Petra Hoek

Specialist: Petra Hoek

Wat snelle en langzame suikers niet met je kunnen doen! 

Die eyeopener was voor mij niet alleen de trigger om minder suiker te gaan eten, maar was ook de aanleiding om nog veel meer over voeding en wat dat met ons doet, te willen weten.

Opleidingen

Tijdens de opleiding Medische Basiskennis, raakte ik zo onder de indruk van ons menselijk lichaam, dat ik niet meer gestopt ben met leren. Inmiddels heb ik naast de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde, ook de opleiding kPNI bij Natura Foundation afgerond, een opleiding die je leert om op zoek te gaan naar de oorzaak, in plaats van symptomen te bestrijden. Het is uitgegroeid tot een ware passie!

Mijn honger naar suiker is vervangen door honger naar kennis, dus een stuk gezonder voor mijn lijf! En dat heb ik zeker gemerkt. Ik heb veel minder last van hoofdpijn en mijn energiepeil is flink toegenomen.

Wonderbaarlijk hoe alle systemen in het lichaam werken.

Hoe alle systemen in het menselijk lichaam werken en op elkaar aansluiten is wonderbaarlijk te noemen. Vooral veel chronische klachten ontstaan doordat bepaalde systemen in ons lichaam uit balans raken. Door aanpassingen in je leefstijl aan te brengen, kun je klachten verminderen of verhelpen.

Erg fijn om mensen te helpen naar een vitaler en energieker leven!

Het is erg fijn om als Orthomoleculair therapeut deze kennis in te kunnen zetten en ook andere mensen te kunnen helpen naar een vitaler en energieker leven! Naast therapeut geef ik ook workshops om mensen te kunnen helpen, meer te weten te komen over wat voeding met je lichaam doet , zodat je gemakkelijker zelf je keuzes naar een gezondere leefstijl kunt maken.

Publicaties

Bekijk hier de publicaties van BodySwitch Leiden

Laat buikpijn en PDS niet langer je leven beheersen!

Op zoek naar de oorzaken: meten = weten!

Gezond leven in plaats van symptoombestrijding

Weg met de pillen!

Reuma de baas met de juiste leefstijl!

Reumatische klachten verminderen? Door een aangepast voedingsplan, aangevuld met specifieke en doelgerichte supplementen om processen te herstellen, zal de levenskwaliteit van iemand met reuma aanzienlijk verbeteren. De behandeling is gebaseerd op lichaamsvriendelijke stoffen, met als doel de gezondheid en processen zo goed mogelijk te herstellen. Ben je benieuwd hoe wij kunnen helpen om je reumatische klachten te verminderen? Neem dan contact op met Frank Jonkers van BodySwitch Heemskerk!

Schildklierproblemen? Voeding is dé bouwsteen voor gezondheid!

Wist je dat...een half miljoen Nederlanders een te trage schildklier hebben? Misschien probeer jij al jaren wat gewicht kwijt te raken, maar wat je ook probeert, de kilo's blijven eraan. Bovendien voel je je vermoeid, ondanks dat je eigenlijk iedere nacht netjes acht uur slaap krijgt. Een schildklieraandoening brengt veel ongemak met zich mee. Voeding is dé bouwsteen voor gezondheid en kan helpen de schildklierfunctie te herstellen.

Suiker, Eiwitten, Vetten, Hormonen: Wat heb ik toch een geniaal lichaam!

SUIKER, EIWITTEN, VET, HORMONEN: WAT HEB IK TOCH EEN GENIAAL LICHAAM!

Suiker, Eiwitten, Vetten, Hormonen: Wat heeft jouw lichaam nodig?

SUIKER, EIWITTEN, VET, HORMONEN: WAT HEB IK TOCH EEN GENIAAL LICHAAM!

De rol van je darmen bij depressie

Depressie? Je darmen kunnen de bron zijn van waaruit jouw depressie ontstaat. Gezondere voeding, gezondere darm, gezonder brein

Auto-immuunziekten

Wat weet jij over de klachten en de behandelingsmogelijkheden? Wist je dat vrouwen een groter risico lopen om een auto-immuunziekte te krijgen dan mannen?

Omgaan met diabetes? Weet wat je eet!

Heb jij diabetes? Het aanpassen van je leefstijl, door gezonder te eten en meer lichaamsbeweging, zal direct positieve gevolgen hebben. Lees hier meer over diabetes en de behandelingsmogelijkheden.

Waar het hart vol van is………

Wist je dat hart- en vaatziekten één van de meestvoorkomende doodsoorzaken in Nederland zijn? Een zeer zorgelijke ontwikkeling, zeker wanneer je bedenkt dat er met bepaalde aanpassingen veel ellende voorkomen had kunnen worden. Wist je dat voeding enorm belangrijk is bij de behandeling van hart- en vaatziekten? Ontdek hier waarom en lees meer over hart- en vaatziekten!

Zoek je dichtstbijzijnde vestiging

Maak een afspraak met de BodySwitch vestiging bij je in de buurt.

      JOUW SWITCH NAAR EEN BETERE GEZONDHEID!

      BodySwitch is een organisatie voor leefstijlgeneeskunde.