik Lucian als darmtherapeut aanraden.
Er zijn nog wat kleine problemen, maar dat gaat ook goed komen!!

Ineke

Lucian heeft mij goeie tips gegevens en vooral goed naar mij geluisterd. De voedingsadviezen waren specifiek en hebben mijn klachten heel erg vermindert. En gezonder eten geeft mij meer energie.
De voedingssupplementen die Lucian aanbeveelt zijn goed voor mij.
Een aanrader !!

Tarieven BodySwitch Haarlem

Consulten

Intakeconsult, incl. voorbereiding (max. 90 min)

 • Voorbereiden intake voorafgaand aan het consult
 • Bespreken uitkomsten online vragenlijst
 • Voedingsdagboek bespreken
 • Bespreken voorstel evt. vervolgonderzoek
 • Bespreken eerste advies
€ 145,-

Consult kort telefonisch/ online (max. 15 min.)

€ 27,50,-

Consult kort of telefonisch/ online (max. 30 min.)

€ 55,-

Consult standaard (max. 60 min.)

€ 110,-

Consult lang /Intake standaard/ Bespreken behandelplan standaard (max. 90 min)

€ 145,-

Consult uitgebreid (max. 120 min)

€ 210,-

Persoonlijke plannen

Persoonlijk behandelplan*

 • Oorzaken klacht(en)
 • Voedingsadvies
 • Leefstijladvies
 • Suppletie advies
 • Analyse onderzoek(en)
 • Plan wordt opgesteld a.d.h.v. laboratorium onderzoek
€ 79,-

Voedingsplan/ leefstijlplan/ suppletieplan*

€ 49,-

Opstellen persoonlijk suppletieplan uitgebreid*

€ 60,-

*) Dit bedrag komt bij de kosten van het standaard intake consult!!! Belangrijk: Het intake consult en een goede voorbereiding daarop is enorm belangrijk om direct een compleet beeld te krijgen van je situatie. Op basis daarvan kan ik je optimaal helpen bij het behalen van je doelstellingen. Een goed begin is immers het halve werk! En dat kan alleen met een gedegen aanpak.

**) Dit is exclusief de externe laboratoriumkosten. Een opgave hiervan komt aan bod tijdens de intake.

***) De kosten voor supplementen zijn hier niet bij inbegrepen.

Laboratoriumonderzoek

Aanvraag, uitwerking en terugkoppeling bloed- of feces onderzoek (per onderzoek)**

 • Aanvraag laboratorium onderzoek (in overleg)
 • Analyse en uitwerking van de resultaten van het onderzoek
 • Terugkoppeling en toelichting  op de resultaten van het onderzoek
€ 49,-

Blogs en artikelen van Bodyswitch Haarlem - Lucian van Ingen

Bekijk hier de publicaties van BodySwitch Haarlem

Contact

Heb je gezondheidsklachten? Maak dan een afspraak met: BodySwitch Haarlem!

JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.