Kies Wijzer je zorgverzekering 2024

Inhoud van deze nieuwsbrief:
– Ken je jouw vingerafdruk in de darmen?
– Ketopodcast 8: is een ketogeen dieet slecht voor de darmflora?
– Fitter met Babs Duynisveld (BodySwitch den Bosch)
– Snacken onder controle!

Weet jij al waar je voor kiest? En heb je wel alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken?

BodySwitch wil je graag helpen. Niet bij de politieke keuze voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgende week, maar wel welke Zorgverzekering in 2024 het best bij je past.

Een belangrijke keuze, zeker als je overweegt volgend jaar serieus aan de slag te gaan met je gezondheid, en die chronische klachten voor eens en voor altijd verleden tijd moeten zijn.

Sommige zorgverzekeringen kennen geen vergoeding voor orthomoleculaire geneeskunde en zetten meer in op preventieve zorg, zoals CZ, Ohra  en Menzis.

Andere zorgverzekeraars (o.a. Zilveren Kruis, ONVZ, VGZ, Univé, ASR, DSW, etc.) geven in veel aanvullende pakketten wel een mooie dekking. Een steuntje in de rug voor consulten en soms ook onderzoeken bij orthomoleculaire artsen of therapeuten, of voor leefstijlgeneeskunde, die je helpen om inzicht te krijgen in de oorzaak van je aanhoudende gezondheidsklachten.

In dit overzicht vind je de dekking van dit jaar (geldig bij de meeste van onze BodySwitch praktijken). Zodra de volledige dekking (en kosten) per zorgverzekeraar voor 2024 bekend zijn, informeren we je verder in onze nieuwsbrief.

Mocht je al vragen hebben, plan dan een vrijblijvend adviesgesprek via onze website of raadpleeg de website van zorgkiezer.

Adviesgesprek aanvragen 

Wat doen bij een disbalans in de darmflora?

Wij krijgen bij BodySwitch dagelijks veel mails binnen met vragen over darmklachten. Waarschijnlijk herken je het wel:

“Ik eet echt veel groenten en fruit maar toch heb ik steeds buikpijn. Hoe kan dat nu?”

“Wat hebben mijn darmen met mijn vermoeidheid te maken?”

“Kunnen de darmen inderdaad mijn immuunsysteem verbeteren?”

Niet voor niets krijgen wij veel vragen. In Nederland kampt ruim 20 procent van de bevolking met enige vorm van darmproblemen!

En hoewel we de oorzaken niet over een kam kunnen scheren, speelt een disbalans van de darmflora in nagenoeg alle gevallen een cruciale rol. Onderzoek naar darmbacteriën is hot en levert veelbelovende resultaten op. De darmflora is heel lang een black box geweest, maar ondertussen zijn er duidelijke aanwijzingen dat bepaalde bacteriecombinaties betrokken zijn bij het ontstaan van ziekten en in sommige situaties ook bij het ziekteverloop.

Meer weten? Onze specialisten delen hun kennis in een blog op onze website.

Lees verder 

Keto Podcast aflevering 8 – Is een ketogeen dieet slecht voor de darmflora?

Vaak wordt er gedacht dat een ketogeen dieet slecht is voor de darmflora. Er zou bijvoorbeeld te weinig butyraat gevormd worden doordat de voeding te weinig vezels bevat. De ratio tussen bepaalde bacteriën zou ook slechter worden. En hoe zit het met LPS, TMAO en galzuren?

In deze podcast hoor je een andere invalshoek over deze punten en ontdek je of het effect van een ketogeen dieet echt zo slecht is als beweerd wordt.

Klik hier om de podcast te luisteren 

Even voorstellen: weer fit met Babs Duynisveld!

We zijn blij dat Babs Duynisveld ons netwerk in Noord-Brabant is komen versterken. Lees snel hoe ze jou met haar uitgebreide ervaring en kennis, op weg kan helpen naar een fittere toekomst.

“Vijftien jaar geleden wilde ik graag weten hoe ik op een gezonde manier wat kilo’s kon kwijtraken, ervoor kon zorgen dat ik meer energie kreeg/overhield en dat ik meer in balans zou zijn.

Ik was altijd wel bezig met het volgen van een dieet, zo heb ik alle diëten in de afgelopen jaren wel geprobeerd. Mijn gewicht heeft altijd als een rode draad door mijn leven gelopen.

Ik sportte altijd graag, en deed dit dan ook, ik had dus genoeg beweging, maar hoe kwam het dat ik me dan toch niet fit voelde en ook nog wat te zwaar was?

Dat diëten niet de oplossing was daar was ik ondertussen wel achter, maar wat dan wel?

Ik wilde heel graag weten hoe mijn lichaam werkte en zo startte ik mijn zoektocht op het internet. Ik kwam uiteindelijk uit bij de hormoonfactor, hier draaide alles om hormonen.

Mijn interesse was gewekt. Ik bestelde de boeken, en las deze in no time uit….

Hierin wordt beschreven hoe hormonen je gezondheid kunnen beïnvloeden en dat dit de basis is voor een gezond lichaam. Maar ook dat als hormonen echter uit balans raken er allerlei (vage) klachten kunnen optreden.

Ik wilde hier nog meer van weten en volgde daarom de opleiding “trainer Hormoonfactor”.

Na de nieuwe levensstijl te hebben geïntrigeerd in m’n dagelijks leven had ik geen last meer van vage klachten, ben ik veel meer in balans, heb ik veel meer energie, zit lekkerder in m’n vel, weet ik nu wat ik wel en niet moet eten en raakte ik ook nog m’n kilo’s kwijt.

Dit was het begin van een lange reeks opleidingen o.a. tot vitaliteitscoach en orthomoleculair therapeut en het starten van een eigen praktijk.”

Mijn aanpak:

“Als orthomoleculair therapeut werk ik holistisch en kijk ik naar alle factoren die de gezondheid en vitaliteit kunnen beïnvloeden. Je eet- en leefwijze, je emotionele gesteldheid, erfelijke invloeden en externe omgevingsfactoren maken wie je bent en hoe je je voelt.

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij jouw hulpvraag, vul jij voorafgaande van ons gesprek een vragenlijst en voedingsdagboek in. Tijdens de intake verzamel ik verder gegevens.

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van het ontstaan van je klachten. Een aanvullend laboratoriumonderzoek kan gewenst zijn.

Op basis van alle informatie maak ik een persoonlijk behandelplan waar jij mee aan de slag kan gaan. In het vervolgtraject kijken we samen hoe de je reageert op de behandeling die we hebben gestart, en indien nodig passen we deze aan.”

Specialisatie:

Elk van de BodySwitch praktijken legt zich toe op enkele specifieke aandachtsgebieden, we willen dat elke cliënt(e) de best mogelijke hulp krijgt. Sowieso staan we als netwerk van specialisten in Nederland constant (online) met elkaar in contact. Zo krijg je als cliënt(e) bij een van onze praktijken toegang tot de brede ervaring en kennis van alle aangesloten artsen en specialisten.

Wil je weten wat BodySwitch voor jou kan betekenen, of welke praktijk expert is voor jouw hulpvraag, plan dan een van de slots in onze agenda die we gratis ter beschikking stellen voor een adviesgesprek van 15 minuten.

Bij Babs ben je in elk geval aan het goede adres voor vragen of uitdagingen op het gebied van:

  • Hormonen
  • Stress & Burn-out
  • Ketogeen leefstijl en dieet
  • Diabetes 2
  • Gewicht

Wil je een afspraak maken met Babs, meld je dan aan via onze website. Klik op de link hieronder.

Afspraak maken met Babs 

Snacken en snaaien? Niet met deze 6 voedingswaren!

Hunkeren naar een ongezonde snack, iedereen heeft er wel eens last van. Die ‘snaai’ neiging kun je binnen de perken houden met een aantal praktische tips en gezonde snacks.

Meer weten? Klik op de knop hieronder.

Lees verder 

BodySwitch heeft als missie om zoveel mogelijk mensen te helpen ‘Natuurlijk Gezond’ te worden. Als onderdeel daarvan sturen wij informatieve e-mails (zoals deze), om jou op weg te helpen naar een betere gezondheid. Daarbij willen we je erop attenderen dat onze website vol staat met tips en advies over voeding, leefstjil en gezondheid.

Met een gezonde groet,

Team BodySwitch
Hét Expert Netwerk voor Leefstijlgeneeskunde

Contact

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.