Jouw valkuil bij afvallen

Inhoud van deze nieuwsbrief:
– Ontstekingen: de valkuil bij afvallen
– Arts Sicco Weertman graaft naar de diepere oorzaak
– Reuma de baas?
– Ketopodcast 10: Leefstijlarts Lieneke van de Griendt over (neuro) degeneratieve ziektebeelden

Wist u dat BodySwitch inmiddels 10 jaar de (curatieve) leefstijlgeneeskunde in Nederland op een hoger peil aan het brengen is?

We zijn verheugd en trots dat we in die periode ruim 4.000 mensen hun kwaliteit van leven hebben mogen helpen verbeteren. Onder andere door inzichtelijk te maken wat de oorzaak van hun chronische klachten is geweest.

In deze nieuwsbrief zullen Sicco Weertman, onze orthomoleculaire arts in Amsterdam, en Lieneke van de Griendt, leefstijlarts, uitleggen hoe een holistische aanpak bij chronische aandoeningen een gamechanger kan zijn. Lees meer over de aanpak van reuma, Multiple Sclerose, en kent u de belangrijkste valkuil bij afvallen?

Wat onderscheidt BodySwitch?
Elk jaar versterken meer hoogopgeleide en gedreven orthomoleculaire artsen en therapeuten ons netwerk met elk hun eigen expertise. Casusoverleg en intensieve interne opleiding met dagelijkse uitwisseling van kennis en ervaring zijn essentieel onderdeel van onze visie op de kwaliteit van zorg.

We maken alleen gebruik van wetenschappelijk onderbouwde kennis, feitelijk onderbouwd door hoogwaardig specialistisch laboratoriumonderzoek.

Ook waarborgt BodySwitch door middel van samenwerkingen met opleidingsinstituten, kenniscentra en gespecialiseerde laboratoria toegang tot externe bronnen die ons de laatste kennis en inzichten bieden op uiteenlopend gebied.

Elke client kan daarom rekenen op een zeer professionele begeleiding in de zoektocht naar de individuele oorzaak en effectieve aanpak van hun gezondheidsklachten.

Het blijven ontwikkelen van (orthomoleculaire) zorg is van belang; 
Er is veel wetenschappelijke kennis voorhanden. Het verteren en effectief gebruiken van die kennis voor curatieve doeleinden staat in Nederland helaas nog in de kinderschoenen. BodySwitch wil met haar uitgebreide ervaring en expertise middels een beproefde aanpak een belangrijke speler op dit gebied zijn.

Het is goed te constateren dat meer budgetten vrijkomen om wetenschappelijke kennis van de effecten van voeding en leefstijl in te zetten op preventie, en de integratie binnen het reguliere circuit. BodySwitch zal actie gaan ondernemen om met haar netwerk bruggen te gaan slaan naar de huisartspraktijk. Om patiënten te ondersteunen, met name de complexe gevallen voor wie de reguliere behandelopties zijn opgebruikt.

Het investeren zal lonen want het is onze overtuiging dat dit de weg is naar minder zorgkosten en naar een betere kwaliteit van leven.

Ontstekingen: de valkuil bij afvallen! 
Niet kunnen afvallen is meer dan slechts een kwestie van calorie-inname en -verbruik. Recent onderzoek onderstreept dat chronische ontstekingen een doorslaggevende rol kunnen spelen in gewichtstoename en het belemmeren van effectief gewichtsverlies, zelfs bij strikte dieetregimes en intensieve lichaamsbeweging.

Het aanpakken van deze sluimerende ontstekingen vormt dan ook een cruciale eerste stap naar het bereiken van een gezond gewicht. Maar hoe precies belemmeren ontstekingen het vermogen om gewicht te verliezen?

Dat lees je in het volledige artikel. Klik op de knop hieronder.

Lees verder 

Arts Sicco Weertman graaft naar de diepere oorzaak 

Graag stellen wij u aan Sicco Weertman voor, onze orthomoleculaire arts in Amsterdam. Hij licht toe waarom de visie van BodySwitch zo bij hem past, en wat in de reguliere geneeskunde onvoldoende aan bod komt: verdieping naar de oorzaak van aandoeningen. 

Vanaf het eerste uur is Sicco intensief en vol passie betrokken bij de ontwikkeling van het BodySwitch netwerk, en is hij een inspiratie en bron van kennis en ervaring, voor vele andere holistisch werkende artsen en specialisten.

Hieronder zijn verhaal:

“Mijn naam is Sicco Weertman. Ik ben geboren in 1981 en kom uit een hulpverleners-gezin. Mijn vader heeft jarenlang met veel passie in de jeugdhulpverlening gewerkt en mijn moeder is nog steeds succesvol psychotherapeut. Toen ik op mijn 19e ging studeren was geneeskunde een logische keuze.

Tijdens mijn studie ervoer ik echter een gebrek aan verdieping in de achterliggende oorzaak van ziektes. En na een initiële carrière van zo’n 7 jaar in de reguliere geneeskunde, heb ik mij verder ontwikkeld in de integrale geneeskunde. Dit sprak mij heel erg aan omdat ik hiermee op een innovatieve, wetenschappelijk onderbouwde manier, afgestemd op de individuele persoon, kon werken aan de gezondheid van mijn patiënten.

Inmiddels werk ik alweer 8 jaar vanuit mijn eigen BodySwitch-praktijk in Amsterdam-West. Daar heb ik de mogelijkheid om uitgebreid te kijken naar de problematiek van mijn patiënten. Ik ga samen met de patiënt op zoek naar de dieper liggende oorzaken en stel vervolgens een individueel behandelplan op, dat precies bij deze persoon past. Op die manier heb ik reeds vele mensen succesvol van hun klachten af kunnen helpen.

De onderliggende oorzaken van de meeste gezondheidsproblemen zijn terug te voeren op leefstijl en omgevingsfactoren. Daarom worden gezondheidsproblemen bij BodySwitch behandeld met integrale geneeskunde en intensieve leefstijlbegeleiding.

Zo word je gezondheid op een natuurlijke manier geoptimaliseerd, met specifieke aandacht voor mindset, beweging, voeding en voedingssuppletie.”

Keuze voor BodySwitch

“De huisartsopleiding leek mij het beste te passen: dicht bij de mensen, persoonlijke aandacht, meer tijd, bredere blik, enzovoorts. In de praktijk bleek echter dat ik nog steeds mijn passie niet kwijt kon en te weinig ruimte en tijd had om mij te verdiepen in de individuele patiënt.

Bij toeval kwam ik in 2015 in contact met Frank Jonkers. In opeenvolgende gesprekken raakte ik steeds meer onder de indruk van zijn visie, gepassioneerde werkwijze en logische benadering van gezondheidsvraagstukken. Toen Frank mij vroeg om ook een BodySwitch vestiging te starten was ik direct geïnteresseerd.

Het idee dat ik met logisch denken, gebaseerd op de dieperliggende werking van het lichaam, gericht op oorzaken en afgestemd op de unieke persoon, zou kunnen werken aan de gezondheid van mensen sprak mij zeer aan. Daarom heb ik besloten de huisartsopleiding per direct te stoppen en mij volledig op mijn eigen BodySwitch-praktijk te focussen.

Hier heb ik eindelijk de mogelijkheid gevonden om uitgebreid te kunnen kijken naar de problematiek van de patiënt in de breedste zin van het woord. Om samen te zoeken naar de dieper liggende oorzaken en een behandelplan op te stellen dat bij deze persoon past. Het voelt alsof het zo moest zijn.”

Wil je met Sicco in contact komen om te weten of hij ook u kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact op. Klik op de knop hieronder.

Contact opnemen 

Reuma de baas met de juiste leefstijl!

Wist je dat reuma een verzamelnaam is voor meer dan 100 verschillende aandoeningen? En dat maar liefst één op de negen Nederlanders een vorm van reuma heeft?

Elke dag leven deze mensen met pijn, stijfheid en vermoeidheid als gevolg van hun aandoening en slikken ze medicijnen om deze klachten tegen te gaan. Toch kan het ook anders.

BodySwitch is gespecialiseerd in het op een natuurlijke manier aanpakken van reuma en andere auto-immuunziekten. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Lees verder

Keto Podcast aflevering 10 – Het Wahls Protocol bij MS, met Huisarts Lieneke van de Griendt

Deze podcast is opgenomen met huisarts, leefstijlarts en auteur Lieneke van de Griendt. Zij vertelt over hoe zij in aanraking kwam met o.a. orthomoleculaire geneeskunde, functional medicine en het Wahls Protocol. Lieneke is de eerste Wahls Protocol Health Practitioner van Nederland en vertelt meer over het protocol en over Terry Wahls, de arts die dit programma ontwikkelde.

Het Wahls Protocol bestaat uit verschillende niveaus en kan worden ingezet bij MS (Multiple Sclerose), maar ook bij andere (neuro)degeneratieve ziektebeelden. Niveau 3 van dit protocol is vergelijkbaar met een ketogeen dieet en leidt tot ketose.

In dit interview met Lieneke ontdek je er meer over.

Klik hier om de podcast te luisteren

BodySwitch heeft als missie om zoveel mogelijk mensen te helpen ‘Natuurlijk Gezond’ te worden. Als onderdeel daarvan sturen wij informatieve e-mails (zoals deze), om jou op weg te helpen naar een betere gezondheid. Daarbij willen we je erop attenderen dat onze website vol staat met tips en advies over voeding, leefstjil en gezondheid.

Met een gezonde groet,

Team BodySwitch
Hét Expert Netwerk voor Leefstijlgeneeskunde

Contact

Hulp nodig bij gezondheidsklachten?

BodySwitch is een netwerk van samenwerkende orthomoleculaire therapeuten en artsen. Ons team is gespecialiseerd in het op een natuurlijke manier behandelen van tal van gezondheidsproblemen- en klachten, waaronder chronische ziekten, auto-immuunziekten, darmklachten, dementie, fibromyalgie, vermoeidheidsklachten en ga zo door.

Wij hebben een aanpak ontwikkeld om klachten vanuit de oorzaak te behandelen door middel van leefstijlinterventies, suppletie en gezonde voeding. Onze specialisten kunnen jou wellicht ook van je klachten af helpen. Wil je weten hoe? Klik op de knop hieronder voor meer informatie over onze werkwijze en behandelingen.

Je kunt ook gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen van 15 minuten.

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.