Waarom wachten met je goede voornemens?

Inhoud van deze nieuwsbrief:
– Minder migraine met minder medicatie!
– Ketopodcast 7: ontdek waarom keto zo effectief is bij migraine.
– Even voorstellen: Jerrold Verwey (BodySwitch Arnhem)
– Beweeg meer op je werk met Desk-ercise (deel 3)

Elk jaar in januari zien we in onze leefstijlpraktijken hetzelfde fenomeen terugkomen: veel afspraken van mensen met hun goede voornemens.

Ze willen weer fitter worden. Want het is nu hoog tijd. Ze hebben net de gezellige en doorgaans luie kerstvakantie achter de rug. Het was weer gezellig bijpraten met de familie, lekker lang tafelen met culinaire hoogstandjes onder het genot van heerlijke flessen wijn die op vakantie in Frankrijk waren ontdekt. En de oudejaarsfeesten met vrienden verliepen ouderwets gezellig door, tot in de kleine uurtjes, de bubbels vloeiden rijkelijk door de kelen.

Vroeger was dat geen probleem: tomeloze energie, op tijd weer op, rondje hardlopen of fietsen, en hup… door naar vrienden en (groot)ouders voor de traditionele nieuwjaarswensen.

De laatste jaren protesteert het lijf steeds nadrukkelijker na nachtelijke escapades. Het bed of de bank lonken daarna als meest aantrekkelijke optie voor de rest van de dag. Het besef daalt in dat de jaartjes beginnen te tellen, het gaat niet meer zo vanzelf.

“Morgen weer werken, ik moet er nog even niet aan denken. Maar ik leef toch eigenlijk best gezond?”. Hoor je het jezelf zeggen?

Feit is dat ons lichaam met de jaren verandert, net zoals in ons voedingspatroon en leefstijl andere gewoonten insluipen.

Het is wellicht tijd om je af te vragen:

“Is mijn lijf nog wel in balans? Ben ik niet al een tijd mijn reserves aan het aanspreken ? Waar komt die vermoeidheid toch vandaan …?”

Het is nu nog een week of acht voordat het nieuwjaar aanbreekt. Waarom zou je niet nu al (pro-actief) gaan werken aan je gezondheid? Plan een consult in met jouw BodySwitch orthomoleculaire leefstijlarts of -therapeut voor een check-up of specifieke tips.

Want zeg nou zelf, wie wil niet fitter de feestdagen in en een beter begin van 2024?

P.S.
Weet je of er van dit jaar nog budget beschikbaar is binnen je aanvullende verzekering? Zonde om dat niet te gebruiken in 2023! We bespreken graag met je de mogelijkheden. Er zijn genoeg redenen om nu te starten.

Als laatste duwtje in de rug geven we nu de eerste 10 aanmeldingen voor een nieuwe afspraak vóór het einde van dit jaar een waardecheque tot €20 ter beschikking (*). 

In een van onze volgende nieuwsbrieven zullen we je bovendien adviseren of eind dit jaar overstappen naar een ander pakket of een andere zorgverzekering zin heeft als je binnenkort met jouw orthomoleculaire arts of therapeut bij BodySwitch de oorzaak van jouw chronische klachten gaat aanpakken.

BodySwitch gunt iedereen een gezonde toekomst.. ook jouw gezondheid is en blijft ónze zorg.

Nog meer goed nieuws voor mensen met migraine:

Lees en luister naar de ervaringen van onze integraal therapeut Petra De Ryck en osteopaat Robert de Vos.


Met minder medicatie minder migraine…

Als ervaringsdeskundige weet Petra De Ryck (BodySwitch Amsterdam-Zuid) als geen ander hoe migraine je leven kan bepalen. Ze vertelt over haar eigen zoektocht naar oplossingen:

“Nu was ik altijd wel iemand die hoofdpijngevoelig was, maar mijn manier van leven was dan ook niet de gezondste geweest. Bij de geboorte van mijn dochter 16 jaar geleden veranderde de hoofdpijn in iets anders en kreeg ik migraine…

De volgende 15 jaar was een eindeloze zoektocht naar wat ik allemaal kon proberen om deze migraine te overwinnen in combinatie met chronisch medicatie gebruik. Sommige dingen werkten tijdelijk maar na een tijdje was ik terug bij af. Waarschijnlijk een bekend verhaal voor veel migrainepatiënten.

Toch had ik op de een of andere manier wel altijd het gevoel dat er een moment zou komen dat ik terug in de ‘drivers seat’ zou komen.

De verandering begon toen ik 3 jaar geleden kPNI ging studeren. Deze studie is een integratieve wetenschap die niet alleen psychologie, neurologie en immunologie, maar ook evolutiebiologie, voeding en bewegingswetenschappen met elkaar combineert.

Geleidelijk aan veranderde mijn manier van denken en kreeg ik het inzicht dat mijn migraine misschien wel te maken had met een tekort aan energie in mijn brein; ondanks dat ik al zoveel had aangepast en afgebouwd. Ook had ik niet het gevoel dat ik zo’n extreem druk leven had in vergelijking met vroeger.

Wel realiseerde ik me dat ik ook al meer dan 15 jaar vermoeid was. Ik begon op een meer gestructureerde manier een aantal dingen consequent door te voeren, waarbij de grootste verandering het ketogeen dieet was. Voor de eerste keer voelde ik dat ik weer controle kreeg. De aanvallen kwamen minder vaak, duurden minder lang en werden minder intens.

Wat een doorbraak, maar ik was er nog niet!

Ik leerde al snel dat het ene ketogeen dieet het andere niet is en onder begeleiding van het Ketogeen Instituut leerde ik mijn ketogeen dieet aan te passen aan wat werkte voor mij: een ketogeen dieet zonder gluten, bewerkte producten en zuivelproducten bleek voor mij de juiste basis te zijn.

Maar er was nog meer werk aan de winkel… Ik moest nog een aantal andere ‘roadblocks’ zien te overwinnen. Ik moest mijn migraine medicatie echt beperken tot een minimum.
Wat ik ook leerde in mijn kPNI opleiding, was dat er bij chronische pijnklachten ook vaak een soort van pijn sensitisatie optreedt. Hierdoor word je steeds gevoeliger voor prikkels (geuren, licht,…) en kun je sneller en/of nog meer pijn ervaren. Een soort verkeerde programmering die je ontwikkelt.

Nu was er bij mij wel veel in de war geraakt na 15 jaar chronische pijn. Ik leerde dat ik ook een enorme angst ontwikkeld had om die pijn te voelen waardoor ik te snel naar mijn medicatie greep. Ook dat moest veranderen want ik had intussen begrepen dat niets optimaal zou werken als ik mijn medicijngebruik niet ging aanpakken.

Gelukkig kan zo’n gevoelig pijnsysteem ook terug “gerewired” worden met de juiste inzichten, professionele hulp en een beetje geduld.

Ik kan zeggen dat ik mij sinds kort weer in controle voel en me niet langer een slachtoffer voel van mijn migraine.

Voor mij was de start van mijn herstel het ketogeen dieet wat me in staat stelde om de andere minder overduidelijke factoren ook aan te pakken.

Wat ik terugkreeg als geschenk voor al mijn moeite? Ik heb mijn energie terug die ik al zo lang kwijt was, mijn focus en opeens kan ik mij weer makkelijker namen en dingen herinneren!

Ik hoop dat ik met mijn verhaal mensen kan motiveren om het heft in eigen handen te nemen. Iedere migraine en ieder mens is anders. Maar ik geloof er echt in dat de juiste combinatie van leefstijlfactoren en begeleiding de juiste oplossing is!”

Heeft het verhaal van Petra je geïnspireerd en kamp jij ook al jaren met gezondheidsproblemen?

Druk dan gewoon eens op de knop hieronder. Kom in gesprek met onze adviseur door je gratis aan te melden voor een adviesgesprek. Altijd vrijblijvend en eerlijk.

Telefonisch adviesgesprek aanvragen


Keto Podcast aflevering 7 – Ketogeen dieet bij migraine, met Osteopaat Robert de Vos

Robert de Vos is naast voorzitter van het Ancestral Health Symposium Nederland, in het dagelijks leven osteopaat. Hij ontdekte enkele jaren geleden dat een ketogeen dieet verbluffende resultaten heeft bij mensen met migraine.

In dit Podcast vertelt hij meer over hoe een ketogeen dieet zo goed kan werken bij deze aandoening, die hij geen ziekte noemt, maar een evolutionaire mismatch.

Ontdek waarom keto zo effectief is bij migraine.

Klik hier om de podcast te luisteren 

Even voorstellen: Jerrold Verwey (BodySwitch Arnhem)

Het symptoom is nooit de oorzaak van de ziekte. Vind je de oorzaak, dan kun je met het echte genezen beginnen!

“Mijn naam is Jerrold Verwey, ik ben vader van 3, en woonachtig in Arnhem. Ik ben oorspronkelijk opgeleid als medisch bioloog. Gezondheid en voeding heeft me altijd aangetrokken. Het vak als onderzoeker trok mij minder aan en daarom ben ik via een aantal omwegen in de medische industrie beland. Voornamelijk in de verkoop en promotie van medische artikelen in ziekenhuizen, bij artsen en laboratoria.

Ondertussen heb ik altijd problemen met mijn eigen gezondheid gehad. Vanaf kinds af aan had ik allerlei allergische klachten, zoals hooikoorts, eczeem en allergische astma. De reguliere artsen konden me er niet vanaf helpen. Het enige wat ze voor mij konden doen was symptoombestrijding, door middel van medicatie.

Op dat moment heb ik het heft in eigen handen genomen. Ik dacht bij mezelf: “ik heb zo’n goede medische opleiding genoten, lees veel vakliteratuur, dus moet dan ook mezelf wel kunnen genezen. Het symptoom is nooit de oorzaak van de ziekte. Vind je de oorzaak, dan kun je ook echt met genezen beginnen.

Toevallig kwam de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde volgens de Klinische Psycho Neuro Immunologie op mijn pad. Dit paste precies in mijn straatje: eerst zoeken naar de oorzaak en vervolgens voeding gebruiken als medicijn.

Inmiddels zijn we nu een aantal jaar verder en blijf ik me nog steeds dagelijks verbazen hoeveel er nog te leren valt van het menselijk lichaam in relatie met ziekte. Het is mijn passie om mijn expertise en ervaring in te zetten voor de verbetering van de kwaliteit van leven van anderen. Ik heb daarom mijn eigen BodySwitch praktijk in Arnhem opgezet.

Ben je nieuwsgierig wat ik of een van mijn collega’s voor je kan betekenen, aarzel dan niet om me te contacteren voor een kennismakingsgesprek via mijn BodySwitch-pagina. Klik op de knop hieronder.

Meer over BodySwitch Arnhem 

Deskercise: tips om meer te bewegen op je werk – deel 3

De hele dag zitten kost ons levensjaren. Ondanks dit feit, zitten de meeste Nederlanders de hele dag op kantoor en ontspannen ze na het werk. Zitten vergroot het risico op rugproblemen, obesitas gerelateerde ziektes en verkort onze levensduur.

Veel van ons hebben zulke drukke agenda’s dat het lastig is om daar een work-out in te plannen. Maar lichamelijk actief blijven gedurende de dag, is makkelijker dan je denkt! Het is niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor je brein en je productiviteit.

En simpele maar effectieve workouts tijdens je werk? Ze bestaan! Ga de zitziekte te lijf met Desk-ercise.

Lees verder 

BodySwitch heeft als missie om zoveel mogelijk mensen te helpen ‘Natuurlijk Gezond’ te worden. Als onderdeel daarvan sturen wij informatieve e-mails (zoals deze), om jou op weg te helpen naar een betere gezondheid. Daarbij willen we je erop attenderen dat onze website vol staat met tips en advies over voeding, leefstjil en gezondheid.

Met een gezonde groet,

Team BodySwitch
Hét Expert Netwerk voor Leefstijlgeneeskunde

Contact

Hulp nodig bij gezondheidsklachten?

BodySwitch is een netwerk van samenwerkende orthomoleculaire therapeuten en artsen. Ons team is gespecialiseerd in het op een natuurlijke manier behandelen van tal van gezondheidsproblemen- en klachten, waaronder chronische ziekten, auto-immuunziekten, darmklachten, dementie, fibromyalgie, vermoeidheidsklachten en ga zo door.

Wij hebben een aanpak ontwikkeld om klachten vanuit de oorzaak te behandelen door middel van leefstijlinterventies, suppletie en gezonde voeding. Onze specialisten kunnen jou wellicht ook van je klachten af helpen. Wil je weten hoe? Klik op de knop hieronder voor meer informatie over onze werkwijze en behandelingen.

Je kunt ook gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen van 15 minuten.

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.